Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 23. května 2023 13:44

Malvin Ten Biron, kteremu zamek patril, byl predek knezny Zahanske (z Babicky od Nemcove).

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 23. května 2023 13:45

Jos Mrakoplas Italii moc neznam, byli jsme na jihu a par dni kolem Lago di Garda. Vypada to lakave.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 23. května 2023 13:50

My jsme dojeli vcera vecer, rovnou jsem sla omdlit do postele. Bylo to ale fakt krasne, i pocasi vyslo.

Sweet Potato ptala jsem sepruvodce, co je jeste zajimaveho v okoli Tirany. Pry tak jedine nejake poloostrovy severne od Drace, pak az Skadar a okoli na severu. Tam jsme ale nebyli, tak reference nemam. Doporucoval Berat, o kterem jsem psala, ale to nevim, jestli na vas neni daleko. Ale ten fakt stoji za videni.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 23. května 2023 13:52

Kokoska A ty ďolíčkované hory, byli jste?

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 23. května 2023 13:57

Sweet Potato to nevim ktery? Hor jsme projeli spoustu, ale vsechno jizne od Tirany.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 23. května 2023 20:19

Sweet Potato tak tu jsme neviděli. My jeli z Tirany rovnou na Drač a pak na Elbasan. A zrovna taková pěkná! No nedá se stihnout všechno.

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 23. května 2023 21:03

Kokoska tu mám moc ráda, kněžnu Zahaňskou. Četla jsem její životopis a musela to být zajímavá osoba.

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 23. května 2023 22:38

Sigulda je město v Národním parku Gauja. V blízkosti jsou tři hrady z 12. století. Přímo ve městě hrad livonského řádu. U něj stojí novogotické sídlo jednoho ruského prince. Lanovkou jezdící nad řekou jsme dojely k ruině Krimulda. Nejzajímavější je muzejní rezervace Turaida kousek za městem. Stojí zde hrad z červených cihel a u něj malý skanzen lidových staveb. @

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 23. května 2023 22:47

Tady jsme poprvé od příjezdu do Lotyšska narazili na Čechy. Mezi turisty jsme tam byli rozhodně nejvíce zastoupení.

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 24. května 2023 21:21

Hrad Cesis je skvělý. Zachovalé ruiny z 12. století. Spousta točitých schodů. Po hradě se romanticky chodí  s lucernami, kde hoří pravá svíčka (žádná LED).

Riga je hezká. Přijely jsme odpoledne a prošly staré centrum, které je plné středověkých uliček. Čeští hokejisté zrovna něco hrali, tak tu večer bylo spousta fanoušků v dresech. 

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 27. května 2023 12:52

Malvin 

To centrum vypadá slibně. Ale je tam někde ulice secesních domů údajně, co patřej taky pod UNESCO, zcestovalej zeť tvrdil že tak pěkný ještě neviděl... a rovnou muzeum secese tam taky mají.

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 27. května 2023 14:37

barbucha v Rize je 750 secesních budov. Několik i v starém centru ( nejznámější jsou ty kočky na střeše) a celá čtvrt secesních budov tvoří tzv. tiché centrum, které je od toho starého odděleno pásem parků. To jsme podnikaly druhý den v Rize, kdy jsem měla připravenu přímo procházku secesní Rigou, kde byly i popisy budov, něco o architektech. 

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 27. května 2023 14:45

barbucha a jak jsi se ptala na jídlo, tak kousek od centra mají velkou tržnici ( 5 hal sloužilo původně jako hangáry pro vzducholodě). Připadaly jsme si, že nejsme u Baltu v květnu, ale někde na jihu. Melouny, jahody, meruňky, třešně, plno kytek. Jedna hala jen s rybími produkty. 

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 27. května 2023 22:14

Vymysleli jsme s mužem že pojedeme na červnové svátky do Štětina. Teda cíl je Peenemunde, Stětin a Wolinsky park. Budeme mit jedno dítě.

A úplně jsem se, pro mě nezvykle, zasekla u ubytování. Ani nevím jestli lepší Štětin nebo i pobřeží, půlka hotelu má pokoje s dvěma postelema a tvári se, že je to ok. Pak je tam milion apartmánu.  Má cenu nějak řešit bazén v hotelu? Snídani?

Budeme autem. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 28. května 2023 12:21

Nevite nekdo o nejakem hezkem ubytovani v okoli Vyskova smerem k Moravskemu krasu nebo primo ve Vyskove? 

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 29. května 2023 14:54

Kokoska podívej se, jeslti by ti vyhovoval na Nemojanský mlýn. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 29. května 2023 19:14

Makara děkuju, podívám se.

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 30. května 2023 21:22

Mám nabídku jet s mužem na tyden do Kolína nad Rynem. Co tam?

Přemýšlím, že bych se zvezla vlakem do Bruselu na jeden den. Jeden dva dny město ale co pak? Cáchy?

Offline Tabea
7666 příspěvků moje polička 30. května 2023 22:42

continuity Dóm zevnitř a vyběhnout si nahoru na věž, projít si pivovary a ochutnat Kölsch (0,2l skleničky) a k tomu Himmel und Erde nebo Mettbrötchen, Muzeum čokolády, lodí po Rýnu, pochodit po městě, Zoo. Spojit s Düsseldorfem. 
Aachen taky fajn.