Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Janulik03
19825 příspěvků moje polička 25. března 2026 12:58

Garfie sis, úplne som to prehliadla. Je to ako zo sna.

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 25. března 2026 13:37

Garfie

ten most se používá?

Trochu mi ty kultivace přijde skoda, ale oni z toho asi nemají žádný památník. 

Nebo jak se k tomu dnes staví Thajci? 

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 25. března 2026 13:45
Reakce na Janulik03:

Garfie sis, úplne som to prehliadla. Je to ako zo sna.

​No to mi na tom vlastně vadí, že je to takové až romantické. Ač ta kniha až tak depresivní není a nabízí nějaké východisko, pořád tam umřelo tam na stavbě železnice strašných lidí, odhady jsou do vysokých desetitisíců. 

U nás se o tom tolik nemluví, ale japonské zajatecké tábory byly taky peklo na zemi. 

Offline Janulik03
19825 příspěvků moje polička 25. března 2026 13:49

continuity no jo, ale tá fotka je zachytená krásne.

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 25. března 2026 14:41
Reakce na Tabea:

barbucha řekla bych, že jiný priority. Ital si radši dojde do restaurace a nakoupí pěkný hadry, Bavorak chce být v hezkým prostředí. 
Nedávno mi vyprávěla kolegyně, jak na to téma měla nesoulad s italskou tchýní. Tchyně lkala, jak chudák Ital nemá euro a kolegyně oponovala tím, že přes oběd jsou všechny restaurace plný a že si ani řemeslníci neupřou sklenku vína za dost těch euro k obědu.

​Jo, Ital radostně tančí ve svých značkových hadrech pochcanou uličkou - tam, kam by Bavorák nevkročil, aby si neumazal svoje tenisky z výprodeje

Oni kolikrát ani doma netrpí na žádnej luxus a zářivou čistotu, navíc téměř všude mají problémy s kanalizací - zvláštní to jev u národa, kterej ji vybudoval už před naším letopočtem. Možná by už byl čas na revitalizaci

Jinak ale chápu, carpe diem je rozhodně míň stresující než věčný lítání s prachovkou.

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 25. března 2026 14:43

Janulik03 

Výhled z okna je boží a fotky z města taky

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 25. března 2026 16:58

continuity Ten most je tady především taková atrakce, pro Thajce i turisty, hlavně ty ze zúčastněných zemí. Používá se pořád, ta trať funguje, i když vlak jezdí asi jen 2x denně. 

Je třeba říct, že slavný Most přes řeku Kwai je fikce, původní most byl dřevěný, spadl ještě za války a stál trochu jinde. Nový most poničilo bombardování na konci války a ten současný vznikl až na přelomu 40/50 let. A taky řeka se jmenovala jinak (Kwai začínala jižněji), na Kwai se přejmenovala až díky turistům, kteří byli na místě trochu zmatení. 

To co my vnímáme jako Most přes řeku Kwai, tedy symbol celého toho utrpení, je spíš hodinu jízdy odtud, dřevěná mostní konstrukce, která byla nejtěžším úsekem, kromě toho, že právě tady zahynulo nejvíce lidí, spadl tady i první vlak a žádný z cestujících nepřežil, říká se tomu místu Death railway...a ještě dál na trati je památník aka turistická stezka, která připomíná celou událost, ale to už pro nás bohužel bylo příliš daleko. 

Takto vypadá ten úsek Death railway, je tam i jeskynní chrám a vysvětlující cedule... vlak jezdí málo, takže si celý úsek můžeš projít po kolejích, což je teda životní zážitek...

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 25. března 2026 17:56

Garfie diky moc , to vypadá teda neuvěřitelně. Ten první Most mě nenadchnul, ještě jak je nasvíceny, ale sem bych chtěla. 

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 25. března 2026 19:41

Garfie Teda parádní výlet :-).

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 25. března 2026 19:42

Janulik03 Tvoje Neapol je super:-). Já tam nikdy nebyla, ale mám ji vysoko na seznamu :-).

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 30. března 2026 18:34
Offline Janulik03
19825 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 19:53