Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Gatita
8481 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 21:13

Ginger Evaeva Jos Diky moc!

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:33

Polská poušť

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:36

V Krakowě k těm proflaklym místům dost doporučuji Jagellonskou univerzitu. Moc mi ty fotky nevyšly, ale je to dost zajímavé, možná i lepší než Wawel. A můžete vidět i Oskara a Nobelovou cenu. 

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:42

A když už ty orli hnizda, tak dnes první: Ogrodzieniec

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:46

Jinak z Krakowa je kromě kostelů ještě "must" Wieliczka. Sice už taková trochu továrna na turisty, ale ani tak bych to neobešla. A vyhmatli jsme tam fantastickou hospodu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:56

continuity ve wielczce jsme byli tak před dvaceti lety, moc se mi tam líbilo.

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 06:55

Ginger ta rokle by mohla být Vlčí jáma, kousek nad Horní Blatnou a chatou kam jezdí ségra. Já to tam znám jen na běžkách, kiosek u Červené jámy je fajn. 

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 08:24

4n4 andulka01 Gatita dekuji :)projdu si to 

Offline Ginger
1209 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 08:28

andulka01 to je ono, vedela jsem, ze to ma neco spolecneho s vlky. Diky.

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 08:37

V pondělí letím s Ryanairem, naposled jsem je využila tak před dvaceti lety a už si nic nepamatuju... mají teď ten check-in jakože online - znamená to, že na letišti to nejde? Tady v Praze mi to nevadí, palubní vstupenku si můžu vytisknout, ale při odletu z Rigy nevím jak to udělat, tam teda tiskárnu mít k dispozici nebudu.

Nebo to posílaj aspoň do mailu/mobilu? Abych se pak dostala přes tu bránu k bezpečnostní kontrole... Mám jen palubní kufr, takže nepotřebuju k přepážce teoreticky vůbec jít. A vzhledem k tomu, že tam nemusím jít moc brzo tím pádem, bude mi stačit hodina před odletem? - jak to teď na letišti vypadá? 

Blbý otázky, ale znáte někdo ten Ryanair líp? continuity - ty znáš všechno

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 08:43

barbucha Odbavit online, na prepazce bys platila silenou castku! Letenka nam stacila stazena v mobilu. Casovou rezervu neposoudim, my byli loni i letos radsi driv...Ale vzdycky byla celkem fronta pred rentgeny tak realne do pul hodiny. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 08:43

barbucha my jsme teď s Ryanair letěli a máš mít buď jejich aplikaci nebo si letenky vytisknout, jen zvětšená letenka v mobilu nestačí. Proč si nemůžeš vytisknout i zpáteční letenku rovnou? My to tak udělali, check-in jsme udělali několik dní předem pro oba lety najednou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 08:44

barbucha já si myslím, že hodina bude stačit. My byli ty dvě hodiny předem, ale odbavovali jsme kufry plus děti k tomu a času to bylo víc než by bylo záhodno.

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 09:02

Jos Evaeva 

Dík holky. Vytisknu si teda rovnou tam i zpátky, a bude to. Vyjede mi teda i ta palubní vstupenka?

Aplikaci nemám, to je furt všude naše aplikace, naše aplikace, a mně to leze na nervy.

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 09:04

Teď jsem pročítala jiné vlákno, jakou udělala @Pinot Noir blbou zkušenost s airbnb ubytováním.  Tak se chci podělit, jak se nám letos povedlo vybrat dobře. Byli jsme v květnu v Toskánsku a měli jsme pronajatý přízemní byt ve vile s bočním vchodem. Majitelé chodili hlavním vchodem a bydleli v patře. Hrozně přátelský pár! Kolem 65 let. Tak nějak se vyskytovali na zahradě, ale nevnucovali se, jen když jsme se potkali, tak se zeptali, jestli je všechno v pořádku, jestli něco nepotřebujeme. Pro nás ideální. Měli obrovský, fakt obrovský pozemek. V nabídce uváděli, že mají na zahradě dub, který je možná nejstarší v celém Toskánsku. To jsem si nejdřív myslela, že se pán chlubí, ale pak jsem zjistila, že je expert přes lesy, pobýval v Asii, v jižní Americe, všude po světě. Já bohužel nevládnu anglicky, tak z italštiny jsem pochopila, že pracoval pro nějakou světovou organizaci, která provádí evidenci nebo inventuru lesů nebo tak nějak. A paní byla původem Francouzka a vyráběla nějaké patchworky, zvala mě do dílny, ať se podívám a k tomu teda bohužel už nedošlo. Hodím sem nějakou fotku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 09:04

barbucha jo, vyjede

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 09:05

Já se asi nenaučím vládat text k fotkám! Ta první je brzo ráno, tak proto taková zamžená. Někomu by se asi nelíbilo, že tam kolem nás proběhlo selátko divočáka (není to oplocené).

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 09:06

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 09:06

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 09:07