smazáno, s hlavolamem si už bude hrát jiný pejsek :-)
Chlpáči a iné
smazáno, s hlavolamem si už bude hrát jiný pejsek :-)
To by se nám asi hodilo, i velikostí řekla bych.
Nevím, o které přemýšlíte, ale můžu Vám doma přesně změřit rozměry.
Tak jsem si kvůli téhle poslední reakci přečetla celou část diskuze o vašem utíkajícím psovi a musím říct, že jsem na straně reagujících miramis a jinx . Mám pocit, že lidi vždycky reagují nejvíc dotčeně, pokud někdo kritizuje chování jejich dítěte nebo právě psa. Na jednu stranu chápu obojí, mám i děti a měla jsem i několik psů, a když se o ně někdo "otřel", tak jsem měla tendenci je ( někdy vlastně spíš sebe ) obhajovat, ale zkuste se na ty Vaše historky podívat pohledem nezúčastněného pozorovatele. Psovi je 9, za tu dobu evidentně žádná výchova extra nepomohla, tak by už bylo na čase přijmout opatření, která by další podobné historky eliminovala. Nevím, kdo je jeho hlavním pánem, ale pokud ten nemá autoritu a vůli s jeho chováním něco dělat, musí se toho ujmout asi někdo s pevnější rukou.
jestli ty o tom nepremyslis moc melce
Jsem mělce a klišovitě uvažující žena v domácnosti. Těšilo mě.
a vy jste čekala, ze se tomu zasmejeme a poradime jak vyčistit kabát? Ze to je ten hlavni problém?
zažila jsem, ze mi pes utekl i to, ze nas napadl cizí pes bez pana a jako legrace mi to nepřišlo. Nevím, jak by se o tomhle dalo diskutovat víc hluboce. Vas pes neuznává autority, píšete, ze je rozmazleny a nemate dostatecne pevnou ruku, pak se tomu zasmejete a vztekate se, ze vas poučujeme. Ne, to je jen pohled druhé strany a lidi, kterým nepřijde vtipne, když pes uteče a majitele se tomu smeji. Moc bych vám prala, abyste z toho nemeli žádné problémy a aby se Alanovi nic nestalo.
vaše urážky o ženách v domácnosti a melkem uvažování jsem chtěla přejít, ale nedalo mi to, strasne me zajímá, proč je žena v domácnosti urážka a jak bychom tu měli filozofovat o vasem zdrhajicim psovi, když už tadyto melke přemýšlení vas zveda ze židle :D :D
Historky o Vašem psovi mě jako čtenáře bavily, ale brala jsem je i s určitou rezervou. Nechci rozdmýchávat už diskuzi o vychovanosti /nevychovanosti psa. Ale Vaše vyjádření, že :
.. podstatná časť z nich (žen v domácnosti) patrí do kategórie ľudí, ktorí:
a/vedia síce čítať, ale prečítané nepochopia;
b/ dávajú nevyžiadané rady;
c/ vyhľadávajú konflikty; sú vzťahovačné;
d/ majú problémy so sebaovládaním; zníženú úroveň sebareflexie;
e/ inú, ako poníženú reakciu, pokladajú za "vztekání" a "urážení se", t. j. posudzujú ostatných podľa vlastnej mustry.
Iné mi v tejto chvíli nenapadá, ale bude toho viac.
je už fakt silná káva. Tímto jste to definitivně shodila do "kvality" diskuzí na bývalém MP.
já to vidím stejně :)
A taková to tady bývala legrace!
No nic, jdu nakupovat opět něco pro psa.
a co, co, já včera koupila konečně obleček, tak jsem zvědavá, jestli nebudu vracet :-D
Nějakej cvičák, koukám na Radechu zrovna ![]()
Okolnosti v stručnosti:
Alan je z policajného chovu, veľmi inteligentný a fyzicky zdatný, bohužiaľ bez úcty k autoritám. Preto vyradený z výcviku. Ako šteňa sa v našom domove raz otrávil a raz si zlomil nohu, od toho momentu je rodinný poklad, veľmi rozmaznaný. Má ale dobrú povahu, po otcovi je obranár - čo si pamätám, napadol len raz opilca, raz sfetovaného bezďáka, ktorý útočil na mňa a raz poštára, ktorý ho vyslovene provokoval pri bráne. Nikoho nedotrhal, len zvalil na zem a tak. Deti má veľmi rád, starých ľudí tiež, tam problém nie je. Vrčí na hlučných ľudí a na tých, ktorých si vytypuje ako ohrozenie svojej svorky. Bývame vo vidieckej časti Bratislavy, tam ho všetci poznajú, takže keď ujde /bez problémov stisne kľučku, tri metre s rozbehom hravo preskočí, prípadne sa predriape/, väčšinou dostaneme echo, že ušiel. On si totiž napríklad v lete chodí sám na zmrzlinu. Vo vynikajúcej kondícii sa dožil deväť rokov, už by mal starnúť, niečo sa stalo - stále mrštný, skokan a veľmi dobrý bežec, akurát má pár sivých chlpov na brade. Oči má stále jasné a pozorné, vedia byť milučké a sladké, ale vie pozerať aj ako vlkodlak. Na fotke nie je on.
Je majetnícky, často panovačný, nevyspytateľný, to je fakt. Ale keď ho na prechádzke nepustím navoľno, neodpustí mi to. Chcelo by to pevnú ruku, bohužiaľ...
normálně bych si akorát pomyslela, co přijde komu na strašných historkách s nebezpečným psem, který ničí majetek a ohrožje okolí, vtipné, ale když tu kážete o klišé, tak se prosím běžte podívat do zrcadla, abyste viděla největší příklad klišé ohledně psů ze všech - majitele nebezpečného rozmazleného zvířete s nevyzpytatelnou povahou, špatně vedeného, který je ale bohužel přesvědčen, že je mistr světa amoleta a okolí jeho originálního svojského psa jen prostě nechápe. toto klišé platí do okamžiku, kdy takové chodící klišé přestane mít štěstí, a jeho pes něco strašného způsobí, minimálně třeba dopravní nehodu. pak ho nahradí další klišé - majitel nebezpečného rozmazleného zvířete se špatnou povahou, který vůbec nechápe, jak se to mohlo stát, protože jeho pes je přece strašně hodný, jen má trochu svojskou povahu.
snad vám to štěstí vydrží a hlavně doufám, že až nevydrží, nebudu u toho já.
je smutné, když se pes s blbou povahou, který je vyřazen z výcviku, dostane do rodiny, kde ho nezvládají a ještě to berou jako vtip.
lidi, kterým utíká pes, a oni si nejsou schopni postavit dost vysoký plot, nainstalovat místo klik koule, zamykat, nebo psa zavírat do kotce, když ho nemají na očích, nechápu, protože znám hodně případů, kdy to skončilo špatně, a majitelé měli úplně stejný postoj jako vy, klišé jedna i klišé dvě.
klišé, bože, klišé.
![]()
Pre budúcnosť: klišéovitě.
Asi jste si v tom vašem rozhořčení nevšimla, že píšu česky.
Jo a ty body v dalším příspěvku - fakt nevím, kdo tady uvažuje klišovitě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje