Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 21. května 2023 22:07

Ginger Hele, u nás byla kosa ještě v pátek, oteplilo se až v sobotu odpoledne, takže zimě v Pyrenejích se taky nedivím. Musím si Tě zapamatovat a pak se vyptat na tipy (pokud teda neskončíme někde úplně jinde).

Jak jste se tam dostali? Mám v teoretickém plánu letět do Barcelony a pak si půjčit auto.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 22. května 2023 01:54

brrr Nejlepší tvarohový koláč v Kuldize jsem asi zmiňovala já, byl ještě teplý, čerstvě upečený a voněl přes půlku města. Fakt nejlepší, co jsem kdy jedla.

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 22. května 2023 03:19

Kokoska Malvin To je tak krásný!!! Úplně vám závidím, užijte si to! 

Japonsko je krásný, ale už trochu monotónní a vycestovat za hranice je komplikovaný!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. května 2023 17:54

Same krasne fotky a pocasie! 

My sme sa dnes v noci vratili z Milana, podla ocakavani ma neohurilo, v podstate absolutne nebavilo, najlepsi bol cintorin, vdaka barbucha za tip, slovo monumentalny ho fakt vystihuje :) Nastastie som samba ukecala na den v Bergame, to bol balzam na dusu po Milane, aj pocasie nam uz prialo. Jazera nam kvoli pocasiu nevysli, tak snad niekedy nabuduce.

Jo a ani som netusila, ze sa v nedelu ide v Bergame Giro d'italia, bez toho by tam bol vacsi klud ale aspon som vyuzila, ze davy fandili a bola volna pozemna lanovka :)

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. května 2023 18:35

brrr nene ja ne

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. května 2023 18:39

Mrakoplas Bergamo . Ja nakonec na jednu noc sehnala byt primo ve stare ctvrti s vyhledem na hradby. A Bergamo me nadchlo, hlavne vecer kdyz se vylidnilo a pak brzy rano. Ale uplne staci den dva. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. května 2023 18:42

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 22. května 2023 19:04

Mrakoplas 

Jsem ráda, že se ti na hřbitově líbilo Já po nich chodím cíleně, a tohle je fakt unikát.

Do Bergama jsem se nedostala, to je určitě hezčí, ale není všem dnům konec!

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 22. května 2023 19:06

Jos Jo, jo, už se přiznala ke koláči Jimik 

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 22. května 2023 19:06

Jos Ty jo, krása!

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 22. května 2023 19:10

Nemáte někdo nějaký vychytávky na Rigu? Pokud tam nevtrhnou russáci, tak v srpnu jedu. Koupím si samozřejmě mapu a tak, ale třeba kde mají nejlepší rybky apod.? Nějaká vyhlášená tradiční kuchyně? Co MHD nebo spojení například do toho lázeňskýho městečka Jurmala, že bych se i smočila?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. května 2023 19:23

Jos ano, dva dni by boli akurat, potom sa presunut do hor alebo k jazeram :) tiez ma nadchlo. Keby sambo uz nezaplatil ubytovanie v Milane, asi by som tam ani nesla a ostala v Bergame :)

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:29

barbucha do Rigy se přesouváme zitra. Kdyby nás něco extra nadchlo napíšu. Co nám tady velmi chutná jsou vepřová žebra. Já vepřové skoro nejím, ale sestra je měla už 3x a pokaždé vypadaly skvěle, tak jsem je dnes zkusila. Já tu měla dvakrát rybu ( ale na Portugalsko rozhodně nemely). 

Do Jürmaly jezdí vlak. Cela ta oblast je památková rezervace a za vjezd auta jsem platila 2 eura. 

Offline Mulen
4937 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:39

Garfie prý monotónní, no nerouhej se

Všechny fotky jsou krásný, můžu jen tiše závidět,  než zas našetříme na další cestu..

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:12

Malvin 

Určitě napiš! Žebírka jsou dobrý i v Praze já si spíš myslím na nějaký místní speciality... Vlakem do té Jurmaly by to nebyl problém snad, jak píšou, je to nějakejch 25 kiláků z města... No budu ráda za další poznatky!

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:22

Přesunuly jsme se do turisticky nejvíce navštěvovaného místa po Rize, do paláce Rundale, který si postavil milenec jedné carevny. Po její smrti mu hrozil trest smrti, byl na Sibiři a nakonec dožil ve svém paláci 82 let - takový ruský příběh . Je velký barokní zámek ( stejný architekt jako Zimní palác v Petrohradě). Prostory odpovídají inspiraci ve Versailles a Postupimy. Je tu obří francouzska zahrada. Měly jsme strach, že tam bude moc lidí, ale vůbec.

Dále jsme byly na hradě Bauska. Ten vstal z ruin díky českému architektu Miloslavu Hanzlovi. Rekonstrukce je opravdu vydařená. 

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:39

Malvin Kdybyste nevěděly kam, tak hrad Cesis je moc pěkný. A je to ten Kačerův bájný Venden z Údolí včel.

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:43

barbucha místní specialita je Solanka, polévka, ktera chutná jako borsč. Plave v ní kromě vepřové šunky, kyselých okurek, brambor i nakrajene srdíčko nebo oliva. Pak jsme měly vepřovou šunky s sedym hráskem či schnitzel ( který tu má takový vajíčkový obal). Jinak na jidelnickych je vždy kuřecí steak se sýrovou omáčkou, pork chop a pork ribs, losos, candát nebo pstruh. 

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:45

brrr děkuji za tip. Tam se taky chystáme. Bude to poslední zastávka před Rigou. A pak domu.

Offline chocholka
114 příspěvků moje polička 23. května 2023 07:15

Prosim o radu, kam v Praze s cca 15clenou skupinou. Radi bychom vecer do Basileira a pred tim jeste neco podnikli. Dekuji za rady a tipy.