Co ale myslím můžeme Tiraně závidět, je moderní architektura. Jsou tu krásné nové kostely i mrakodrapy.
Ortodoxní chrám Kristova vzkříšení (cca r.2016)

Co ale myslím můžeme Tiraně závidět, je moderní architektura. Jsou tu krásné nové kostely i mrakodrapy.
Ortodoxní chrám Kristova vzkříšení (cca r.2016)

Katolický Sv Pavel.

Můj oblíbený mrakodrap. Mám chuť ty kostičky pošťuchovat sem tam.

Jinak je Tirana taková turisticky nepřítulná. Informační centra tu jsou teoreticky dvě, ale vypadají dost vybydleně.
Ještě mají zajimavý fotbalový stadion. Nemám schopnou fotku, tak alespoň z internetu. Ve věži je Marriott hotel a dole kolem dokola takové "lepší" obchody, Boss a tak.

Kokoska Jo, na to jsme koukali právě z té Pyramidy, že to vypadá dobře.
O víkendu bylo v Tiraně dost živo, ale pondělkem propuklo dopravní peklo. Auta troubí snad nepřetržitě, přejít tě ale většinou nechají. A je tu celkem dost i přechodů se semaforem. Že kola jedou na červenou , když auta stojí, mne nepřekvapilo. Ale že pojedou i v protisměru, to jsem podcenila, auvajs. Taky motorky na chodníku jsou celkem záludné.
Auto si tu fakt půjčovat nebudem. "Skamarádili" jsme se s jedním taxikářem, takže výlety z Tirany pořešíme takto.
První den, první kavárna, nejúžasnější kafe ever. Kafe turke. Od té doby marně hledáme další. ![]()
Tirana je překvapivě dost zelená, hodně stromů, parků i střešních zahrad.

Sweet Potato turecké kafe určitě bude ok, zato na venkově byly tu a tam dost hrozné žbrundy. Nejlíp najít místo, kde kávu čerstvě namelou, než ji vrazí do presovače, jinak to chutnalo všelijak. Všichni jsme vzpomínali na to Turecko a hlavně Portugalsko, tam se nedalo koupit nedobré kafe.
Sweet Potato ten mrakodrap mě taky baví
Ještě pár zajímavých mrakodrapů:

NP Dajti, krásné kopce (1100-1600m) hned nad Tiranou.

Počasí nám úplně nevyšlo.

V dolní části krásná bučina, pak louky plné asfodelů, nahoře rozkvetlé alpínum.

.

Sweet Potato hezká krajina a i ty moderní budovy jsou super.
Ethem Beyova mešita, postavena na přelomu 19.a 20.století zázrakem přežila protináboženské běsnění Hodžova režimu.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.