Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 14:59
Reakce na Potrefenáhusa:

paragility :D :D toho bych se zvládla se satanem asi také účastnit.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:02
Reakce na moora:

na OB zavodoch boli tiez bordery a bolo na nich krasne vidiet, ako sa orientuju cez oci a po pamäti - napr. pri identifikacii psovoda (clovek v rukach podrzi drievko, ktore nasledne rozhodca polozi vo vzdialenosti asi 30m (?) od psa a psovoda, na povel ma pes priniest to drievko, ktore drzal psovod); na borderach bolo vidiet, ze sleduju, kam steward to drievko polozi, ze sa neorientuju cuchom ako napr. ovciaky, ale ide vyslovene po pamäti; bordera pribehla, nenusila, len vzala to drievko, ktore mala odpozorovane. tak aj to bolo zaujimave sledovat, ako na zaklade svojich moznosti & schopnosti pristupuju rozdielne plemena k jednotlivym uloham.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:03
Reakce na Potrefenáhusa:

ze "paragility", tak to ma velmi pobavilo!

Offline Potrefenáhusa
38535 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:13
Reakce na Jiná Realita:

a palahniukowa  Ale my sme fakt handicapovaný!!! (Různejma směrama teda)

Bordery jsou hustý, to je rychlost, kterou bych fakt nezvládala, chodili jsme chvíli s jednou cvičit a ta stihla udělat deset věcí, než se panička vzpamatovala. A cvik, kterej my se učili snad měsíc, pobrala během 5 minut, napotřetí to měla. Jenže pak ta frustrace, když se nic nedělo...:-(

Offline Potrefenáhusa
38535 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:17
Reakce na Jiná Realita:

simvás a satánek je ještě miminko, ten to všechno dožene, až nabere rozum!

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:25
Reakce na palahniukowa:

to je super nápad. a ty krabice jsi jí dávala když jsi šla pryč. nebo ikdyž jsi byla doma? :)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:26
Reakce na Potrefenáhusa:

presne, ja si niekedy pri borderach hovorim, ze zlata Zunka :-) ale podla trenerky Zuna ma nieco z bordery, dokonca na vizualne posobi ako bordera pracovnej linie :-I ale nene, to je moj maly oriesok :)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:31
Reakce na miramis:

ked som odchadzala z domu, aby mala aktivitu, ked zostane sama (sice s Blackom, ale... chapes). rozostavala som najprv 3 krabice po izbe, na rozne miesta - pod postel, na komodu, pod stol (v kazdej krabici boli samozrejme dalsie mensie krabice a v nich pamlsky - na zaciatok som krabicku od liekov naplnila roznymi pamlskami celu), krabicu som jej ukazala "aha, co toto tu je", ju to zaujalo, zacala nusit... ja som odisla v pokoji z domu. fakt upozornujem na extremny bordel z roztrhanych krabic, ale po tyzdni to bolo ok a stalo sa, ze iba z krabice nieco odtrhla a ja uz ich mozem pouzivat opakovane. tak skus, ked chces :-) ale asi bud najprv pri tom, aby si videla, ci Kira nezozerie aj tu krabicu... ;-) :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:34
Reakce na Jiná Realita:

Pupicek Satanek musi byt rozkosny, uzivajte si ho, lebo ked pride do puberty...

mozno sa nestane nic, ktovie :-)

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:39
Reakce na palahniukowa:

to je právě ono :D ona je na tohle strašně ulítlá a mám takový podezření, že když se dostane do toho žracího rauše, tak pak jí je dost jedno co žere :D

přemýšlím tady nad tím http://www.zoohit.cz/shop/psi/hracky_sportovni_potreby/interaktivni/plysove_plastove/183373 že by to mohlo být možná jedno z řešení :D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:51
Reakce na palahniukowa:

bojim se bojim, každým dnem to vyhlížím! čmuchá čím dál víc, z fen je odvařený, a to je mu teprve pět měsíců...poslední dobou mě moc neposlouchá, tedy poslouchá na dvoře, poslouchá v oploceném sadu, ale "venku", kde je kolem moc cizích pachů, je jak motovidlo, povel ke mně třeba dělá tak, že si mi sedne na nohu zády ke mně :/ a hruba na třetí pokus to konečně udělá správně, mezitím hledí doleva, doprava, nahoru, na vrány, na ovce, na bránu, na mrtvého krtka....a já jsem vzduch.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:52
Reakce na miramis:

kong je super! ja som s kongom zacinala, ale Zuna mi z neho pamlsky vedela vyjest velmi rychlo :-/ ale potom mi jedna kamoska poradila, nech to naplnim pamlskami/granulami do polovice a do zvysku dam nejaku pastetu alebo pastu, ze jej to bude dlhsie trvat a mala pravdu. a naozaj vydrzi aj drsnejsie zaobchadzanie (Zuna si ho spusta zo schodov :-/) mali sme aj "neznackove" plastove napodobeniny, ale tie rozhryzla vzdy, takze naozaj odporucam investovat do originalu. btw, maju aj tie najlepsie a najodolnejsie tenisaky ;-)

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 15:57
Reakce na palahniukowa:

myslím, že se to pokusím protlačit na večerní rodinné poradě ;) :D tenisáky kiru nezajímají, jakmile z toho nepadá žrádlo, tak je jí to ukradený. Pískací hračky - Kira kouká s výrazem - to si fakt myslíš, že by to mohlo kohokoliv bavit? :D

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 16:04
Reakce na Jiná Realita:

podla mna je to tym, ze je este maly :-) samozrejme, ze treba vychovavat a cvicit od mala, ale v takom veku by som nebola extra frustrovana, ze mu nie vsetko ide na 100% (kecam, bola som PRISERNE frustrovana :-/) ale Pupicek :-) este spoznava cely svet okolo a prave ta vrana, vietor ci pohodena topanka su pre neho extra zaujimave veci, ktore este nepozna tak dobre ako uz pozna napr. Vas - tym, ze sa mu venujete, uz ma vo Vas istotu, ze tam niekde vzdy budete, tak sustredil pozornost na vsetko ostatne - to si myslim, ale profesional nie som a mam tendencie pripisovat psom ludske vlastnosti a som si vedoma toho, ze je to blbost ;-)

skor by som zo skusenosti z cvicaku odporucala nekazit si povely (napr. aj opakovanym vyslovenim) a pracovat s nim vtedy, ked je na Vas sustredeny, takze ak si vsima vranu alebo cokolvek ine, nedavala by som ziaden povel typu sadni, pod sem a pod., ale snazila by som sa uputat jeho pozornost (pamlsok, hracka) a az ked by bol sustredeny na mna, potom by som dala povel, pochvalila, odmenila. je este fakt maly a velmi vzrusivy a to je dobre, ved je to zdrave stena :-)

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 16:04
Reakce na Jiná Realita:

tak to je stejný se štěnětem erdela, který teď máme v rodině. Zajímá ho úplně všechno v jeden okamžik, takže má co dělat, aby se nerozpadl jen tím natěšením :D

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 16:07
Reakce na miramis:

haha, to ja ked vidim Zunu s piskacou hrackou, tak na nu pozeram stylom opovaz sa!!! :-D ju to strasne bavi, ale mna z toho boli hlava :-D uz jej piskacie hracky ani nekupujem, ale ona vzdy nejaku niekde najde! :-D

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 16:13
Reakce na palahniukowa:

já chápu, že to je s hyperaktivním psem těžký, ale s línym psem je to taky svym způsobem těžký, zabere strašně času než člověk přijde na něco, čím ho aspoň na chvilku zaujmout. A ve chvíli, kdy se nejedná o žrádlo (cokoliv!), tak si zase lehne na gauč a spí :D ojoj

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 16:14
Reakce na miramis:

takové štěně s námi někdy chodí na cvičák :D všichni psi rotují kolem a ono sedí a hledí, ignoruje pamlsky, ignoruje všechno, já bych se picla, to radši satánek :)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 16:18
Reakce na miramis:

viem si to predstavit :-) preto navrhujem aspon na 24 hodin si ich vymenit a myslim, ze by som mozno prestala nad Zunou frflat :-D

ale uz by som bez nej byt nevedela; dokonca na Vianoce dostane GPS track system a snad sa konecne ukludnim, ze mi nikam nikdy neujde, resp. ze ju najdem, keby nieco.

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 16:19
Reakce na Jiná Realita:

tak do takový letargie ještě nedospěla, že by ignorovala i pamlsky. Ale bojím se, aby takový den někdy nepřišel. Je svéhlavá až hrůza a pamlsky jsou jediný, co na ní funguje. Občas.

Byly jsme minulý týden v takovém menším opoloceném parku a nikdo tam nebyl, tak jsem si říkala, že by se Kira mohla trochu vyběhat, když je to takový velký prostor. Přešla jsem asi 2o m po trávníku a zavolala na tchýni, která mi Kiru držela (Kira dostala povel sedni a čekej a byla lehce přidržovaná za obleček), "můžeme. Kiro, pocem!". Kira se na mě koukla - přes tu mokrou trávu nepůjdu - a jala se obcházet trávník po cestičce. Tak jí tchýně dostrkala na trávník a pak Kira neochotně přišla.

Ona chodí po přechodech, když jdeme po ulici, kde nejezdí auta, tak si sama vleze na chodník, když jdeme v parku a můžu jí pustit, tak jde za mnou po cestě. Je to typ psa, který vyloženě chodí po značených stezkách :D