Mha neviem či je to vôbec možné, niečo podobné odhlasovať, keď je Madeira členom EÚ. Na druhej strane im rozumiem.
Cestování
Mha Tak třeba v Thajsku nemůžeš jako cizinec koupit nemovitost, to se asi ošetřit dá. Jak ale chtějí "dát přednost", tomu moc nerozumím. Možná že třeba, když se po nějakou dobu nedaří nemovitost prodat, může ji koupit cizinec, ale to ceny moc nesníží, prostě se jen počká....
Mha ja jsem ted slysela v radiu, ze jakmile anglie vystoupila z EU, tak francouzi zavedli specialni dodatecnou dan na rekreacni nemovitosti vlastnene cizinci +17,5% a ze to anglicany slusne vystrnadilo :) (samozrejme v ramci EU to nepujde)
Ono stačí upravit podmínky tak, aby je cizinec mohl jen obtížné splnit. Například jak jsou ty apartmánové byty na horách v Rakousku, ktere si můžeš koupit a využívat pro svoji vlastni potřebu pár týdnů v roce a zbytek povinně pronajímat.
Kdyby to bylo obráceně, že si tam vlastník musí přihlásit pobyt a bydlet tam alespoň půl roku, pro mnoho cizinců to přestane být zajímavé.
baltik Co by to nešlo? V Itálii se daň z nemovitosti může snížit nebo zvýšit podle postavení majitele, rozhoduje o tom místní radnice.
brrr úžasný, to je Atlantik nebo kde?
brrr Maroko?
SunEclipsemyslím Normandie.
Mermaid SunEclipse continuity Pobřeží západně od Bordeaux. Je naprosto perfektní, písek, duny, lidí plno, ale jak se rozptýlí po těch dlouhatánských plážích, tak je tu vlastně prázdno.
Zdravím z Viktoriiných vodopádů. Vynořili jsme se po 14 dnech z buše Botswany. Byl to pobyt mimo časoprostor - spaní ve stanech, polní latríny, jižní kříž, všude zvířata, plavba na člunech mokoro, koupání v Okawangu. Viktorky jsou lunapark pro turisty. Opadává z nás adrenalin. Po dvou týdnech jdu na záchod bez čelovky.
Bylo to s jihoafrickou cestovkou, 12 klientů (4 Češi), 3 průvodci.
Nebude se mi chtít v pondělí do práce...
Fotky se pokusím nějaké dát.

Archivářka no, to by se chtělo i závidět
. Tak si užij zbytek cesty.
Původně jsem myslela, že to nedám, ale touha vidět Okawango byla silnější. Nejvíc mě děsilo, že žádný z guidů nemá pušku, ale respektovali jsme zvířata a ona nás.
Archivářka no parada!
Archivářka krása ![]()
Archivářka úžasné!
Uka Okawango, jestli máš fotky...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje