Jezis tohle datum nechci.
taky mam letenky na cestu z dovoleny. ![]()
Stěžovací vlákno
Doufám, že to není Brána jazyků.
My jsme ale vždycky věděli, že jsme tady jen dočasně - není to rozhodování, jestli zůstat, nebo jít - u nás to bylo ve stylu "vrátíme se po čtyřech nebo pěti letech?". O to je to taky jednodušší.
Nevím, jestli si postěžovat na sebe - že jsem asi příliš náročná, nebo na vyšší moc
. Nechávala jsem si u švadleny zkrátit šaty a maminka byla tak hodná, že mi je dnes vyzvedla, když už prý stejně půjde kolem.
Já sama šít neumím, ale stejně tak neumím opravit auto a přesto očekávám profesionalitu, když už tedy auto do servisu dám. Proto mě trochu rozhodilo výsledné dílo, které jsem dnes obdržela. O.k., není to bavlna, ale polyester, takže látka trochu pruží, ale tak snad švadlena by měla mít zkušenost. Nedovedu si představit, že bych si nechala ušít celé šaty a tohle by byl výsledek.
Zajímalo by mě, pokud se v šití někdo vyzná, zda-li by bylo možné tu hromadu nití vypárat bez poškození látky a znovu zašít? Nebo to raději neriskovat? Více zkracovat je už nechci.
Přikládám originální šití a šití u zkrácení.
Možná budu nazvána hnidopichem, ale ty šaty už jednou někdo ušil, tak snad jiný člověk by neměl mít problém vytvořit podobný steh, minimálně použít podobnou barvu ... ![]()

Za dva roky zase ven? ![]()
To mi připomíná, když jsem švadleně odnesla šaty, aby mi udělala záševky a upozornila ji a poprosila, aby to udělala fakt opatrně, že ty šaty byly dost drahé. Když jsem viděla výsledek, nezmohla jsem se pak ani na slovo. Záševky sice dobře, ale stroj ji nějak zatrhl niť a na výsledku to bylo dost vidět. Vydýchávám to ještě teď...
Stěžuju si, že od té doby, co jsem začala chodit na akrobacii, mi Olaf, můj domácí troll, začal nenápadně přešívat všechny kalhoty a rukávy, takže pnou přes stehna, lýtka a paže. Ještě před pár měsíci mi byly volné.
Děkuji za sdílenou zkušenost. Už jsem si myslela, že mám příliš velké nároky a to dílo, že je normální. Steh má přece dobře vypadat i z rubové strany
.
Nezanáší ten Váš domácí troll? Někdy, když přidám na cvičení, tak se mi dějí stejné věci
.
A řešila jste to nějak? Respektive, byly Vám šaty opraveny?
To opravit nešlo. Byly bílé s černým vzorem a vytáhlo to nějak spodní černou barvu na bílý podklad. Já na to fakt zírala a zmohla se jenom na to, co to jako znamená a když začala, že to tak už bylo tak jsem šla pomalu do vývrtky. Dneska už bych ji hodně důrazně poslala do patřičných míst.
To vyzerá hrozne
. Zaujímalo by ma ako vyzerajú z druhej strany. Každopádne máte právo sa sťažovať a byť nahnevaná. Ja mám doma pár vecí ktoré by som chcela upraviť, ale bojím sa že by to dopadlo rovnako ako u vás.
Už ne, myslím, že dětem by to neprospělo. My jsme mohli zůstat i tady ještě klidně dva roky, ale představila jsem si to dohánění v české škole, dcera by se pak vracela do osmé třídy, takže by musela hodně dohánět v matematice, fyzice a chemii, musela by se učit úplně novou terminologii a krátce na to by ji čekaly přijímačky na střední.... Fakt nechci, aby byla pod takovým tlakem. A další věc - už se chci konečně vrátit do práce!
Hrůzné, předpokládám, že už k ní nechodíte. Nejvíc by mě vytočila informace, že už to tak bylo
.
Nejste narocna, to je opravdu silena spatlanina.
Z lícové strany to naštěstí není vidět, látka není prošitá skrz. Neznám krejčovské názvosloví, ale je to myslím "zaentlované?" a pak přišité. Jen je to takové hrubé, což je cítit, když se okraje dotknou nohy, ale hlavně je to strašně hnusné
.
A teď možnost pracovat nebyla?
Tak jedině švadlenu nejdříve otestovat na něčem, na čem Vám vůbec nezáleží. Poučení pro příště.
Já na to šla stylem, není to jen úpravna, ale i šijí na zakázku, tak to nemůže být riskantní krok. A hle, chybná úvaha. Navíc se švadlena tvářila velice profesionálně. ![]()
To je přesný výraz, spatlanina. Křivé, nerovnoměrné, barva nitě je zcela mimo. A to jsem vyfotila jen část, tato krása pokračuje po celém obvodu.
To byl určitě jeho bratr Sven. Potvora zrzavá. Ten mi zase schovával věci. A žral ponožky. Ale od té doby, co jsem si pořídila každej pár jinak barevnej, tak ho to přestalo bavit a odstěhoval se. Jinak jako s nohama bych se smířila, těm se jen zvýraznil tvar, i když po díře mezi stehny jsem zrovna netoužila. Ale ty ruce jsou tak hnusny! Jen narostly, ale tvar toho svalu je tak nešťastný, že vypadám jako anorektická víla s tlustýma rukama.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.