proste sladky ![]()
Chlpáči a iné
tak pokud je nepatricnost velkeho psa bez dozoru venku na ulici klise, tak to pak doufam v osvicenejsi majitele a preju to samozrejme i tem psum
edit: vlastne jakehokoliv psa
No dnes odpoledne Bu nahodila pohled uplne jako Goliasek, skoda, ze jsem ji nestihla vyfotit, asi neco chystaji :D
Tak to, ze Bonnie si dneska chtela hrat s nejakou cizi fenou, ale ta se radeji chtela mazlit s lidma, tak se to nase peklo rozhodlo doslova si zabehnout do parku podivat se, jestli by tam nebyl nekdo na hrani, je ve srovnani s Alanem jen takova mila kratochvilna historka. No nic, nastal cas na stopovacku.
tak ja sa pridam k historkam s utekajucimi psami: dnes nas prisli na cvicak upozornit, aby sme si dali pozor, lebo z nedalekeho arealu usli 3 vlciaky a napadli jednu pani so psom; riesila to policia. tak sme odchadzali domov vsetci na autach. tie tri vlciaky su typicke strazne psy, ktore krvilacne bresu s hlavou vystrcenou v medzerach a dierach!! v plechovom plote, no hroza. ked idem okolo so Zunou peso, vzdy sa bojim, ze sa im podari dostat von; je to neprijemne, na jednej strane smecka rozzurenych psov, na druhej frekventovana cesta von z mesta, des. samozrejme, ze ked sa ludia na psy stazovali, policia povedala, ze to mozu riesit, az ked sa nieco stane. no parada, tak uz to mozu riesit ![]()
já teda souhlasím s jinx. Navíc to, že majitel ví, že je pes hodný a nikomu by nic neudělal je fajn, ale ve skutečnosti to tak být vůbec nemusí, protože nemůže vědět, co pes provede v jeho nepřítomnosti.
Já se opravdu omlouvám, ale pokud vám pes utíká, tak ho prostě nemůžete pustit, jen protože by vám to neodpustil. Vemte si třeba tohle - pes je hodný, nikoho nepokouše, má rád děti. Jsou děti, které mají špatnou zkušenost se psem, zrovna dneska kamarádka vyprávěla, že hráli s dětma hru na louce, přiběhl pitbul a začal skákat na děti "protože je má rád". Děti se doteď bojí chodit přes tu louku a mají strach z malých psů. Když přišla paní, tak řekla, že se přece nic nestalo, protože její pes je přece "hodný, nekouše a má rád děti".
To, jestli je někomu příjemné, když pes pobíhá venku je relativní. Ale já jsem ovlivněná hodně špatným zážitkem od nás z ulice a proto jsem poměrně radikální vůči tomu, když někdo toleruje útěky svého psa a ospravedlňuje to jeho dobrými vlastnostmi.
tam moze dojst aj k tomu, ze ten volne pobehujuci pes je sice v pohode, ale zasibat moze tomu mojmu a naraz som tam len ja, aby som riesila vzniknuty problem s dvoma psami namiesto jedneho.
a moja mama je priklad cloveka, ktoreho v detstve nahanal pes (ktovie, mozno sa chcel iba hrat...), ale ma z toho taku traumu, ze sa psov boji dodnes (okrem tych nasich - co je zvlastne, viem).
Myslím, že se vztekáte úplně zbytečně :) Není to žádná urban legend, skutečně se to stalo a jen je to konstatování situace a toho, že když vám pes uteče tak vy skutečně nevíte co dělal a kde byl. A pro mne to prostě legrace není. To je všechno.
Myslím, že na to je jednoduchý pravidlo - utíká vám pes = nepusit venku na volno.
Jinak v naší ulici byli tři psi, kteří utíkali pravidelně, majitel to věděl, a nic s tím neudělal protože jsou přeci hodní. Když se to řešilo s měšťákama, tak nikdo nic nemohl udělat protože přesně - nestalo se nic co by se mělo řešit. Ti psi uměli skočit ven přes plot a zase zpátky. Takhle se dostali k nám na louku a roztrhali dvě ovce, třetí se musela nechat na místě utratit. Psi skočili zase zpátky přes plot. Nejabsurdnější na tom bylo, že když šel na policii můj tchán podat popis psů, tak řekl, že měli hnědou barvu. Majitel je pak popsal jako kaštanově hnědé a proto to nebyli ti psi a nic se majiteli nestalo, žádná pokuta, nic.
Achjo.
inak, sestra mojej mamy ma fenku - labradorku. nechavala ju volne pobehovat po ich oplotenom pozemku. ked sa fena harala, samozrejme, ze to privolavalo psy z okolia, robili diery do plota a pod., jeden dokonca skocil z dvojmetroveho plota priamo do ich zahrady a fenu nakryl, pocas toho zavolali mestsku policiu, prisli policajti + odchyt psov, podla cipu sa zistilo, komu pes patri. majitel psa dostal pokutu 20 eur. fenka cakala stenata. ked sa to dozvedel majitel psa, ktory fenu nakryl, mal tu drzost, ze im prisiel zaklopat, aby sa dohodli, ako budu predavat stenata a aky bude jeho podiel. takze ludia su vselijaki... vsetky steniatka sa podarilo umiestnit k rodine, susedom a znamym, takze psiky pravidelne vidavaju. fenku uz je kastrovana. nastastie to cele dobre dopadlo.
ješkovy to je fakt ona! Dokonce má i ty fousky úplně stejný! :D
Ale ja si to všetko uvedomujem, takže nie je treba kázanie typu nonono a čokeby... A už vôbec nie urban legend o doživotne zo psov priposratých číchsi potomkoch, ktoré sa tentokrát odohrali na lúke. A ďalších klišé a plytkého filozofovania.
no evidentne neuvedomujes, kdyz pes co chvili obehne pulku Bratislavy, jsi jen dotcena, ze to jednou nekdo okomentoval, ty filozofko.
Nechtěl by někdo třeba k Vánocům pro pejska hračku-hlavolam? Tiffany už to zná a tak už to není ono .

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje