Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38534 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 12:50
Reakce na Zina:

on Rufík naštěstí neni žádnej extra lovec, už se mi povedlo odvolání i od zajíce, ale s tímhle psem to není žádný extra umění. (A samozřejmě je dobrý ho nenechat vůbec rozběhnout, pak už nevnímaj), taky mi do karet hraje hodně to, že jak máme kočku doma, tak je to prostě nuda :-D Ale přivolání se snažím trénovat hodně pilně, co to jde, 100% to furt neni (problém jsou jiní psi).

Taky vidím Zunu jako brzkou mistryni v OBE :-D

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:12
Reakce na Potrefenáhusa:

Přivolání považuju za asi nejdůležitější povel vůbec, kdybych si měla vybrat jenom jeden, brala bych asi ten. Pilujeme ho taky, zvládáme přivolání ze hry, když už si s těmi psy hraje a vraždí se s nimi, to zvládá. Ale k tomu, aby mi nevyrazil za jiným psem, když ho uvidí, nebo aby se otočil v půlce, když už vyrazí a ten pes je relativně v dosahu, to bdue ještě dlouhá cesta a bez stopovačky to asi nepůjde.

Se mi do ní zatím nechce, protože je z toho člověk jak prase, ale pravda je, že ji za sebou tahal chvíli i Terk a u Belisy jsme chvíli mysleli, že ji nikdy nesundáme :-). 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:35
Reakce na barbucha:

tak to si viem veeelmi dobre predstavit ;-) ze urazeny mizera Oticek, chacha :-) Zuna bud pocuva absolutne, alebo vobec pripisujem to pubertalnej naladovosti a verim, ze to prejde takze bud je to hviezda a posluchne na prve slovo, alebo sa na mna pozrie a so znudenym vyrazom "paneboze, ved ja to zvladnem" si robi/riesi svoje a ja si opakujem "nezabijes" :-I

Zina ambicie zavodit fakt (zatial) nemam, u nas je OB naozaj o skroteni temperamentu a spolocnej aktivite + vychova hravou formou, ale co ja viem, mozno raz... ked som sa rozpravala so zopar zavodiacimi psickarmi, vsetci potvrdili, ze pocas puberty boli psy neovladatelne a nedalo sa s nimi pracovat, zavodiace psy mali od dvoch rokov vyssie, takze s cca rocnou Zunou mame casu a casu, keby nahodou :-) ad Cid: z mojich skusenosti je to fakt o tom, ze ak sa Zuna pred treningom nevybeha s kamosmi, tak je moja akakolvek snaha o cokolvek marna ;-) ten feedback mi pride trosku tvrdy - ved ak bola pricina jasna (nevybehal sa), tak stacilo pockat, kym nebudu mat psy volno, tam by sa vybehal a vyblaznil a potom by bol na dalsie cvicenie lepsie sustredeny... aspon u nas to tak byva (ak niekto meska). ale tesim sa z toho aportu, no vidis! :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:44
Reakce na Potrefenáhusa:

haha, hovori sa sice nikdy nehovor nikdy, ale momentalne je Zuna majsterka, ked si pribehne na privolanie/odvolanie :-D vyssie ambicie momentalne nemam :-D s privolanim niekedy tiez bojujem, najvacsim Zuninym problemom je prilezitostna extremna hravost, ale cvicime momentalne vzruch a utlm, tak verim, ze aj tie jej nadsene stavy z noveho potencialneho psieho kamosa sa naucim/e ovladat. a maciek sa, prosim pekne, boji!!!

a vcera som si na Vas spomenula, zavodil chodsky pes, o ktorom sa tu svojho casu pisalo (a mam ho spojeneho s Vami), bol nadherny. a este sa mi velmi pacil belgicky ovciak ("malina"), mal cierne laby a pysk, pripominal sfarbenim lisku, bol uchvatny. a jednu borderu takmer diskvalifikovali pre vrcanie na ineho psa (mimo zavod), to mi prislo tvrde.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:02
Reakce na palahniukowa:

Feedback byl na místě a vyřčen byl mile, ostatně je to pravda :-). Jsem to myslela spíš tak, že vždycky se něco nového vynoří, sotva jakž takž naučíme/napravíme to staré. Moje chyba, že jsme dojeli pozdě, normálně jezdím o čtvrt hodiny dřív, ale tentokrát jsme nestihli, mám to autem hodinu a byla tam cestou uzavírka, o které jsem nevěděla. Z toho aportu mám radost, jsme to docela trénovali mimo cvičák, už jsem z toho jásání nad aportem normálně chraptěla :-D.

Jinak tenhle cvičák je zatím pro mě super, jezdili jsme s Terkem na jiný pro retrívry a tady mi to sedne nějak víc, takže té hodiny tam a zpět nelituju a těším se tam.

Se Zunkou to zcela určitě dáte, když čtu, jak jste s tím pohli, jen to co to tu a tam vedle sledujeme, tak si neumím představit, že bY to bylo jinak. Ad ten choďák - to by bylo, abysme do něj nakonec Potrefenou husu neuvrtaly :-D.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:08

a koho by zaujimalo, co je to vlastne obedience a ako to vyzera: https://www.youtube.com/watch?v=WKnTEhhbJ1I je to cvicenie zamerane na poslusnost psa, ktoreho sucastou su cviky ako privolanie, chodza vedla nohy, odlozenie psa za pochodu, ovladanie psa (sadni, lahni, stoj) na dialku, aport, identifikacia majitela (cuchom), skok cez prekazku... vsetko mi to pride vyuzitelne v beznom zivote, preto sa mi to paci + na niektorych psoch vidiet, ako si to vyslovene uzivaju :-) existuju rozne kategorie cvikov, od zaciatocnikov az pre pokrocile psy. hrube spravanie k psovi (dokonca aj nadavanie) sa na zavodoch tresta. tak toto my so Zunou robime :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:18
Reakce na Zina:

aha takto, asi som to blbo pochopila :-) tak to mam radost z dobreho cvicaku! :-) tak nech sa tam dobre trenuje Terkovi!

utekam na nas cvicak, nech sa Zun stihne vybehat! :-D

Offline Potrefenáhusa
38534 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:25
Reakce na Zina:

no ty choďáci jsou nádherný!!!!(Ale fakt nevim, jestli by se v bytě neuvařil.)

a malinu jednu znám, sleduju ji v přímým přenosu od léta a musím říct, že já už bych si dávno hodila mašli a nejpozdějc do roka by mě zavřeli za škody na majetku a zdraví způsobený mým psem :-D Jako neni to žádný vořezávátko! Ale nádherný teda jsou. A pekelně chytrý.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 15:56
Reakce na dusty:

Já se normálně přiznám, že ty Alanovy příhody čtu na dva způsoby. Když to pojmu čistě čtenářsky, tak  se bavím a ráda popustím uzdu představivosti, některé ty popsané výjevy jsou vyloženě hodně vtipné, o tom není sporu.

Ale když se na to podívám z pohledu pejskaře a toho, že se to opravdu stalo - snad si nesedím na vedení :-)-  tak mě ten smích trochu přechází. Už z představy, že by mi pes takhle někde běhal, mi trochu běhá mráz po zádech. Jestli je Alan na vašem avataru, tak se třeba napadení jiným psem nebojíte (i když taky se to nevylučuje), ale píšete o tramavajích, takže nejspíš nebydlíte někde na samotě. Já bych asi trnula strachy, že mi ho někde srazí auto nebo ta tramvaj. Ta přinesená kořist by mi asi taky nepřidala na klidném spaní, představa, že to někde (byť v dobrém)  uloupil nějakému seniorovi/dítěti/nebo jednoduše někomu, kdo se bojí psů, by mě taky dost zneklidňovala.

Je mi jasné, že tam budou nějaké další okolnosti, které neznám a třeba nemůžete ovlivnit, ale z toho, co tu píšete, bych asi na vašem místě udělala všechno možné, aby se sám nemohl vytratit z domu/zahrady. A taky ho teda nepouštěla na volno, když bych věděla, že mi při nejbližší příležitosti vezme čáru a já se zase budu nervovat, co všechno se mu může stát.

Offline Potrefenáhusa
38534 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 16:23
Reakce na Zina:

palahniukowa 

a helejte,koho jsme ted venku potkali!

Offline Potrefenáhusa
38534 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 16:27

Jinak ja si ted muzu leda tak číst nejaky diskuze na telefonu,to musej proste všichni pochopit!

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 16:53
Reakce na dusty:

Kdy proběhne znovuvysvěcení kostela?

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 17:23
Reakce na dusty:

Doufám, že Popradská káva je dobrá značka 

Offline Potrefenáhusa
38534 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 17:38

Občas teda i trochu běží :-D

Hezky po cestičce a už se olizuje :-D

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 17:48
Reakce na Potrefenáhusa:

Ten krásně ťape! A ten ocásek! Miluju zatočené ocásky. U nás včera dost fičelo, tak jsme se hrozně smáli netopýrce, jak jí to rozfoukává kejtičky.

Offline Potrefenáhusa
38534 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 18:09
Reakce na Sweet Potato:

my tomu říkáme sasanka. A oni to dost těžce nesou, když jim fouká po ocásek, vždycky se tak nervózně otáčej, Čenda i vrčel, jak ho to štvalo :-D

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 18:51

Alanovy historky jsou celkove vtipne, ale na tom, ze byl sam u zastavky tramvaje, kde jsou lidi, kteri na neco takoveho zcela pochopitelne nejsou ani v nejmensim zvedavi, a muze mit povahu sebezlatejsi, tak na tom uz mi nepripada vtipne teda nic.