Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Muslik
545 příspěvků moje polička 26. února 2026 16:25

Garfie takhle, my tam byli v kuse 6 týdnů, a dali jsme za tu celou dobu komplet Javu, Bali, Gili, Lombok a Komodo. Takze docela lazoplazo tempo. Pokud mate takovy omezeny čas, volila bych jedno nebo druhé. Na Javě ty sopky byly pecka, k tomu ty chrámy, Komodo zase byla hlavne příroda...tak spíše dle toho co vám je bližší naturelem a silami, za me teda Java preference. My jsme rozhodne žádné extra vybaveni na ty sopky neměli, celkove jsme jeli nalehko - prostě pevnou obuv, batoh, celovku a aspon nejakou bundu, jak se slo v noci/nad ranem, byla zima. Vždy jsme to řešili nějakými poloorganizovanými vypravami na místě uplne ad hoc, byli schopni pujcit/prodat i nějaké to nezbytné vybavení. Na te Javě samozřejmě byly delší i ty ruzne přesuny a tehdy to tam nebylo az tak turisticky vstřícné (ve srovnání s Bali), ale dnes uz to tez bude o něčem jinem

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 26. února 2026 17:18

Evaeva Andalusie je krasna cela. Sevilla  Granada, Malaga, Cordoba, Ronda, Cadiz a v Jerez to zakonci sklipky s ochutnavkou sherry :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2026 17:26

Kokoska no právě!

Offline Garfie
28238 příspěvků moje polička 26. února 2026 23:12

Muslik Díky moc, nějak se s tím popereme, ale je to těžké rozhodování, těžké!!!

Offline brrr
12260 příspěvků moje polička 15. března 2026 16:47

Přemýšlím nad Marokem koncem května. Nějaké tipy? (A doufám, že to nedopadne jak se Španělskem, kam jsme se furt nedohrabali.)

Offline dzizisketa
8862 příspěvků moje polička 18. března 2026 12:25

Já jsem nebyla v zahraniční už nepamatuju, natož sama, ale v květnu pojedu na dvě noci do Berlína na konferenci, tak se ptám, jestli nemáte někdo tip na dobré ubytování někde ve snesitelné vzdálenosti od Kreuzbergu? Budu sama, stačí mi snídaně a wi-fi, žádný luxus, na to stejně ústav nemá peníze Booking projedu, ale třeba se tady najde nějaký ověřený tip. Předem děkuji.

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:42

Nevím jak se to stalo, asi tím, že to tady pořádně nefungovalo, ale úplně jsem vám zapomněla dát fotky ze Sicílie. Kousek more, nejsem geolog, nevím jak to je možné, ale ty pláže jsou vzdálené asi 50km. 

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:43

Palermo

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:45

Segesta

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:47

Oblast Trapani, Erice a přilehlá lezecká oblast

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:47

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:48

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:48

continuity To jsou takové "milosrdné" fotky. Já sem dám svých pár z centra Palerma:-)

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:48

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:49

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:49

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:55

Victoria na podobný bordel jsme ale narazili i ve Florencii, o Neapoli nemluvě. A popravdě ani takový Smíchov není vždy v ažuru. 

Ale asi nejsme ve sporu, taky mám místa, kde mi to tolik nevyhovuje. Do Francie se letos myslím podívám, ale z tama mám vzpomínky na vojáky s dlouhými automatickými zbraněmi pod Vítězným obloukem. Myslím, že preferuji ten vysypaný kontejner.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:57

continuity Je nekritizuji Sicílii jako takovou a už vůbec ne přírodu, to je jiný obor. Nezpochybňuji, že je krásná, byla jsem na Sicílii podruhé teď. Já kritizuji Palermo a tamní obyvatele, protože to je jejich vizitka.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 20. března 2026 11:02

continuity Myslím, že si úplně nerozumíme. Nerada bych se tedy pouštěla do dělání žebříčku bordelu. A úplně nesouhlasím s příměrem Andělu. V Palermu nejde o odpadky v jedné ulici jako třeba u Anděla nebo v ulici ve Florencii.. o tom to fakt není! Palermo je zjevně město jako celek, které je dlouhodobě zanedbané, zřejmě i podfinancované. To není že někdo neopravil jeden blok domů a neuklidil ulici, to je zjevně dlouhodobý, opakující se mentální stav, který má tento výsledek. 

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 20. března 2026 11:11

Victoria pardon, ale v tom nákupním vlákně to tak úplně nevypadalo. Navíc pochybuji, že se marieu s dvěma malými dětma chystá strávit tyden v Palermu. To bych každopádně doporučila hledat ubytování mimo město. 

Osobně jsme s místními neměli žádný problém, dokonce ani na místech, kde recenze nevyznívaji moc příznivé (ty termály v Segeste mají dost hrozné recenze, co se týče přívětivosti obsluhy, ale kromě toho, že se tam člověk musí domlouvat rukama-nohama tam jiný problém nebyl).