Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 13:40
Reakce na Ounz:

"zažila sem, ještě jako dítě, pronajatej autobus"

Jak se nedávno ženil mladý pán, tak před radnici taky přistavili autobus... napěchovali tam všechny hosty ať příbuzný nebo cizí,  odvezli je na obědo-svačino-grilovačku a cajk.

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 14:00
Reakce na :

Neco podobneho jsem nedavno taky absolvovala. Nejdriv pohovor s sefovou a pak i s HR, ktere asi neverilo me sefove, proc nechci jit z jejiho tymu pryc. Od naprosto bozich kolegu bych se dostala do  samotneho stredu pekla. Dekuji, nechci :)

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 14:04
Reakce na :

zažila jsem taky. intenzivně jsem se je snažila přesvědčit, že můj stávájící "tým" by se beze mě prostě neobešel, že bych jim to nemohla udělat je fakt že to nebylo v pravém slova smyslu povýšení, spíš přesun do jiné sekce, sice "lepší", ale s nervama bych tam rozhodně nevydržela.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 14:18
Reakce na :

ses dobra zes to ustala (viz Dadoo a jeji dve tridnictvi:-)

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 14:36
Reakce na barbucha:

No, takovej ozdobenej autobus...hmm 

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 14:43
Reakce na Myrtila:

HR, které naprosto nechápalo že fakt nechci o pozici výš. A headquarters se z toho mohl zvencnout, jakto že nechci rozvíjet svou kariéru, že jsem se odvážila napsat, že se vidím na stejné pozici jen zkušenější a s hlubšími znalostmi. Šéfová oddělení za mnou pak přišla, ať proboha napíšu něco jiného, že jí kvůli tomu seřvali... Bych fakt nevěřila že z toho udělají takovou aféru.

Vyšší pozice by sice znamenala mít svůj miniteam, ale také výkazy, detailní plánování a hlavně reporty reporty reporty ke každýmu prdu. A taky bych už vůbec nedělala to, co v práci dělám ráda.

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 14:44
Reakce na :

U me by z toho bylo docasne navyseni objemu prace s vyhlidkou presunu do pekla, kde by mi zustala jen nova cast naplne prace. Vybruslila jsem z toho tim, ze dalsi praci bych absolutne nemela sanci stihat, coz moje prima sefova dobre vi. A moc dobre vi i to, ze jsme, co se vztahu tyce, nejlepsi tym ve firme a nikdo od nas nechce odejit, naopak se k nam tlaci lidi odjinud. Takze je pochopitelny, ze tu chci zustat :)

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 14:46
Reakce na andulka01:

No, napodobne, mimo presunu do pekla by to znamenalo, ze nebudu delat to, co me ted nejvic bavi. Vyssi pozice ve firme a s tim souvisejici nejaka ta kacka navic tohle nevyvazi.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 14:50
Reakce na andulka01:

Tohle "kde se vidíte" moc nechápu. Člověk nastoupí na nějakou pozici, o kterou má zájem, rád tam pracuje a baví ho to, tak proč by se měl vidět někde úplně jinde?

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 15:07
Reakce na Kokoska:

ono to neni uplne jinde, ja treba delam 20 let v podstate to same, ale prave proto potrebuji mit nejakou vizi, ze se nekam hnu, alespon odborne. a taky jsou lidi a neni jich zrovna malo, co nastupuji do prace s nejakymi ambicemi. hodne vetsich firem dnes ma ruzne karierni mapy, talent managementy nebo alespon naznaceno, ze kdyz chces tohle, tak musis umet tohle. nevidim na tom nic spatneho. jasne jsou lidi, co jsou spokojeni tam kde jsou, ale je potreba s tim pracovat, protoze jednoho dne ten clovek treba spokojen prestane byt a bylo by fajn, aby ho pretahl nekdo jinej jenom kvuli tomu, ze zrovna na nej dolehl nejaky stereotyp. a pokud nekdo nechce byt povysen, tak to mi prijde blbost ho do toho tlacit. nekdo proste jenom nechce pracovat s lidma a to pak nebude nikdy poradne fungovat.

taky zavisi na oboru. v IT opravdu nejsou lidi a preplacet se neda do nekonecna, musite ti lidi utahnout na necem jinem nez na penezich a to aby se jim dobre delalo, je zalezitost prave HR. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 15:36
Reakce na continuity:

To je jasné, pokud jde o případ "kdyz chces tohle, tak musis umet tohle"  , že člověk projde různými pozicemi a sbírá zkušenosti - ale s tou vidinou už asi nastupoval.  Když mi jde o konkrétní místo s určitou náplní práce a mám to štěstí, že mi sedne i kolektiv, dost by mi vadilo být přesouvána jinam.

Myslím, že si rozumíme.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 15:39
Reakce na Kokoska:

Že ano? Kdybych chtěla být šéfkou, tak asi o to budu usilovat. A já byla na pozici kterou jsem přesně chtěla a vím, že bych se tam ještě mohla dost naučit. Lhát jsem nechtěla, dlouho jsem se tomu bránila, pokud vím, nakonec to nějak zaonačila šéfová, mě to přestalo zajímat. Právě přesně proto, že mě chtěli nechat zalhat. Eště kvůli takový pitomosti... dodneška to nepochopím. No nic, naše oddělení stejně zrušili. Šéfka šla dva měsíce po mě.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 16:09
Reakce na Kokoska:

Tohle "kde se vidíte" moc nechápu. Člověk nastoupí na nějakou pozici, o kterou má zájem, rád tam pracuje a baví ho to, tak proč by se měl vidět někde úplně jinde?

Ja to tiež nechápem. Nie každý je ambiciózny, niektorí ľudia chcú proste pracovať na tej pozícii, ktorá ich baví a nevidia sa o 5 rokov v kresle svojho šéfa. Lenže teraz sa každý musí vyvíjať a byť kreatívny a inovatívny.

My musíme každého polroka vypĺňať hodnotiaci dotazník o našich splnených cieľoch, ako sme boli kreatívni, čo sme pre spoločnosť urobili, kam sme sa posunuli. Čo je pre niektoré pozície fajn, ale pri mnohých je to z môjho pohľadu úplne zbytočné.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 16:16
Reakce na carries:

Tak přesně v těchto hodnoceních jsem musela být vždy velmi kreativní :-):-) tzn. kecykecy. Nemám to ráda, radši bych byla hodnocena na základě odvedené práce.

Pravda by zněla:
Splněné cíle: Nechcípla jsem hlady a dokonce si můžu dovolit dovolenou a koníčky.
Kde se vidíte za rok: Na téhle židli daleko radši než na úřadu práce.
Kde jste se zlepšila: Už umím přilákat IT k mému compu dříve než za týden
atd

Už jsem to někde psala. Práce mě baví, ale stále je to jen prostředek k tomu, abych mohla vést nepracovní život - provozovat sporty, pít dobré víno, cestovat.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 16:22
Reakce na andulka01:

Však ja tiež strašne v tom hodnotení kecám. Píšem si počas polroka všetko to, čo som akože inovovala, alebo vo čom som vyvinula nejakú svoju vlastnú aktivitu, inak by som tam nenapísala nič Prvé hodnotenie bolo veľmi ťažké. Obišla by som sa bez toho.

Edit. Absolútny súhlas, ja tiež pracujem hlavne preto, aby som mohla zaplatiť účty, jedlo a nejaký ten luxus v podobe cestovania a pod. naviac. Práca ma baví, mám fajn šéfa aj kolegov, ale ruku na srdce, viem si predstaviť aj lepší spôsob trávenia času ako prácu :)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 16:54

ja nedavno kvuli casove narocnosti v kariernim zebricku sestoupila primo u nas v praci (praci ehm delam porad tu samou), kdyz se sef ptal proc, tak jsem to zaonacila, ze potrebuju cas a mam pocit, ze se potrebuju vic ucit a ze toto misto mi umozni poznat problemy do hloubky. Na odpoved, ze podle nej jsou v tymu slabsi pracovnici a drzi se, ci se hlasi na vyssi pozice, tak proc bych to nezvladla i ja - jsem zahlasila : asi nemaji dost sebereflexe a vy jako sef byste jim to asi nemel umoznit  ziral dost