Zas dobrý je, že až se rozhodnete, že budete dospělou osobu poučovat o finanční gramotnosti všechno se vyřeší, bude si půjčovat jinde![]()
Stěžovací vlákno
Tyto opakované akce podle mého názoru normální nejsou. Kamarádka ty vypůjčené sumy vrací? Může se stát, že u sebe někdo aktuálně nemá dostatečný obnos, nebo chybí hotovost a karty neberou, případně nastane krizová situace (ale to není např. objednání drahého dárku, na který nemám), ovšem děje-li se tak opakovaně, tak bych to s ní probrala.
krucinál, mně včera ještě žádné výrobní/subdodávkové výpadky nepřiznali, ale začíná mě to slušně vytáčet! ty jediné dveře a navazující dodání vestavěné skříně jsou poslední "špinavé" práce.
a jak čtu ty ostatní "dveřní" zkušenosti, tak asi začnu přemýšlet nad plánem B... no, držím pěsti!
Normální to není, ale někdo to tak má. Já jsem šetřílek a vždycky mám rezervu (i když to, že přijde balíček a já nemám hotovost se mi taky občas stává, protože zároveň jsem flink a bohém). Ale můj dobrý kamarád je ten typ, co když má, tak pozve celou hospodu a když nemá, tak (trochu přeháním) loví sklenice z popelnic...a má bývalá spolubydlící nikdy nevyšla s výplatou, kupovala úplné hlouposti (třeba desatery naušnice najednou nebo plyšové hračky-dospělá, bezdětná) a každý měsíc si ode mě pravidelně před výplatou půjčovala. Pak jsem si kupovala byt a ona mi ručila na půjčku, takže jsem při té příležitosti zjistila, že má téměř dvojnásobný plat proti mě
. Takže je to z velké míry povahový rys, pokud vzápětí vrací, tak je to pohoda.
Ale pochopitelně můžete odmítnout, nebo si s ní o tom promluvit, zvlášť když vám to vadí.
vítejte v klubu, já jsem grilovala lososa, byl syrový, syrový...pak jsem si jen odběhla zalít čaj a byl....na uhel ![]()
Jiná Realita přesně z tohohle důvodu je grilování chlapská práce. ti neodbíhají:-)
Proto jsem minulý týden vyměkla a přikoupila gril elektrický. Roztápět naši lokotku mě neba.
Stěžuji si na sbíječku. V sobotu. V sedm ráno.
stěžuju si na dnešní počasí. wtf?
mám pocit, že místo vzduchu je žhavá hustá tekutina bez kyslíku. nemůžu dýchat, jsem zpocená jak dveře od chlíva, sotva se vleču. ráno jsem se skoro nevrátila se psem, myslela jsem, že nedojdu zpátky, i pes se sotva vlekl, a doma vypil dvě misky vody. a to jsem měla na dnešek velké plány na všechno možné. zatím jen ležím a jím ![]()
kéž by lilo, prosím bože! protože tohle už ani není to běžné vedro, ještě jsem snad nikdy takové počasí nezažila.
ono pršet má, obávám se, že s ohledem na tohle apokalyptické dusno to bude nějaká apokalyptická smršť, ale ať už to začne
do rána nevydržím.
Vrací. Jenže nejde o jednorázovou krizi nebo ten případ, že bychom někde byly a ona si zapomněla peněženku nebo v obchodě neberou karty... To bych pochopila a neřešila.
Ona za mnou přijde do práce a řekne: Potřebuju zaplatit XY a nezbylo mi, půjč mi." A je to každý měsíc něco. Začíná mi to vadit. Nemohu tímle způsobem financovat její aktivity (a víme toho o sobě dost, aby to věděla taky).
A vraci? Ja to rozhoreni chapu, penize a pujcky podle meho mezi pratele nepatri. Mam hodne dobrou kamaradku, co je vecne bez penez, prestoze opravdu hodne vydelava. Nevim, jak to dokaze, ale rozhazi to do posledniho, vetsinou na konci mesice nema uz ani na jidlo. Problem je, ze ona si nepamatuje, od koho si pujcila, takze vetsinou nasledovala neprijemna zadost, kdy mi penize vrati. U ni to opravdu byla pamet, protoze se pokazde fakt omlouvala a vracela. Mne to prislo silene nezodpovedne - plus to, ze penize brala na tak lehkou vahu, ze si ani nepamatovala, komu dluzi - a tak jsem pravidla nastavila tak, ze opravdu nepujcuju. A i po letech se pratelime dal.
Vrací, ale....jak jsem psala výše. Jednou se to stát může. Opakovaně.... Jestli jí to není trapné, tak mně je to trapné už dost. Nemohu odkládat svoje záležitosti, abych financovala její.
a to jste jí nikdy nezkusila říct sorry nemám, klidně s milým sladkým úsměvem, jak moc vás to mrzí?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí