Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 12:55
Reakce na Zina:

paradoxne, 2 aporty nie su problem!!! ale jeden aport - nudaaa. prisaham. s nou je to ten problem, ze zaciatocnicke OB cviky robit nechce, ale cviky z OB1 alebo OB2 si dava uplne v pohodicke! (nie vsetky, samozrejme, taka genialna nie je :-)) napr. aport - to robit nechcela, resp. bolo to take-vselijake. no aport cez prekazku = perfektne. ale zasa niekedy je problem u nas "pust", takze ten aport zdaleka nie je zvladnuty, ak nam este toto prilezitostne hapruje.

alebo take odlozenie psa na dialku: problem. odozenie psa za prekazkou - pohoda. no k zblazneniu! :-)

trenerka to vysvetluje tym, ze Zuna je proste genialna, haha. ale bude to asi v tom, ze potrebuje nejaky vzruch (napr. prekazka), prip. nieco "mentalne narocnejsie", ako OBZ. takze niekedy ju zaciatocnicke cviky ucim cez vyssiu kategoriu. ach jaj :-)

Online Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:10
Reakce na palahniukowa:

Zuna je fakt dobrej úkaz :-D Že je geniální, o tom není nejmenších pochyb!!!

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:11
Reakce na Berta:

já se právě bojím výsledků u nás, kira se naučila otvírat dveře úplně sama, ještě, abychm jí pomáhali naučit se jak na to :D

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:12

to si tak clovek chce dat poranu sprchu, a ono uz je obsazeno:-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:14
Reakce na Potrefenáhusa:

mne ona niekedy pride, ako ludia s vysokym IQ, napr. genialni matematici a pod., ktori su v urcitej oblasti nepochybne niekde inde, ako ostatni, ale v ramci bezneho zivota a socialnych situacii su proste nepouzitelni :-) ale pravda je, ze na OB pracujeme naopak - od zloziteho k jednoduchsiemu, od vzruchu k utlmu.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:17
Reakce na miramis:

to sa odporuca naucit ju to robit na povel - ale na to ju clovek musi prichytit, ze jo :-D to mam so Zunou tiez: ona vie, ze napr. otvaranie suflikov nie je ok, preto to predo mnou nerobi!!! :-D ale niekedy pridem domov a vsetky sufliky na komodach pootvarane. teda aspon dufam, ze to robi ona a nemam doma nejakeho poltergeista :-I :-D

Online Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:23
Reakce na palahniukowa:

nojo, často se to u těch geniálních vybere zase někde jinde :-D

Online Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:24

chacha, vlezla jste k němu? :-D

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:25
Reakce na palahniukowa:

Dokud si nezkouší tvoje prádlo, ještě to jde.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:29
Reakce na Potrefenáhusa:

to bych si nelajzla, rendicek rad soukromi;-) a kdyz jsem ho vyhanela z koupelny, otrepal se na me jak pes:P

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:50
Reakce na Sweet Potato:

v tom případě mám vážný problém, protože pupíček včera nosil moje punčochy :-O !  sice jen v tlamě, ale to už je určitě začátek...

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:51
Reakce na Jiná Realita:

Mně zas netopýrka krade podprsenky.:-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:55

Akosi málo fotiek tu je 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 13:56

Cid jede hlavně v mých ponožkách, žádná před ním není bezpečná :-).

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 14:01
Reakce na palahniukowa:

to by bylo dobrý, naučit jí to na povel, jenže já nevím jak na to a hlavně nechci, aby si myslela, že je to dovolený. proto to před náma nedělá :D potvora. Ale furt mi přijde lepší, aby z těch věcí co nemá dělala otevírání dveří než okusování. To řešíme pořád. KDyž dveře nezamkneme, tak se dostane na chodbu, když je zamkneme, tak vyhlodá díru do dveří/nábytku apodobně... Hm. Moc nevím co s tím. Zkoušíme bachovu květinovou terapii a každý den venčení, cvičení, prostě ji vyřádit (po chrtím lenošném způsobu) než odejdu pryč :)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 14:12
Reakce na Sweet Potato:

nj, podprsenky, pancuchy a dokonca aj nohavicky... berie vsetko. uchylacka. ja ked nieco neviem najst, automaticky idem do jej pelechu - ona si to schovava pod matrac. ale najbizarnejsie bolo, ked s mojou podprsenkou, ktoru v lete ukradla z pracovne (kam sa dostala tak, ze si otvorila dvere), pobehovala po zahrade a samozrejme: na zavolanie nereagovala; ked som sa k nej priblizila, poskakovala a utekala prec; vymenit za lopticku odmietala... robotnici u suseda z toho mali strasnu sradnu a ja som myslela, ze ju prerazim.

Online Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 14:16
Reakce na miramis:

Rufíček taky jede v ponožkách ve velkým. Donese i punčocháče. Když nejsou punčocháče, tak tričko. A klidně si to vyndá i z koše s vypraným prádlem a donese.

Když jsou na zemi v koupelně ponožky dvě, odnese nejdřív jednu, pak se vrátí pro druhou, hm.......ale někdy nabere do huby všechno, co kde posbírá.

Pak nosí boty, když vítá, vydává u toho strašný zvuky. Vyndavá je i z botníku. Co odněkud shodí kočka, to sebere a donese.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 14:20
Reakce na miramis:

no praveze ked ju to naucis robit na povel, nebude to robit bez povelu, resp. nemala by. ked uvidis, ze napr. otvori suflik, pochvalis, das pamlsok a slovny povel, jej to docvakne a velmi rychlo pochopi, ze je vyhodne otvarat to vtedy, ked si tam ty, lebo pamlsok + pochvala. aspon ja to takto planujem so Zunou, ale prichytit ju pri niecom takom, ked som doma, je nemozne, ta mrcha asi vie, ze nerobi dobre :-D

unavit ju pred tym, ako ju nechas samu, je najlepsie a najucinnejsie :-) u nas bol problem, ze Zuna vsetko nicila, ked bola sama doma, prisla som domov a vyzera to, ze ma niekto vykradol :-/ tak trenerka nariadila "riadenu demoliciu" - uz som to sem pisala; dala som do malej krabicky od liekov susenu rybicku (pamlsok), tu krabicku som dala do vacsej krabicky, to do este vacsej krabice... cim som jej pozornost nasmerovala prave na nicenie tych krabic, ktore som jej prichystala ja. prve dva dni to bol TAKY BORDEL, ze... ale vydrzala som, a do tyzdna sa naucila otvarat!!!, nie nicit, tie krabicky - aby nestracala cas tym nicenim. takze aj teraz jej prilezitostne nejaku krabicu pripravim, ale uz pochopila, ze sa vratim, takze so separacnou uzkostou uz nemame taky velky problem, ako na zaciatku (zvlada to super - musim az zaklopat, aby som to nezakrikla).

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 14:45
Reakce na Potrefenáhusa:

bod 3 vyuzivam hojne.

Ad rec tela: jsem kdysi takhle koukala na dceru na zavodech agility, kdyz ji pes vlitnul na jinou prekazku, nez mel. prestoze mu ukazovala jinam i velela jinam, nacpala ho do toho tunelu pohybem ramen. koukala jsem na ne trochu z vetsi dalky a bejvala bych bezela stejne jako ten pes.

Online Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 14:48
Reakce na moora:

já agility fakt obdivuju, já bych to tomu psovi (ne teda asi mýmu) strašně kazila, obdivuju všechny, co jsou schopný si to zapamatovat a v tý rychlosti to nějak stíhat

(leda by vymysleli nějaký lazy paragility pro invalidy, kde by se nemuselo běžet na čas :-D )