continuity Dik, lod je dobry tip. My prave pockame s morem aspon do stredy, ted je to pocasi vselijake. Zitra pojedeme z Karpacze asi pres Vratislav a Lodz ci Poznan. A proste zastavime, kde se nam bude libit. Vyhoda neplanovani.
Cestování
Jos ve Vratislavi bych klidně prechrupla, my jsme tam byli loni na den a málo, málo to bylo. Minimálně pulden strávíte v zoo na Kapustnacich a druhý hledáním trpaslíků ![]()
Je tam taky dobrý výhled z věže.
Josposlední tato loď jede myslím v 18.00
A pak samozřejmě ty padací a otáčecí mosty, ale tomu asi neutecete. U paty jsou vždy časy, kdy jsou pro pěší a kdy pro lodě.
continuity Vratislav spis az cestou zpatky. Az nebude cely den prset...
barbucha priste jed do Talinu, ten je lepsi. Rypacky teda nevim, ale mesto je urcite hezci.
Dvě slunce z Leby

Další polská poušť

barbucha mne se Riga zdála upravenejsi než Porto. Tam mi tech zničených, zanedbanejch domu přímo v centru bylo líto a nechapu, ze je to tak zanedbane. V Rize mi naopak přišlo, že vše opravují, je čistší. Z obchodů jsme byli jen v trznici a tam to bylo jako kříženec Itálie a Budapešti. A zjev žen mne překvapil prave tim, jak malo byl ruský. V Petrohradě byly samé zmalovane damicky, vsichni oblečení do značek.
brrrkrása, tam je taky tak vysoký a rýchly príliv? Někdy bych to chtěla určitě vidět.
continuity Prosím Tě, my tady u moře chytli vždycky jenom odliv. Můžu se na to zítra soustředit.
brrrnevím, jak tam u vás, ale třeba v Mont Saint Michel je příliv klidně 12-14 metru a někde jsou k tomu sirény, protože rychlost cválající ho koně. Ty můstky by leccos naznačovali.
brrr tak u vás jen tak 3-4 metry. https://cz.seatemperatu.re/francie/akvitanie/tides.html
continuity dík, už jsem ty časy taky zjistila.
Garfie tahle cestovka bere děcka od dvanácti let. Nejmladší tam s námi byla šestnáctiletá holčina z Německa a na jeden den odpadla s horečkou z námahy. Bourání stanů zmáhalo i dospělé, i když guidi dost pomáhali. Vyčerpá i celodennní sezení v safari autě v horku. Ale určitě by si to užili! Zvířata fakt na dosah.
A ještě jeden zážitek s dětmi - u brány do Chobe (takové, která vedla z málo osídlené krajiny, ne z civilizace) jsme narazili na dva německé kluky - tak 9-12 let. Prodávali malované kamínky a lusky z nějakého stromu za chlazené nápoje (nebo peníze). Dvěma rodinám se rozbilo pronajaté auto a už dva dny čekali u té brány na náhradní. Na bráně byla aspoň pitná voda.
Díky všem za reakce. Muž už prý do Afriky jiným způsoben nechce. Tohle byla jeho sedmá výprava a poprvé s kempováním.
Já teď říkám, že do Afriky nepojedu už nikdy, protože žádná cesta už nebude tak dokonalá, jako tahle.
A jak tu píšete všichni o Polsku, tak tam se mi taky strašně líbilo. Asi před třema rokama jsme autem dělali velký okruh od Wroclavi přes Toruň na Hel a k Mazurským jezerům a do Varšavy. Všude bylo božsky. Miluju křižácké hrady, duny, čápy a polskou kuchyni. Jenom ty přejezdy byly šílené!
Archivářka Jo, muselo to být náročné. Ale zase máš zážitek na celý život! ![]()
baltik pred par lety jsme s mati bydlely v Mad Hatter, je to hotel predelany z byvale tovarny na klobouky. Cena rozumna, na Londyn opravdu velke pokoje, meli vybornou anglickou snidani v cene a bylo to hned za rohem od tate modern, hned u nabrezi, dalo se krasne prochazkou za par minut dojit k Tower Bridge. Snad se za tech par let nezkazili
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje