macko.pu Aby neprišla práca čínskych robotníkov pracujúcich v neľudských podmienkach nazmar, kúpila som si repasované Lenovo, ktoré by inak skončilo na skládke niekde v Afrike... stačí na obhajobu?
Stěžovací vlákno
A ja som kúpila oba Dell z druhej ruky. ![]()
Souhlasím, to já jedno Lenovo teď reklamovala (ohejbací, takže asi odešly kábly mezi klávesnicí a monitorem). Týpek v prodejně koukl a řekl, že to nebude řešit a mám si hned vybrat něco novýho. Takže jsem šla do aušusu, co měl mít prakticky stejnou výbavu, co to lenovo, jen lepší procesor. Mám ho dva týdny a při nejbližším výletě do Olomouce letí na reklamaci. Ta kvalita je naprosto otřesná. Už nikdy si nic jinýho než Lenovo nepořídím.
A whiskas:
Maso kupuju obvykle na ten den, maximálně na dva dny dopředu (v pátek na neděli), i tak si hlídám, aby ten den, kdy ho budu vařit, mělo minimálně 4 dny do data spotřeby, a přesto bývá špatné. To dnešní jsem kupovala včera večer, mimo lednici bylo asi 15 minut, než jsem ho dovezla domů. Většinou vařím rychlá jídla, takže i mírně naleželé maso do nich už nejde, už jsem takhle párkrát vyhodila i hotové jídlo, protože jsem ho nebyla schopná pozřít. Někdy se pak místo našeho oběda pěkně poměje pes, ale dneska jsem byla tak vytočená, že to letělo do koše i s vaničkou.
Šunku kupuju jenom balenou, protože u ní musím hlídat případné alergeny - ta bývá většinou v pořádku :)
bohužel většina lidí to vůbec necítí... já teda jo, právěže taky hrozně často, ale to bych musela fakt absolutně vše vyhazovat... měřítko čerstvosti je: pokud to žerou kočky:-) nejsem ani schopná pozřít třeba zbytek pečenýho kuřete druhý den. když to dám do rizota tak jo, ale při vaření mi to nedělá uplně dobře... přerazím to česnekem, cibulí, kořením. ovšem já bych se masa vzdát nemohla:-(
Já to právě taky hodně cítím, mám to tak u asi všeho jídla - jiným ještě často přijde OK, mně už připadá zkažené. Na druhou stranu, když jsem se párkrát třeba na návštěvě přemohla a jídlo snědla, bylo mi pak vždycky zle. Takže to radši vyhazuju, ale štve mě to příšerně (plýtvání penězi, zdroji, i že to zvíře pak vlastně umřelo zbytečně).
Stěžuju si na sebe, protože jsem blbá! Příští týden jsem měla jet do Alp na ledovec a dneska jsem upadla samozřejmě přímo na levé koleno. Jsem zvědavá jak to do pátku vyléčím ![]()
uz druhy den som takmer nic nespravila. stale cumim na spravy a predpovede o hurikane. mam tam rodinu aj kamaratov. cast z nich je prec z floridy a cast z nich tam kdesi ostala. nemam s nimi kontakt takze netusim do ktoreho centra isli. ja som zazila hurikan dennis (tiez 4-ka) v 2005 ale bo bolo v oblasti ktora nebola az tak zasiahnuta. 10 cm vody na chodnikoch bolo fakt nic oproti tomuto![]()
zkusila bych klasické řeznictví a vychytat den, kdy navážejí čerstvé maso. a nekupovat takové ty "ležáky" typu v malém řeznictví svíčkovou, jen rychloobrátkové zboží, kuřecí prsa apod. nebo mražený, to se mrazí čerstvý a pokud cestou nerozmrzne tak nemůže být špatný. to poznáš, že tam není u masa i kus zmrzlé vody.
taky je dobrý koupit celý kuřata (to se mi nestalo nikdy že by bylo špatný, pokud není koncem nějaké té "akce" v obchoďáku) naporcovat a hned zamrazit.
Na zamrazovani dobryho masa se tesim uz roky :-D Ovsem zatim mam jen pidi mrazacek v mini lednicce, kam se vejde jeden balicek zeleniny a dve kureci stehna. Ale pristi rok bude vetsi bydleni, takze i normalni mrazak
A tak trochu doufam, ze po prestehovani si pomuzu i s nejakym lepsim reznictvim v okoli.
Mozna uz pozde, jeste k te pripojene mysi - nemate nejakou strakatou podlozku? Nektere mysi to nesnaseji a prave zacnou nekontrolovane litat.
Ne, podložkou to není, hlavně mi nefunguje ani touchpad a přestal mi jít Excel. Respektive, některé tabulky se otevřou a jiné ne, což opravdu nechápu. ![]()
Nekompatibilita novych soucastek, poruseny disk... no, snad to nebude diskem. Drzim palce, ale uvazovala bych o novem stroji.
Vy mě děsíte. Je tedy možné, že nový (originální) zdroj poškodil disk? S tím tedy IT asi nic neudělá, což? Dnes to budu řešit.
Nevím, kam to jinam dát, nebo je tu vlákno "tomu byste nevěřili?"
Včera jsme byli v IKEA a tam normálně někdo ukradl kolo z toho nosiče vzadu na kufru. Fakt, na tom krytém parkovišti! To si jako někdo jde z nákupu, říká si "utěrky mám, skřín mám, nový zrcadlo taky, co jsem ještě... ajo hele, kolo by se šiklo!"
tak tomu bych fakt nevěřila. I když ... Soucítím, musel to být šok a šílený vztek.
To ne, spis vypadky toho stareho mohly zpusobit rozpad dat, ale snad ne. Ta nekompatibilita soucastek se nam kdysi vymstila, kdyz si muz koupil pocitac a chtel do nej neco "lepsiho", nez v nem bylo puvodne. Tak me napadlo, jestli ten novy zdroj treba nemuze za ten touchpad.
Aha, děkuji. Ale dříve počítač "pouze" nenabíjel (tedy nabíjel až po zdlouhavé manipulaci se zdířkou :-D), jinak vše fungovalo. Vše se začalo bortit až po napojení na nový zdroj. Jsem zvědavá, jestli s tím půjde něco dělat. Pro jistotu jdu udělat novou zálohu dat. Fakt to nechápu, je to zdroj Dell přímo od výrobce a podle čísla by měl být s mým počítačem kompatibilní. ![]()
No tak to je teda fakt hustý...A je mi to líto, taky mi ukradli kolo hodně drzým způsobem, ale tedy ne tak moc.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí