Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 10:59
Reakce na Potrefenáhusa:

Obávám se, že naše čokliště bude zralé na individuálky 

Offline Potrefenáhusa
38535 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:00

Dneska dorazil hlavolam ze zoohitu

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:03
Reakce na Potrefenáhusa:

já bych kiře tak ráda koupila hlavolam, jenže ona by to vyřešila strašně rychle a pak by ten hlavolam celej sežrala, jak jí znám. V pátek sežrala víčko od plastový krabičky, čistý plastový krabičky. Achjo. :(

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:05
Reakce na Jiná Realita:

super! Pěkně jste to vystihla :)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:08
Reakce na Potrefenáhusa:

Dneska dorazil hlavolam ze zoohitu

Bude až na Vánoce nebo  to nevydržíte a obdarujete   zvěřinec dříve? Pak dejte vědět, jaký měl úspěch. Budu  také něco pro Tif vybírat.

Offline Potrefenáhusa
38535 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:10
Reakce na miramis:

Rufík by to taky sežral, kdybych to někde nechala jen tak ladem. Včera mi vypadla z ruky krabička s připínáčkama na nástěnku a než jsem se otočila po kočce (která má těžkou úchylku na všechny kovový věci, jako šrouby, vruty, hřebíky), už měl jeden v hubě a odcházel s ním pryč. Musela jsem zrušit na psacím stole hrníček s tužkama, protože si tam chodil vybírat. Kolíčky na prádlo dtto. Zas je dobrý, že on to docela rád odevzdává, v jednom pokoji to sebere a přinese vám to skoro do ruky na sedačku. Nebo to rozhryže :-D

Ale Kira teda vypadá, že by ty věci mohla vdechovat hodně rychle :-D

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:11

Tiffanka má doma ještě  tento . Je perfektní, chvilku jí i trvalo, než na to přišla, tak se tím fakt docela zabavila. 

Offline Potrefenáhusa
38535 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:16
Reakce na Berta:

Ještě nevím, já jim k vánocům nic nedávám, chamradi nevděčný :-D Ono je to asi podobný jak náš starej pekáč od muffinů a to z druhý strany mám už pro kočku a to R. taky baví :-)

(Mám teda vymyšlenej ten jeden hlavolamovej balonek, už jsem ho sem dávala.)

Offline Potrefenáhusa
38535 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:23
Reakce na Berta:

ten vypadá taky moc pěkně! To se musí tahat zubama?

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:34
Reakce na Potrefenáhusa:

tento typ mame a Zunu bavi ;-) my, taka partia na cvicaku, ktori robime indivindi treningy OB, si medzi sebou hlavolamy vymiename, aby mali psy stale nieco nove, je to celkom fajn.

a vcera na cvicaku ludia s malymi a mensimi psami pocas vycviku klacali na kolenach (!), aby sa nam so psom lahsie pracovalo pri zaradeni k nohe a pod. (aby sme sa nemuseli sklanat), bolo to pre psy velmi zabavne :-D a pre tych, ktori maju radi srandu, odporucam, aby skusili davat psovi povel tak, ze si k tomu lahnut, sadnu, otocia sa chrbtom atd. - aj to sme uz robili a tie sokovane vyrazy psov, ked nieco narusilo ich zabehnutu rutinu, boli k nezaplateniu :-D (tym nam trenerka demonstrovala to, ze psy nereaguju len na slovny povel, ale na celkovu rec tela).

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:36
Reakce na dusty:

Samozrejme, že je tam aj tento kontext, ale ten je taký samozrejmý, že ľuďom naladeným na esprit tohto fóra /až na pár výnimiek/ nepripadá potrebné okomentovať ho.  Nemajú radi klišé.

jenze uzavrena skupinka vyladena na esprit se ponekud rozrostla. pokud je tema verejne, lze vyjadrit ruzne nazory, i ty ktere se autorovi nelibi. teda doufam, ze se to zde smi. co si za to dotycna/e vykoleduje to je zas druha strana mince:-)

Offline Potrefenáhusa
38535 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:40
Reakce na palahniukowa:

jo, někdy je to sranda zjišťovat, na co oni reagujou - my třeba cvičíme sedání a lehání na gesto, sedni byla původně zvednutá ruka a lehni ruka dlaní dolů a Rufík to strašně plet, jakmile viděl, že se hejbe ruka nějak, tak si buď sednul nebo lehnul a vypadalo to, že má dojem, že když se hejbe ruka, tak si má sednout nebo lehnout, jedno co. Tak jsem u sedání přidala zvednutej ukazováček a najednou se to strašně zlepšilo, když v tom našel nějakou souvislost.  Nebo bych asi musela ty ruce vyměnit a lehni dělat jen levou.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:43
Reakce na palahniukowa:

Já bych řekla, že na řeč těla reagují primárně a určitě an ni reagují jako na první, když se ten povel učí. Zas toho jde dobře využít a nemusí pak člověk hulákat ... když se mi poprvé podařilo položit Terka na dálku jen na posunek, tak jsem z toho měla šílenou radost :-).

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:48
Reakce na Potrefenáhusa:

Takhle to máme taky, akorát to sedání dělám s rukou víc u sebe, Terk to rozpozná. Zvednutý prst jako "tyty" mám na čekej, ale přemýšlím, že to nebude moc praktický při ovládání na větší vzdálenosti.

A zase jsem vytáhla píšťálku, ta je na ty povely na dálku taky dobrá. Plus se teda bude bohužel asi krom Cidova výcviku hodit i na Terka, protože začal o dsot hůř slyšet - tak aspoň tu někdejší výuku na ni zúročíme :-).

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 11:57
Reakce na Potrefenáhusa:

jasne, skumat tie ich reakcie je zabavne :-) aj mne pomaha ukazovak: pri priradeni k nohe, ked mam ruky pri tele, tak vacsinou dam tu lavu ruku v päst a vystriem ukazovak + ukazovakom navigujem pri smerovom aporte, ze co mam vlastne na mysli (ak su aporty dva). a zaujimavy je tiez shaping (snad som si nepomylila terminologiu alebo pravopis), kedy pes pri novom podnete skusa, co od neho chcem a ukazuje mi vsetko, co uz vie a caka, co z toho odmenim. takze niekedy si k Zune len tak sadnem s odmenou v ruke a ona sa zacne "predvadzat" a casto pri tom sama ponukne nejaky uplne novy trik :-)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 12:02
Reakce na Potrefenáhusa:

ten vypadá taky moc pěkně! To se musí tahat zubama?

Ty provázky  a kuličku  zubama a to jedno víko bez ničeho, to zvedá čumákem.  Dá se to různě přehazovat ty krabičky.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 12:08
Reakce na Zina:

samozrejme, ze rec tela je vo vacsine povelov urcujuca. ked ma clovek maleho psa  a uci ho napr. sadnut, tak niekedy si ho potrebuje mechanicky opravit, ale ked sa k tomu psovi skloni, niektore male psy si automaticky lahnu - lebo reaguju prave na tu rec tela a vnimaju to napr. ako utlak. myslim, ze toto bol zamer trenerky, ukazat to tym novym ludom na cvicaku, ktori sa stazovali, ze ich pes si pri nejakom povele sadne/lahne, ze vlastne reaguje na tu ich/nasu rec tela a pravdepodobne vysielaju nejaky taky signal, ktorym to cele sposobia.

ja osobne som mala problem s chodzou (OB chodzou) pri nohe: akonahle som zacala Zunu odmenovat, tak ona, aby dosiahla na odmenu, zacala poskakovat... no mala psina proste.

a jasne: nepochopim, preco niekto krici na psa, ked ten pes pocuje (ak pocuje) lepsie ako clovek :-I skor je to o tom, ze tym clovek ulavi sebe - co, naopak, chapem :-)

Online Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 12:30
Reakce na Berta:

Takže vlastně nácvik na otvírání šuplíků a dveří.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 12:36
Reakce na Sweet Potato:

Takže vlastně nácvik na otvírání šuplíků a dveří.

To mě vůbec nenapadlo, alespoň u nás to ten výsledek nemá.  Asi  že nikam nedosáhne 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 12:40
Reakce na palahniukowa:

A Zuna aportuje a zvládá i směrování u dvou aportů?
Asi nám brzy přijedeš předcvičovat :-D.