Jos ty dvě dětské věci zadarmo mají snad všude, ale to jsme nevyužili, plus jsme chtěli odbavené zavazadlo a tady jsme mohli ušetřit pár stovek (dohromady za všechny letenky), protože jsme nakonec měli 10kg na každého a k tomu ještě 20 dohromady
Bývalo by stačilo těch 20, ale aspoň bylo balení na pohodu.
Cestování
Před časem jsem se tu ptala na palubní zavazadlo, chtěla jsem koupit Nordae tohle Nakonec mě odradila cena kolem 4tis, protože jsem chtěla i ty organizéry a ještě jsem se bála, že to přijde se clem a DPH. Neteř mi doporučila cabinzero a myslím, že mi ho tady taky někdo zmiňoval. Koupila jsem včetně vnitřních organizérů a jsem spokojená. Akorát teda není vůbec ergonomicky vyřešený na delší nošení na zádech. Fakt akorát tak na přechody mezi různou dopravou. Déle bych ho na zádech nosit nechtěla. Nemá spoustu milých vychytávek jako ten nordace, ale kvůli nim se mi ta vyšší cena platit nechtěla.
Ještě k tomu pak dítě ukazovalo nějaký příspěvěk na IG o tom, jak jejich piloti nezvládají přistání a byla jsme na infarkt.
Tak to byli asi oni, který to v tom Dublinu pustili prakticky střemhlav dolů - já myslela že přijdu o uši! Tehdy jsem to přičítala blízkosti vody, že asi nemůžou jinak, ale možná že to bylo pilotem ![]()
barbuchastřemhlav dolů se to děje všude u moře, kde nejsou hory. Šetří to palivo.
To stejné je brždění u přistání, aerolinka by potrebovala brzdit, čo nejvíce pozvolna kvůli pneumatikám, řídící je chce mít z dráhy co možná nejdříve.
Úplně nejhorší přistání jsem teda zažila s tím Turkishem, ale to mi muž říkal už v Praze, že velké letadlo na krátký let moc nesmysl nedává, jedině v případě, že potřebuji naskákat cykly přistání a startu pro výcvik pilotů.
Jako nebála jsem se, nakonec to vždy může vzít kapitán, ale někteří cestující vytahovali pytlíky.
(Z Prahy s tím nelétají, nemusíte se bát)
Zas jedno z nejlepších přistání, ještě na velmi komplikovaném letišti, kde není úplně výjimečný i více násobný turn-around, než se to konečně povede, předvedl ten smart kapitán létající na jeden motor.
Je to někdy zajímavé.
continuity jeden motor taky motor.
Ono disciplína a skill jsou dvě různé věci. Slyšela jsem historku , že kdysi dávno, za bohémských časů ČSA, když se létal Singapur, večer bujaře spolu zapařily posádka ČSA a British Airways. Ráno se dopotácel anglický kapitán na recepci hotelu sehnat náhradní posádku - že oni nejsou ve stavu letět. A když se ptal po Češích, dostalo se mu odpovědi, že ti už před hodinou odjeli na letiště. ![]()
Tak to byli asi oni, který to v tom Dublinu pustili prakticky střemhlav dolů - já myslela že přijdu o uši! Tehdy jsem to přičítala blízkosti vody, že asi nemůžou jinak, ale možná že to bylo pilotem
To byl sestřih, kdy letadla Ryanair mají tvrdší přistání. A v tom příšpěvku to bylo zdůvodněno tím, že mají málo času a nemůžou si dovolit další pokus. Bylo mi vysvětleno, čím ten tvrdší dopad někdy je způsobený, kdy se dělá další pokus apod. a prý piloty mají dobré. Já to tady nebudu reprodukovat, protože tomu prd rozumím a určitě by to asi nebylo ode mě srozumitelný. A ještě byste mi to třeba vyvrátili a co bych si počla ![]()
Nějak už vzlétnou a než dojde na přistání budou už střízliví?
notna to je nějaká blbost. Go around se dělá, kdy by opravdu nešlo bezpečně přistát s časem to nemá nic společného, když je to potřeba, věž mu ten prostor raz-dva vyklidí a palivo na to mít musí vždy.
Tvrdší přistání se dělá za blbých poveternostných podmínek - déšť sníh, protože kola se líp chytnou o beton na dráze a je to celé bezpečnejší.
Obecně je dobře vycházet z předpokladu, že piloti mají doma rodinu, ke které se taky chtějí vrátit.
.
Protoze letenky nam zarizuje cestovka, obcas s Ryanair letime a krome toho rozhozeni po letadle nikdy s nicim problem nebyl. Palubni kufrik mam o nejakych par cm vetsi i nez predepisuji ty benevolentnejsi spolecnosti a zatim to proslo vzdycky. A taky mi nevadi nesedet vedle manzela, nekdy pri navratu skoro naopak ![]()
continuityV podstatě takto mi to bylo vysvětleno. No tak příspěvek na IG to byl a ani nevím odkud, přišla s tím dcera.
My jsme teď zpět do Vídně letěli s nějakou hlučnou partičkou, které jsme si všimli už v odletové hale. A pak při nastupování, jak něco řeší s personálem. A pak jeden z nich nastoupil jako poslední a přes celé letadlo tě různé rozházené partičce oznámil, že "Karla" nakonec fakt nepustili a neodletí s nimi. Jsem stará Blažková, stydím se, ale fakt by mě zajímalo, co se tak může stát, že někam doletite, ale pak už neodletite zpět ![]()
Hlavně teda doufám, že to nezjistím někdy na vlastní kůži.
Pokud nebylo přeplněné letadlo, což je jiná věc, tak teoreticky stačí, když měl vic vypito očekávalo se, že bude v bujaré zábavě pokračovat i na palubě.
cabinzero měla dcera na minulém výletě jen na přesuny bus-vlak-ubytovani (na předminulý se vydala s kufrem, aby sama uznala, ze to není dobra volba), a před dalším jsme kupovali Deuter
. Muž i syn jsou s Cabinzero spokojeni. Proste na objem se tam vejde víc než do ergonomicky řešeného batohu.
notna Cabinzero jsem si kupovala před cca 6 lety právě kvůli objemu, většinou létám bez odbaveného zavazadla. A vypadá pořád úplně stejně. Mně na tom i vyhovuje, že nemá žádné členění a můžu si to rozvrhnout podle sebe. Když ho viděl muž, pořídil si stejný a používáme je často.
Tak jsme v Malborku

byli jste na noční prohlídce nebo rano v devět první u brány
?
continuity Krásne, hneď by som šla.
Na to, že dnes jsme měli jeden z nejdelsich přejezdu a nečekala jsem od toho moc, tak nás dnes všechny uchvatilo perníčkové mesto Torun. Do včerejška jsem o něm neslyšela, měl to být oběd "s výhledem" a stavili jsme tam tři hodiny. v našem průvodci (celkem 700 stran) je 1,5 stránky. Nechápu.

Pobavil mě teda recept z 18. století. Přiměřeně, přiměřeně...

Přijeli jsme před chvílí, ale nechali děti v ubytování (mmch dost katastrofálním) a vyrazili s mužem na drink.
my máme fakt studené starty, zítra normálně vstaneme, nasnidame se a v 10.30 si jak na koni splním detský sen od času pana Tragacika. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje