Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 15:07

Já zrovna včera objednala vestu svrchu softshell, dole fleece, samozřejmě naši oranžovou, bude ušitá na míru. Kurňa to čokliště se má líp než já!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 15:10

takže...pupíček, pánové a dámy, pupíček přijde asi na pekáč!!

dnes v noci mu zřejmě přeskočilo a do rána natahal na dvůr z průchodu všechny papírové pytle, do kterých jsem týdny pracně dusala listí, a ty pytle rozcupoval, vyválel se v tom, pak to všechno počural, okousal boudu a když jsem ráno vešla na dvůr, vrhl se ke mně s kvičením stylem měsíce jsem neviděl člověka a potřebuju akutně pomazlit.

co na to říct? já se z něj jednou zblázním! a ani tu nejsou už ty super smajlíky, abych alespoň vizuálně mohla dát průchod svým emocím, grrrr.

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 15:14
Reakce na Jiná Realita:

Že by mu bylo samotnému venku smutno a nudil se?

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 15:39
Reakce na Jiná Realita:

my jsme ted va fazi, ze premyslime, jakeho psa a kdy

staffordšírek nam umrel pred 3 tydny a ted se tak zmitame mezi stenatko s PP/pejsek z utulku/stejne nikdo nebude jako nas Baltazar

a vase prihody mi tedy nepridavaji...

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 15:48
Reakce na Jiná Realita:

Pupíček měl dlouhou chvíli no. ;-)

Tak vestička vyzkoušena v provozu. Není dokonalá,  mohla by být trochu delší, ale už je naše. Ze začátku byla netopýrka dost zaražená, ale pak jsme potkaly kámoše a o vestě rázem nevěděla.

Prosím, omluvte sníženou kvalitu obrazu.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 15:58
Reakce na Jiná Realita:

takže...pupíček, pánové a dámy, pupíček přijde asi na pekáč!!

dnes v noci mu zřejmě přeskočilo a do rána natahal na dvůr z průchodu všechny papírové pytle, do kterých jsem týdny pracně dusala listí, a ty pytle rozcupoval, vyválel se v tom, pak to všechno počural, okousal boudu a když jsem ráno vešla na dvůr, vrhl se ke mně s kvičením stylem měsíce jsem neviděl člověka a potřebuju akutně pomazlit.

co na to říct? já se z něj jednou zblázním! a ani tu nejsou už ty super smajlíky, abych alespoň vizuálně mohla dát průchod svým emocím, grrrr.

Haha, tuším, že tak velký pekáč už nemáte, tak on je v klidu :-) No co, je to  hravé štěně, máte si ty pytle pořádně uklidit,ne?    

Já mám smajlíky pořád!

Offline Potrefenáhusa
38532 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 16:08
Reakce na Sweet Potato:

to je super fotka!

tak ať vám obleček slouží!

Offline Potrefenáhusa
38532 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 16:10
Reakce na baltik:

jako váš Baltazar nebude, ale bude zase jinej, stejně super, v něčem třeba víc, v něčem míň

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 16:13
Reakce na Potrefenáhusa:

Byla by, kdyby nebylo pološero a byla ostrá. Ale i tak jsem ráda, že jsem to vůbec stihla. Jackie je tryskomyš a pes je  k nezastavení. Neunavitelný aportovač, dnes si naskládal do huby čtyři klacky zároveň. A je to zajímavé, asi je měl spočítané. Když jsme mu je rozházely a nějaký nemohl najít, vždycky našel jiný a počet doplnil. Ale jinak to bylo smutné venčení, předevčírem mu odešla na věčnost celoživotní parťačka.

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 16:15
Reakce na baltik:

Ach jo, to je mi líto. Určitě vyberete někoho, kdo to prázdné místo zaplní.

Offline Myrtila
5188 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 17:43

Ještě k tomu oblékání psů, já mám na psa svetry (pletené na míru ;)) - buď jenom takovou fusekli na tělo, nebo i s nohavičkami. V tom s nohavičkami ale vypadá vážně divně, používám ho jenom, když je velká zima, a navlékám mu přes to tenkou pláštěnku s nohavičkami.

