Archivářka děkuji, na tu oblast jsem se zrovna koukala. A můžu mít ještě jeden blbej? Hned kolem pláže tam vede vlak, dívala jsem se že je to tak skoro všude, neruší to?
Cestování
Sairon no ruší, hlavně v noci. Chce to okna od kolejí. Nám ústil tunel do ložnice. Dospávala jsem to na pláži.... ale ty pozitiva převažujou. Jiné vesnice v cinque terre nemají tak dobré koupání jako Monterosso. Doporučuje se i Levanto, ale tam jsem nebyla.
Pomalu zacinam planovat cca tyden v Polsku autem s triletym ditetem. Nejake tipy? Jsme ze severu, takze jsem si rikala Vratislav, Poznan/Lodz , Gdansk a pak more...VzdCky jednu noc nekde v soukromi, mame radi airbnb. Ale nikdy jsme v Polsku nebyli, projeti Trojmezi nepocitam. V planu je spis toulani se po meste, zadne velke detske atrakce nevyhledavame ale na navstevu galerii to taky nebude.
Archivářka díky, toho jsem se bála, to se dětma radši riskovat nebudu, žádné dospávání na pláži s nimi nehrozí ![]()
Josurčitě lze udělat hezký výlet v stolových horách, ale píšeš, že spíš mesto. Pokud chceš, něco ti napíšu. Ve Vratislavi je fakt krásná zoo, včetně akvárií, mají tam mořské krávy. Asi je tam lidi dost sledují, protože každá má jméno a svoji tabulku s popisem.
continuity Klidne napis. A radi i prirodu, muzeme kdyztak vzit krosnu na dite. Dik za tip na zoo.
Jos Vejka Hejsovina je super, ale je tam strašných, fakt strašných schodů. Pokud to nevadí, ta trasa se s opatrností dá, moje děti byly z těch tunelu a průchodu vždy nadšené. Je dobré mít rezervaci, je tam omezený vstup, my tam byly za špatného počasí, tak to nebylo potřeba.
Co bych mohla doporučit bez problémů jsou skalní hriby. Je to celé lesem a ne příliš do kopce, fakt hezká procházka. Parkovat se dá viz níže. Byla jsem tam k večeru a lidí žádní, přes den to asi bude jiné.
Parking Batorówek Skalne Grzyby Szczytna, Okres Kladsko, Polsko.
Dám sem dva tipy z Helsinek, co nejsou tolik v průvodcich.
Jedno je kostel vytesaný do skaly. Temppeliaukio

Druhé moderní knihovna. To je úplne boží místo, kromě knihovny něco, čomu bychom tady řekli cooworkingovy prostor, ale byly tam kromě zasedaček hudební zkušebny, 3D tiskárny, šicí stroje a overlocky, šachy

Jos v Gdaňsku v Maritime Muzeum je jedna expozice interaktivní pro malé děti. Prohlídku nákladní lodě by taky malý mohl zvládnout. A tu hlavní expozici jen proběhnout se zastávkami u modelů.
Má někdo tip kde se dobře najíst v Trutnově?
Dnes další knihovna

A ledoborce ![]()
.
continuity Ty Helsinki jsou super!
My jedeme koncem září do Osla, taky se už těším. Akorát je zavřené muzeum vikingských lodí, to mě štve.
brrr musíme se tam určitě vrátit, nestihli jsme rozhodně všechno, co bychom stihnout potřebovali.
brrr Oslo je v plánu, ale s naším "kade-ľahšie" přístupem to bude ještě na dlouho.
continuity Přístup máme samozřejmě úplně stejný jako vy, ale muž tam jede na konferenci.
brrr no tak to je přesně definice kade-ľahšie. ![]()
U nás to možná vyrobí Tel Aviv, ale fakt možná.
brrr no tak to je přesně definice kade-ľahšie.
U nás to možná vyrobí Tel Aviv, ale fakt možná.
ale to by nebyla marná destinace - teda mohla by se trochu uklidnit situace. Já nikdy Izrael naplánovala, ale po loňské návštěvě mám chuť se tam vrátit. Ten týden byl málo.
Makara no já bych tam radši vyrazila, dokud se to ještě víc nezhorší. Uvidíme, řekl slepý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje