Cestování
Tabea Ach
Jos Toruň je moc fajn
A jeste potrebuju malou radu, meli jsmw na Polsko jen tyden. Uz tak nam doma dvakrat vypadla elektrina, muz hasi na dalku prusvih v praci (ne jeho), nasi maji najednou problem vyzvednout psa z hotelu...no proste to musime nejpozdeji v sobotu otocit. Takze zitra Malbork a prejezd k mori. A ted nevim jestli okoli Gdansku (Sopoty?Gdyne?Hel?) nebo okoli narodniho parku s dunami. To by me mozna zajimalo vic...pocasi ma byt kolem 20 a polojasno. Je jasne ze pojedeme jeste nekdy znovu....
Jos v Gdaňsku jsme byli jen ve městě, ale dá se normálně dojet k pláži nějakou MHD (jede tam teda i ta loď, můžete ráno tam a večer zpět, ale je pláž to výhledem na průmysl. V Gdyni je ta Blýskavice, mesto me úplne nezaujalo, ale pohrabat v pisku se tam asi dá.
Leba je plná komárů, pokud byste šli na duny, tak tam pěšky po pláži, pokud to malý ujde nebo ho ponesete (po té hranici s mořem se jde docela dobře) a zpět tím elektrovozitkem. Pěšky přes les to nestojí za to, je to 5,5 km stejnou krajinou a strašných, ale strašných komárů. Je dobré si ráno privstat než najedou davy, ty elektrobusy jezdili nějak od 9, nevím to přesně, my to šlo celé pěšky.
Jinak v Lebe na pláži na východ od řeky jsou takové lagunky, kde je voda trochu víc vyhřátá. Já se v tom moři vykoupu i ve 20C, ale che to hned do suchých plavek a něco hodit na sebe.
Mě se nejvíc líbilo z přímořských letovisek Mezizdroje, ale to máte strašně daleko.
Když o tom tak přemýšlím, nechcete se na to moře teď vykašlat a nevrátit se přes tu Wroclaw a tam si to užít? Než se honit po cestách tam a zpět?
Josobecně všude je něco hezkého, ja bych to asi naplánovala tak, abyste měli co nejkratší přejezdy. Zvlášť, pokud tam ještě chcete znova.
My jsme měli 17 dní a přišlo mi to na to naše kolečko tak akorát, i když v Gdaňsku by to chtělo tak o dva dny vic. ![]()
Jos z Gdaňsku se dá lodi dojet až na Hel, nebyly jsme tam, ale pokud bych tam chtěla, hodně bych to zvažovala.
continuity hm na jih hned nechceme.spis vynechame Vroclav uplne, tam to nemame z domova az tak uplne daleko. Muz by "zvladl" tak tu zoo, uz tady v Toruni budu po muzeich chodit sama. Sam se nabidl ze si s klukem posedi po kavarnach. Jeho kultura moc nezajima a jeho idealni dovolena by byl svalbard
. Idealni pto nas by bylo neco hned u plaze na staveni babovicek na dva dny.
Jos ja navrhuju gdansk a lodi/vlakem na Hel, jit tam na plaze, pripadne muz na vojenske pamatky, pokud na to je, s ditetem na vystoupeni lachtanu
edit: ubytovani na Wydmach:
Jos Jsem pro Hel, resp. Rozewie, tam je na pláž kousek, ubytování mraky. Už bude poloprázdno,je po sezóně. A krásné městečko je Puck.
barbucha jaj, do rigy se chystam na podzim, uz mam koupenou letenku... eh... maj tam aspon levnej chlast, kdyz uz budu muset poslouchat rusaky? :D
No nevim... jako na pobřeží chtěli za (místní) pivko 7 euráků! V centru pak za dvojku (obstojnýho) bílýho nějaký dvě až tři eura.
Na jak dlouho jedeš? Já jsem zjistila že by stačil jeden den, i s tím pobřežím dva. Měla jsem to kousek, v historickým centru tak za pět minut pěšky, k moři je to půl hoďky vlakem, takže žádný velký prostoje, všechno prakticky u nosu...
Nakonec ale můžeš strávit u toho moře víc času (akorát že tam bude asi už chladno, teď to bylo s tím větrem tak akorát!), je tam ten akční park, můžeš si zablbnout ![]()

barbucha priste jed do Talinu, ten je lepsi. Rypacky teda nevim, ale mesto je urcite hezci.
Zkusím ten Tallin nějak zkombinovat výhledově, asi s Finskem... jestli bude situace příznivá - s těma sousedama mužickejma člověk nikdy neví, já teď měla připravenou i adresu a telefon na ambasádu, kdyby se něco semlelo ![]()
barbucha jo, to ja doufam, ze si tam zablbnu. Jedu jen na den a pul. Na pamatky tak akorat :)))
To jo, to by mohlo stačit! Už víš kde budeš bydlet?
barbucha jj, nekde pobliz hlavniho nadrazi. Melo by to byt centrum
No teda... doufám, že to bude kousek od toho nádraží, tam to kolem neni nic moc. No uvidíš, centrum to je, resp. do samýho centra pěšky pět deset minut, tam nebudeš potřebovat ani mhd.
A z letiště je to jednoduchý, jede přímo k tomu nádraží autobus (22) snad každou čtvrthodinu. Jen musíte vystoupit kousek před ním (stanice "Autoosta"!), jinak vás doveze až za něj (jako mě
a pak jsem se tam potácela s kufrem rozkopanejma chodníkama). Lístek na ten autobus se koupí přímo na letišti (nebo na stanici) a stojí asi euro padesát, je zbytečný platit taxíky...
Užijte si to, vono je dobrý podívat se kamkoliv.
barbucha no ja s kufrem nejedu, beru si jen ten batoh, se kterym furt chodim :D Ale diky za radu, uz jsem na to koukala. Vim, ze urcite chci jit do nejakyho toho muzea lotysske poroby nebo jak se to jmenuje. btw: vystacim si tam jen s platebni kartou? nejsem zvykla u sebe nosit hotovost... tak abych nebyla prekvapena.
Tam jsem nebyla, ale karty tam berou snad všude.
barbucha tak prima, to tam preziju :)))
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje