Obávám se, že naše čokliště bude zralé na individuálky ![]()
Chlpáči a iné
Dneska dorazil hlavolam ze zoohitu

já bych kiře tak ráda koupila hlavolam, jenže ona by to vyřešila strašně rychle a pak by ten hlavolam celej sežrala, jak jí znám. V pátek sežrala víčko od plastový krabičky, čistý plastový krabičky. Achjo. :(
super! Pěkně jste to vystihla :)
Dneska dorazil hlavolam ze zoohitu

Bude až na Vánoce nebo to nevydržíte a obdarujete zvěřinec dříve? Pak dejte vědět, jaký měl úspěch. Budu také něco pro Tif vybírat.
Rufík by to taky sežral, kdybych to někde nechala jen tak ladem. Včera mi vypadla z ruky krabička s připínáčkama na nástěnku a než jsem se otočila po kočce (která má těžkou úchylku na všechny kovový věci, jako šrouby, vruty, hřebíky), už měl jeden v hubě a odcházel s ním pryč. Musela jsem zrušit na psacím stole hrníček s tužkama, protože si tam chodil vybírat. Kolíčky na prádlo dtto. Zas je dobrý, že on to docela rád odevzdává, v jednom pokoji to sebere a přinese vám to skoro do ruky na sedačku. Nebo to rozhryže :-D
Ale Kira teda vypadá, že by ty věci mohla vdechovat hodně rychle :-D
Tiffanka má doma ještě tento . Je perfektní, chvilku jí i trvalo, než na to přišla, tak se tím fakt docela zabavila.

Ještě nevím, já jim k vánocům nic nedávám, chamradi nevděčný :-D Ono je to asi podobný jak náš starej pekáč od muffinů a to z druhý strany mám už pro kočku a to R. taky baví :-)
(Mám teda vymyšlenej ten jeden hlavolamovej balonek, už jsem ho sem dávala.)
tento typ mame a Zunu bavi ;-) my, taka partia na cvicaku, ktori robime indivindi treningy OB, si medzi sebou hlavolamy vymiename, aby mali psy stale nieco nove, je to celkom fajn.
a vcera na cvicaku ludia s malymi a mensimi psami pocas vycviku klacali na kolenach (!), aby sa nam so psom lahsie pracovalo pri zaradeni k nohe a pod. (aby sme sa nemuseli sklanat), bolo to pre psy velmi zabavne :-D a pre tych, ktori maju radi srandu, odporucam, aby skusili davat psovi povel tak, ze si k tomu lahnut, sadnu, otocia sa chrbtom atd. - aj to sme uz robili a tie sokovane vyrazy psov, ked nieco narusilo ich zabehnutu rutinu, boli k nezaplateniu :-D (tym nam trenerka demonstrovala to, ze psy nereaguju len na slovny povel, ale na celkovu rec tela).
Samozrejme, že je tam aj tento kontext, ale ten je taký samozrejmý, že ľuďom naladeným na esprit tohto fóra /až na pár výnimiek/ nepripadá potrebné okomentovať ho. Nemajú radi klišé.
jenze uzavrena skupinka vyladena na esprit se ponekud rozrostla. pokud je tema verejne, lze vyjadrit ruzne nazory, i ty ktere se autorovi nelibi. teda doufam, ze se to zde smi. co si za to dotycna/e vykoleduje to je zas druha strana mince:-)
jo, někdy je to sranda zjišťovat, na co oni reagujou - my třeba cvičíme sedání a lehání na gesto, sedni byla původně zvednutá ruka a lehni ruka dlaní dolů a Rufík to strašně plet, jakmile viděl, že se hejbe ruka nějak, tak si buď sednul nebo lehnul a vypadalo to, že má dojem, že když se hejbe ruka, tak si má sednout nebo lehnout, jedno co. Tak jsem u sedání přidala zvednutej ukazováček a najednou se to strašně zlepšilo, když v tom našel nějakou souvislost. Nebo bych asi musela ty ruce vyměnit a lehni dělat jen levou.
Já bych řekla, že na řeč těla reagují primárně a určitě an ni reagují jako na první, když se ten povel učí. Zas toho jde dobře využít a nemusí pak člověk hulákat ... když se mi poprvé podařilo položit Terka na dálku jen na posunek, tak jsem z toho měla šílenou radost :-).
Takhle to máme taky, akorát to sedání dělám s rukou víc u sebe, Terk to rozpozná. Zvednutý prst jako "tyty" mám na čekej, ale přemýšlím, že to nebude moc praktický při ovládání na větší vzdálenosti.
A zase jsem vytáhla píšťálku, ta je na ty povely na dálku taky dobrá. Plus se teda bude bohužel asi krom Cidova výcviku hodit i na Terka, protože začal o dsot hůř slyšet - tak aspoň tu někdejší výuku na ni zúročíme :-).
jasne, skumat tie ich reakcie je zabavne :-) aj mne pomaha ukazovak: pri priradeni k nohe, ked mam ruky pri tele, tak vacsinou dam tu lavu ruku v päst a vystriem ukazovak + ukazovakom navigujem pri smerovom aporte, ze co mam vlastne na mysli (ak su aporty dva). a zaujimavy je tiez shaping (snad som si nepomylila terminologiu alebo pravopis), kedy pes pri novom podnete skusa, co od neho chcem a ukazuje mi vsetko, co uz vie a caka, co z toho odmenim. takze niekedy si k Zune len tak sadnem s odmenou v ruke a ona sa zacne "predvadzat" a casto pri tom sama ponukne nejaky uplne novy trik :-)
ten vypadá taky moc pěkně! To se musí tahat zubama?
Ty provázky a kuličku zubama a to jedno víko bez ničeho, to zvedá čumákem. Dá se to různě přehazovat ty krabičky.
samozrejme, ze rec tela je vo vacsine povelov urcujuca. ked ma clovek maleho psa a uci ho napr. sadnut, tak niekedy si ho potrebuje mechanicky opravit, ale ked sa k tomu psovi skloni, niektore male psy si automaticky lahnu - lebo reaguju prave na tu rec tela a vnimaju to napr. ako utlak. myslim, ze toto bol zamer trenerky, ukazat to tym novym ludom na cvicaku, ktori sa stazovali, ze ich pes si pri nejakom povele sadne/lahne, ze vlastne reaguje na tu ich/nasu rec tela a pravdepodobne vysielaju nejaky taky signal, ktorym to cele sposobia.
ja osobne som mala problem s chodzou (OB chodzou) pri nohe: akonahle som zacala Zunu odmenovat, tak ona, aby dosiahla na odmenu, zacala poskakovat... no mala psina proste.
a jasne: nepochopim, preco niekto krici na psa, ked ten pes pocuje (ak pocuje) lepsie ako clovek :-I skor je to o tom, ze tym clovek ulavi sebe - co, naopak, chapem :-)
Takže vlastně nácvik na otvírání šuplíků a dveří.![]()
Takže vlastně nácvik na otvírání šuplíků a dveří.![]()
To mě vůbec nenapadlo, alespoň u nás to ten výsledek nemá. Asi že nikam nedosáhne ![]()
A Zuna aportuje a zvládá i směrování u dvou aportů?
Asi nám brzy přijedeš předcvičovat :-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje