Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. června 2017 13:35
Reakce na :

Tady se děti na základních školách scházejí před vyučováním vždycky na dvoře, každá třída se seřadí do lajny a učitel si tuhle formaci přijde na dvůr osobně vyzvednout. Dřív jsme děti při špatném počasí mohli poslat přímo do budovy, teď máme novou ředitelku, evidentně můžou padat trakaře jako dnes, ale prostě musíme čekat na dvoře. Pořádek musí být, žejo... Nakonec to vypadalo tak, že učitelky vylezly ze dvěří asi na krok a gestikulovaly na děti, aby honem běžely dovnitř. Ten zmatek asi dovedete představit.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. června 2017 14:02
Reakce na :

Pokud vím, tak na primary to takhle funguje všude, jak to je na secondary, nevím. Rodiče by tam podle předpisů školy čekat s dětmi měli, každý to ale nedělá ( hlavně šesťáci už stejně většinou chodí do školy sami ), na druhou stranu, kdyby se nějakému dítěti na dvoře ještě před zvonením kravského zvonce ( to je taky místní specifikum ) něco stalo, škola všechnu odpovědnost hodí na rodiče.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 06. června 2017 14:05
Reakce na Emerald:

Amun 

To není nic zvláštního, moje vnučka čeká před školou každý ráno zrovna tak. Nikdy to neměli jinak, za každýho počasí - a že tam prší často, a zimy jsou kruté  Děti disciplinovaně stojí ve frontě před dveřmi, které učitelka otevírá úderem osmý (ani o vteřinu dřív), zevnitř.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. června 2017 14:18
Reakce na barbucha:

Mně to za normálního nečasu nevadí, dneska je to ale fakt extrém, všechno lítá, jsou popadané větve i stromy, do toho fakt šílenej slejvák - vstřícný krok by se hodil ( stejně se k němu škola dřív odhodlala tak 4krát do roka ). 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 06. června 2017 14:25
Reakce na Emerald:

Vstřícný krok jsem nezaznamenala ještě ani jednou, a to už jsem skutečně vyzkoušela veškeré možné rozmary počasí. A samozřejmě, když už se má učitelka zpozdit (i to se stává), tak vždy v mínus dvaceti nebo v průtrži.

Ale vichřice je samozřejmě nepříjemná, to znervózní každej.

Offline Sweet Potato
40444 příspěvků moje polička 06. června 2017 14:31
Reakce na :

Tohle je na některých školách dodnes. Známé bylo onehdy ráno hodně blbě, dopravilt dítě (prvňáčka!) do školy ji stálo hodně sil. Dorazili "pozdě", byť vyučování ještě nezačalo. Za stolem jedubaba, relikt snad z předminulého století, nekompromisně "žákovskou!" Matka, zelená jak sedma, marně vysvětlovala. Dítě, které tyhle věci bere strašně vážně, na zhroucení. 

Online Potrefenáhusa
38886 příspěvků moje polička 06. června 2017 14:32
Reakce na Sweet Potato:

dávat poznámku v přítomnosti rodiče je teda fakt až skoro komický...

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. června 2017 14:33
Reakce na :

Já mám s dětmi letenky na 22/7 - vyrážíme hned jak skončí škola. Manžel za námi přiletí o týden později. Každopádně si to kvůli všem těm událostem v posledních týdnech ještě pracovně "vychutnává".

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. června 2017 14:38
Reakce na Sweet Potato:

Tady se pozdní příchody sice zaznamenávají, a dítě je pak dostane sečtené i v reportu, ale extra se neřeší. Dost dětí chodí pozdě vlastně pořád, i s rodiči se v klidu loudají, žádnej stres. 

Offline Sweet Potato
40444 příspěvků moje polička 06. června 2017 14:40
Reakce na Potrefenáhusa:

Pro nás. Ne pro to dítě, klepající se jednak z pozdního příchodu, jednak z toho, že ta baba je hnusná na maminku. Plus poznámky se obvykle sčítaji v napomenutí, důtku apod.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 06. června 2017 14:55
Reakce na Sweet Potato:

Proboha co je to za ústav? Nápravné zařízení lowoodského typu? 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. června 2017 15:13
Reakce na :

V podstatě jo, i když dcera hlásí, že bude určitě hrozně brečet, ale to já asi taky. Jsem ráda, že jsem je před Velikonocemi na pár dnů šoupla do české školy, aby viděly, jak to tam chodí. Dcera tam hned našla bývalého spolužáka ze školky a skamarádila se i s dalšimi dětmi, se kterými se teď vzájemně sledují na instagramu.  Oběma se tam líbilo víc než v anglické škole, tak uvidíme, jak dlouho jim to nadšení vydrží. Víceméně máme už zajištěné i kroužky - prioritou byl synův fotbal - takže to mě taky trochu uklidňuje. Doufám, že dcera zůstane v kontaktu se svými anglickými kamarádkami - v tomhle jsou skype, insta a další aplikace fakt nezastupitelné.

Offline Sweet Potato
40444 příspěvků moje polička 06. června 2017 15:19
Reakce na barbucha:

Dost renomovaná pražská ZŠ s rozšířenou výukou jazyků. 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 06. června 2017 15:23
Reakce na Sweet Potato:

Já do jedný chodila ještě za komančů, ale děžurnou jsme tam neměli ani tehdy... chudáci děti, chudáci rodiče.  

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 06. června 2017 18:25

ukopla sem si palec a odtrhla kousek nehtu. boli to cim dal vic a jeste se modlim aby neslezl ten nehet coz by se mi ted v lete a pred dovolenou vubec nehodilo.