Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 21. července 2017 17:58
Reakce na Zina:

Já to chápu, ale tohle je matka a já zastávám teorii, že v některých případech (a rodiče sem patří) je opravdu lepší se stáhnout a snažit se najít kompromis. Zvlášť když bydlí opravdu daleko a není to takové to každodenní pruzení. 

viktorka_od splavu bílé lži 

Amun Zatni zuby, hoď se do klidu (nebo si dej panáka) a zkus jí ještě jednou vklidu vysvětlit, že v tu dobu fakt nemáš čas a že jsi jí to řekla hned. Na takové lidi je nejlepší asertivita typu "kolovrátek" ano, já vím, je mi to líto, ale už jsem řekla, že.....nic s tím nenadělám. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. července 2017 18:18
Reakce na jinx:

několikatýdenní odstávky všech stavebních a navazujících firem jsou v létě normální . i výrobci chlaďáků, světel a podobných věcí mívají dva tři čtyři týdny volno (mnohé zkušenosti).

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 21. července 2017 18:22
Reakce na :

Klidně napiš, že, jak už jsi sdělila předem, ten a ten den nemáš čas a ať s tím tedy nepočítá, bez vysvětlování, emocí, zdůvodňování. Vysvětlováním  jen člověk sám sebe dostane do obrátek, a taky pak druhá strana (a matky jsou v tom dobrý), cítí, že ve hře o trůny,..ehm, dominanci, vyhrávají, a přitvrdí. Případně napsat, naplánuj nám tedy něco na tehdy a tehdy(=datum, kdy můžeš). 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 21. července 2017 18:26

Já se picnu... Pořídila jsem si vitamín C od The Ordinary a teda četla jsem už dopředu, že pokud se nanese v moc silné vrstvě, nevstřebá se všechen a ty zbytky pak na obličeji můžou zoxidovat do oranžova. Nanesla jsem před spaním fakt tenoučkou vrstvu, ráno na polštáři nic, obličej taky v pohodě, ale po práci si skáknu do Zary a tam v kabince vidím, že mám úplně oranžový obočí!! Asi tam trocha ulpěla nebo to nějak zreagovalo s tužkou na obočí, makeupem, nevim... Tak nadávám kolegyni, proč mi nic neřekla a ona jen pípla, že prej si ráno říkala, že to mám nějaký světlejší. Ráno! Celej den jsem tak chodila a nikdo nic!!  

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 21. července 2017 18:42
Reakce na :

Chápu, že je to těžké rozhodování, znám to. Ale u vás u obou bude problém v tom, že vás hrozně negativně ovlivňují předchozí zkušenosti. Tvá máma asi předpokládá, že ať vybere jakýkoli termín, vždycky pro Tebe bude nevhodný. A ty zas nevíš, proč tě vlastně chce vidět, a asi si chceš udržet trochu odstup. Jenže co když se opravdu snaží zlepšit váš vztah, jen to bere za špatný konec? Rozhoduj se podle toho, co cítíš. Rozhoduj se tak, abys toho nelitovala. Podle toho, co píšeš, ti na mámě záleží. Tak si představ, že by to mohlo být vaše poslední setkání. Kolik času bys jí chtěla věnovat? 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 21. července 2017 20:08
Reakce na Jiná Realita:

několikatýdenní odstávky všech stavebních a navazujících firem jsou v létě normální . i výrobci chlaďáků, světel a podobných věcí mívají dva tři čtyři týdny volno (mnohé zkušenosti).

no ted z nich vylezlo, ze jejich dodavatel kovovych zarubni nedodava, co dodavat ma. Nevedi proc a nevedi, kdy se dodavky obnovi. No, vyborne. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. července 2017 20:22
Reakce na jinx:

no tvl...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 21. července 2017 20:28
Reakce na nolita:

no ja ti zitra povim...  

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 22. července 2017 00:13
Reakce na andulka01:

Amun 

Omlouvám se, ale to je prostě diagnóza, zatmění mozku .

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 22. července 2017 06:01
Reakce na siouxsie:

aaaaa, sapeli...!  taky čekám, jen na vnitřní dveře a zedníka netřeba. takže chyba bude asi v sapeli

no az vcera, pote, co mi tri dny slibovali, ze mi sjednaji montazni termin, mi rekli, ze ma vypadek jejich dodavatel kovového cehosi a ze momentalne netusi, kdy se dodavky obnovi. Ja mam tech dveri malo, pr. jsem byt nechala jako otevreny prostor, takze vzhledem k tomu, ze ve smlouve maji smluvni pokutu pocitanou procentem z ceny objednavky, tak bych se vsadila, ze ze vsech nastvanych zakazniku (a ze jich je, to mi sama rekla) dostanou prednost ti, kterí objednali dvere treba desatery, protoze tam na ne dopada smluvni pokuta mnohem vyssi. Proverena firma a ukazala se byt nejslabsim clankem rekonstrukce. 

Ja doufam, ze se to hne z mista, nechci tam ty stare dvere. Jednak jsou priserne, ale co hlavne, pri vymene z toho bourani bude tuna prachu a teprve pak se dodela dlazba a steny tesne v zadveri, takze je tam na cca metr od dveri porad trochu staveniste. Tesne za tim bude nova skrin za x desitek tisic a ja ji nenecham znicit, kvuli blbum ze sapeli. Takze jeji montaz se bude muset taky posunout...  atd atd. 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 22. července 2017 07:17
Reakce na jinx:

při vzpomínce na dodávku našich dveří mi možná praskne cévka, zpozdilo se to asi o tři měsíce 

Offline petra.hk
70 příspěvků moje polička 22. července 2017 07:33
Reakce na jinx:

No vida a já si myslela, že je to specifikum pro pobočku Sapeli Hradec Králové. Prostě, že všude se najde nějakej kokot, který kazí známé firmě image. Mě tedy ztratili neprve poptávku, potom mi v objednávce napsali jiné kování, než jsem si vybrala a potom se nedostavil zástupce (bez omluvy) to vše dát dohromady. No vykašlala jsem se na ně a objednala u naprosto neznáme firmy a vše bylo OK. Zpětně vidím, jak jsem udělala dobře.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. července 2017 10:16
Reakce na :

Garfie Tomu, že člověk nechce ublížit, rozumím, ale nepsala jsem přece, že je třeba říkat něco, čeho byste pak litovala. Jen jsem napsala, že bych se vyhnula tomu nepravdivému zdůvodňování, už kvůli sobě. Navíc jak to padlo, když pak protistrana vycítí, že to není 100% pravda, tak vás z toho obviní, a dostanete se zase do kolečka zdůvodňování a vysvětlován ía tím víc ve vás vzkypí krev a řeknete něco, co by vás mohlo mrzet.

Chápu ale, že je to složitý a nejspíš i dost bolestný. Sama jsem měla s mámou super vztah, byla v podstatě můj nejlepší přítel, bohužel jsem o ni přišla brzy. Což mi pořád přijde jako nefér, nejvíc samozřejmě vůči ní. Když tu pak čtu opačné příhody, tak si říkám, co je víc blbý...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. července 2017 10:22

A k tématu číslo dva: interiérový dveře  taky nemáme,  ale zase už na to aspoň nemáme navázaný žádný stavební úpravy. Co tím pádem postrádám trochu víc, jsou jedny schody a veškerý zábradlí, bez kterých se tam vzhledem ktomu, že dům má tři podlaží a celý se po rekonstrukci otevře, nemůžeme nastěhovat. My bysme to teda asi dali, ale nelíbí se mi představa, že jedne pes hodí zadkem a druhej letí ty dvě patra dolů.

Stěhovat jsme se měli i s rezervou v dubnu, úplně nejpozdějc v půlce května .

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. července 2017 10:25
Reakce na Zina:

Dvere budou asi fakt zaklete.Loni v Recku nam bylo receno do mesice nakonec z toho byli tri,ale nam to nastesti az tak nevadilo jelikoz tam jeste nebydlime jinak by to bylo fakt na nervy.:-/

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 22. července 2017 10:28
Reakce na jinx:

Pamatuješ si, jak jsem ti psala na začátku tvojí rekonstrukce můj příběh s dveřma? Dubové dveře do všech místností v bytě dělané na míru? Jak jsem jim denně volala, oni mi každý den řekli, co právě dělají (nařezali jsme, napouštíme voskem...), a protože jsem měla obavu, aby to stihli, sedla jsem do auta a jela jsem asi 100 km daleko na kontrolní den... A oni na nich vůbec nezačali pracovat. Na tn výraz truhláře nikdy nezapomenu, málem dostal infarkt. Udělala jsem hroznou scénu, řekla jim, že kování mám od nich grátis. Ale ty dveře jsou nakonec tak nádherné, že jsem jim to všechno odpustila...

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 22. července 2017 10:47

Moje kamarádka objednala bratrovi k jeho narozeninám drahý dárek a volala mi, že jí přijede kurýr, abych jí půjčila. Nechápu, jak může naplánovat výdaj, anižby věděla, že na to bude mít. Bohužel to nebylo poprvé  . Minulý měsíc jí nevyšlo na kadeřnici a koupení lístků na pendolino nebo co, předtím zase něco. Jemné náznaky nepomáhají. Budu si s ní muset promluvit a kamarádství možná skončí. Nemůžu to pochopit. Jednou může nastat problém, ale opakovaně? Copak jsem nějaká záložna?  Navíc ona je v lepší situaci.... Tak se divím, že ji to není trapné. Já když na něco nemám, tak si to prostě musím odříct... Nebo je tohle dnes snad normální? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. července 2017 10:52
Reakce na evik77:

neni to normalni.ale pokud je to dobra kamaradka tak jestli vraci rychle,mozna bych primhourila oci,nevim to zalezi na vztahu mezi vami,ale normalni to neni.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 22. července 2017 10:54
Reakce na jinx:

Chápu Vaše rozhořčení a soucítím. Známý takto realizoval menší bytový projekt, měl uzavřené smlouvy s budoucími majiteli, včetně konrétního data stěhování (samozřejmě s patřičnou rezervou) a hádejte na čem pohořel a proč musel vyplácet nemalé smluvní pokuty za nedodržení termínu stěhování? Nepříjemné bylo, že někteří kupující k určitému datu vypověděli stávající nájemní smlouvy, což byl další problematický bod.