Náš pes je hodně akční, pevnější oblečky než svetr nemá moc rád, i tu pláštěnku vezme na milost, akorát když je venku půl metru sněhu, nebo -10 stupňů. Ve svetru se mu lépe pohybuje, ale jak už tu padlo, není to do každého počasí - rychle navlhne, nebo se obalí sněhem.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 20:28

Jedna vytuhsonová..

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 20:52
Reakce na Berta:

máte pravdu, tak velký pekáč vážně nemáme, ron váží už přes 25 kilo...i do toho největšího jsem sotva dala husu, natož toho válečka.

musím ale říct, že v postupu od magora k normálnímu psu už urazil kus cesty :D už skoro nekouše, takže člověk normálně přejde dvůr, umí pár pokynů, vyrostly mu zuby, způsobně spí v boudě, byť bohužel pořád v předsíni, dozadu do sena jde opravdu málokdy, a rád se mazlí. ještě tak dva měsíce a máme doma skoro psa, a ne jednohlavou saň :)

bratranec nedávno taky měl štěně, prvního psa, a říkal, že první dva měsíce ho chtěl vrátit, že z něj byl zoufalý, a teď má super psa, tak doufám v totéž.

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 21:03
Reakce na Sweet Potato:

ale to je roztomilý :-)

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 21:11
Reakce na Jiná Realita:

Foto, foto, foto!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 21:15
Reakce na Zina:

protože se vracím vždycky až za tmy, nevím, kdy budu mít možnost :( ale fyzicky se změnil hlavně v tom, že se mu začala vlnit srst :) ještě nedávno byl celý matně mechově hladký, teď je lesklý a vlnitý.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 21:18

Už jsem si na to určitě stěžovala, ale aťsi - zrovna znova nastává ten čas... malej mizera nenávidí, z duše ne-ná-vi-dí všechny oblečky. Takový krásný svetříčky a mikinky měl, všechno marný. I jenom takovej ten chrtí přehoz na záda mu leze na nervy, pročež veškerej čas a veškerý svoje snažení věnuje pokusům to ze sebe servat. "Vycházka" sestává z: válení se po zádech/tření o křoví/drhnutí o rohy baráku. Poté následuje můj pokus o úpravu outfitu, a následné opakování předchozích úkonů da capo al fine.

Při odborném výkladu o nastydlých zádíčkách, výdajích na léčení a nevyhnutelných důsledcích v podobě šetření zejména na pamlskách na mě jen drze čučí. Já ho fakt jednou nechám zmrznout, zlosyna 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 21:19
Reakce na baltik:

je jedno, jestli z útulku nebo s PP, ale rozhodně nějaký. pomůže vám vytěsnit smutné myšlenky. nedávno jsme řešili, že se až stydíme, jak rychle nahradil ron předchozího psa, který byl náš miláček a byla jsem přesvědčená, že na něho budu myslet dnem i nocí a bude mi po něm pořád hrozně smutno. pak najednou štěně, pekelník, venčení, cvičení, navíc štěně, které umí být tak sladce rozkošné...a na našeho předchozího šviháka lázeňského, jak jsme mu říkali, protože mocně švihal ocasem, už myslíme klidně a myslím, že tak to je nejlepší. prázdnota se zaplnila.

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 21:21
Reakce na dzizisketa:

Já zrovna včera objednala vestu svrchu softshell, dole fleece, samozřejmě naši oranžovou, bude ušitá na míru. Kurňa to čokliště se má líp než já!

Kde to šijou na zakázku? Můžu poprosit o kontakt a cenu? Díky moc!

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 21:26
Reakce na Jiná Realita:

Rozumím, ale jsem na něj hrozně zvědavá, tak snad vám to vyjde někdy o víkendu, jinak ho uvidíme až na jaře!
Jsem si nedávno říkala, že bude určitě nasrsťovat, hovíci jsou takoví méďové chlupatí. I když už jsme teda viděla hovíka, co vypadal jak flat  - velikostí i srstí a  - flata, co jsem si myslela, že je vážně hovawart, jak byl velký a chlupatý. Pán teda aspon tvrdil, že je to flat, ale doteď nevím, jestli si ze mě nestřílel.
Jinak je právě podle toho nasrstění, stavby, ocasy a nakonec i pohledu poznám myslím bezpečně.
No tak budu doufat, že vám to s tím vyfocením klapne :-).