Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. srpna 2023 20:28

Mohučanka My se budeme rozhodovat o pujceni auta až později, až podle programu. Až ho někdo bude mít čas vymyslet, ehm

Offline Fakirka
2223 příspěvků moje polička 10. srpna 2023 10:36

Taky jeden cestovatelský. Zítra budu celý den v Košicích... Co určitě vidět? Něco jsem si nacetka, ale pokud je tu nějaký domorodec, tak bude vědět víc

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 10. srpna 2023 11:07

Chceme vzít děti (9,12) do Berlína

Lilly_Ku Prosím, doporučila bys nám přímo v Berlíně nějaký hezký bazén (nemusí být plný atrakcí, spíš příjemné místo, kde by si mohli zaplavat a trochu si zařádit) nebo fajn koupaliště dobře dostupné z Berlína, kdyby bylo vedro?

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 10. srpna 2023 18:14

Lamickajá bych šla určitě zkouknout olympijský stadion. 

Offline Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 10. srpna 2023 21:17

Lamicka z berlinskych bazenu/koupalist bych uprimne receno nedoporucila zadny, je tam hrozne narvano, zejmena ted pres prazdniny, a hlasito.

pokud na koupani, vyjela bych za mesto napr k müggelsee (na vychode) nebo k liepnitzsee (na severu).

pokud na valeni, doporucila bych vabali, coz je wellness se saunama a venkovnim bazenem, v tydnu pres den by tam mohlo byt i ne uplne plno.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 11. srpna 2023 09:31
Offline Aranel
6340 příspěvků moje polička 12. srpna 2023 20:03

Fakirka Hlásím se pozdě, ale doporučuju Tabačku, aspoň na okouknutí!

Offline Tabea
7668 příspěvků moje polička 13. srpna 2023 09:07
Reakce na Evaeva:

MP Meri to já taky moc ne. V těch půjčovnách prý bývají sedačky dost otřesné, tak možná zvážit aspoň pro malou? To je teda obecná informace, ne konkrétně pro Maroko.

​já bych se taky primlouvala za to sedačku vzít. Byla jsem už strašně mockrát vytočená (v různých zemích), že sedačku slíbili a nakonec nebyla, nebo byla pro mnohem větší dítě. Pro syna bych taky vzala podsedak, já koupila na amazonu bez těch postranních rohů, místo nich jsou tam přezky, do kterých se dá pás. Není to nic extra, ale vejde se dobře do kufru nebo do tašky a pořád lepší, než mít dítě na klíně. Předpokládá to teda taxíky s pásy i vzadu. 

Offline MPLee
3031 příspěvků moje polička 13. srpna 2023 12:29

MP Meri já si se sedačkou užila i letos na Mallorce. Chtěla jsem pro dceru protisměrnou. Našla jsem kvůli tomu půjčovnu, kde za příplatek půjčovali Klippan. V mailu potvrzeno, že bude připravena.  Jenže když jsem vyzvedávala auto, sedačka žádná. Prý doveze kolega z vedlejší pobočky. Jenže po 45 minutách dojel s pick upem plným divno sedaček, půlka byla nefunkčních. Nevěděl, jak se do auta dávají. No katastrofa. Nakonec jsem jednu funkční vyhrabala, ale byla otřesná. O autosedačce v taxíku, která byla připavněná k sedadlu jen těma rychloopínacíma páskama (což jsem zjistila, když se na dálnici dcera i se sedačkou sunula mimo sedadlo) nemluvě. Takže bych zkusila sedačku a podsedák vzít. 

Offline tarra
332 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 13:04

Blíží se nám dovolená v Liptově (ubytování Liptovský Mikuláš) s dítětem 11 let, tak jsem přišla taky poprosit o nějaká doporučení. Vše klasické jsem si snad našla a nějaký plán je, ale je něco (výlet, podniky...), co třeba není tak profláklé a mohla bych to minout a je to v tomto okolí škoda? A dva přímě dotazy - jeden den  je v plánu i Tatralandia, ale kdybychom chtěli nějaké kratší skromnější koupání ještě jiný den, je v okolí menší venkovní koupaliště s nějakou třeba jednou skluzavkou? (našla jsem pouze Liptovský Ján). A ještě nějakou konkrétní projížďku na Liptovské Mare byste doporučili? Díky moc za případné tipy.

Offline brrr
12155 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 22:01

Nakonec je všechno jinak, mé prázdninové plány prošly mnohonásobnými kotrmelci. Nakonec letíme na týden do Bordeaux (s Ryanair, zdravím continuity ). Nějaké tipy, co tam? Budeme mít půjčené auto, nějakou představu už mám, ale nechci minout nějakou skrytou topovku. 

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 22:44

brrr užijte si to. Na mě nedej. 

U nás druhé dítě nemocné a brzo zabiju muže. Nebo si spíš zbalím raneček a pojedu po svých. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 23:07

brrr nekde v tech koncinach je obrovska pisecna duna, deti si to tam uzivaly. Bylo zvlastni sbihat dolu, pisek uzjizdi pod nohama, je to neco mezi behem, plavanim a letem.

Offline brrr
12155 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 23:33

Kokoska Jo, o duně vím. Dík

Offline brrr
12155 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 23:35

continuity Tak to nakonec některá na tom Slovensku chytla? To je pech.

Co krajina Orlích hnízd? Jaké to tam je?

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 23:49

tarra chcela som napísať termálne kúpalisko Bešeňová, ale pozerám, že to je už tiež pálka ....zas je zaujímavé si v okolí ísť pozrieť vyvreliny. V Ružomberku je skvelá cukráreň Blaho od Aďky, teda nebola som tam, ale bola som informovaná dcérou :), predpokladám Havránok, Vlkolínec, Demänovská ľadová jaskyňa, artikulárny kostol Svätý Kríž asi viete. Galéria Ľudovíta Fullu je teraz vraj tak trochu vyprázdnená, lebo je výstava v Bratislave, ale je to zaujímavé miesto. Ovšem neviem, či pre 11 ročné dieťa.

Offline letfenixa
10765 příspěvků moje polička 15. srpna 2023 03:33

tarra termálny prameň Kalameny.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. srpna 2023 08:30

MPLee Díky, zatím jsem rozhodnutá pro variantu miminu vajíčko + podvozek (místo kočáru), pro syna podsedák pripnout na krosnu (díky baltik , podsedak pojede na výlet ). Budeme tím pádem sedackove soběstačný a můžeme skočit do jakéhokoli taxiku apod. 

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 15. srpna 2023 08:36

MP Meri to budu podsedaku zavidet :)

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 15. srpna 2023 09:34

slniecko

Ľadová jaskyňa je vraj dosť roztopena. To už je lepšia Demänovská jaskyňa slobody.