paragility :D :D toho bych se zvládla se satanem asi také účastnit.
Chlpáči a iné
na OB zavodoch boli tiez bordery a bolo na nich krasne vidiet, ako sa orientuju cez oci a po pamäti - napr. pri identifikacii psovoda (clovek v rukach podrzi drievko, ktore nasledne rozhodca polozi vo vzdialenosti asi 30m (?) od psa a psovoda, na povel ma pes priniest to drievko, ktore drzal psovod); na borderach bolo vidiet, ze sleduju, kam steward to drievko polozi, ze sa neorientuju cuchom ako napr. ovciaky, ale ide vyslovene po pamäti; bordera pribehla, nenusila, len vzala to drievko, ktore mala odpozorovane. tak aj to bolo zaujimave sledovat, ako na zaklade svojich moznosti & schopnosti pristupuju rozdielne plemena k jednotlivym uloham.
ze "paragility", tak to ma velmi pobavilo! ![]()
![]()
![]()
a palahniukowa Ale my sme fakt handicapovaný!!! (Různejma směrama teda) ![]()
Bordery jsou hustý, to je rychlost, kterou bych fakt nezvládala, chodili jsme chvíli s jednou cvičit a ta stihla udělat deset věcí, než se panička vzpamatovala. A cvik, kterej my se učili snad měsíc, pobrala během 5 minut, napotřetí to měla. Jenže pak ta frustrace, když se nic nedělo...:-(
simvás a satánek je ještě miminko, ten to všechno dožene, až nabere rozum!
to je super nápad. a ty krabice jsi jí dávala když jsi šla pryč. nebo ikdyž jsi byla doma? :)
presne, ja si niekedy pri borderach hovorim, ze zlata Zunka :-) ale podla trenerky Zuna ma nieco z bordery, dokonca na vizualne posobi ako bordera pracovnej linie :-I ale nene, to je moj maly oriesok :)
ked som odchadzala z domu, aby mala aktivitu, ked zostane sama (sice s Blackom, ale... chapes). rozostavala som najprv 3 krabice po izbe, na rozne miesta - pod postel, na komodu, pod stol (v kazdej krabici boli samozrejme dalsie mensie krabice a v nich pamlsky - na zaciatok som krabicku od liekov naplnila roznymi pamlskami celu), krabicu som jej ukazala "aha, co toto tu je", ju to zaujalo, zacala nusit... ja som odisla v pokoji z domu. fakt upozornujem na extremny bordel z roztrhanych krabic, ale po tyzdni to bolo ok a stalo sa, ze iba z krabice nieco odtrhla a ja uz ich mozem pouzivat opakovane. tak skus, ked chces :-) ale asi bud najprv pri tom, aby si videla, ci Kira nezozerie aj tu krabicu... ;-) :-)
Pupicek Satanek musi byt rozkosny, uzivajte si ho, lebo ked pride do puberty... ![]()
mozno sa nestane nic, ktovie :-)
to je právě ono :D ona je na tohle strašně ulítlá a mám takový podezření, že když se dostane do toho žracího rauše, tak pak jí je dost jedno co žere :D
přemýšlím tady nad tím http://www.zoohit.cz/shop/psi/hracky_sportovni_potreby/interaktivni/plysove_plastove/183373 že by to mohlo být možná jedno z řešení :D
bojim se bojim, každým dnem to vyhlížím! čmuchá čím dál víc, z fen je odvařený, a to je mu teprve pět měsíců...poslední dobou mě moc neposlouchá, tedy poslouchá na dvoře, poslouchá v oploceném sadu, ale "venku", kde je kolem moc cizích pachů, je jak motovidlo, povel ke mně třeba dělá tak, že si mi sedne na nohu zády ke mně :/ a hruba na třetí pokus to konečně udělá správně, mezitím hledí doleva, doprava, nahoru, na vrány, na ovce, na bránu, na mrtvého krtka....a já jsem vzduch.
kong je super! ja som s kongom zacinala, ale Zuna mi z neho pamlsky vedela vyjest velmi rychlo :-/ ale potom mi jedna kamoska poradila, nech to naplnim pamlskami/granulami do polovice a do zvysku dam nejaku pastetu alebo pastu, ze jej to bude dlhsie trvat a mala pravdu. a naozaj vydrzi aj drsnejsie zaobchadzanie (Zuna si ho spusta zo schodov :-/) mali sme aj "neznackove" plastove napodobeniny, ale tie rozhryzla vzdy, takze naozaj odporucam investovat do originalu. btw, maju aj tie najlepsie a najodolnejsie tenisaky ;-)
myslím, že se to pokusím protlačit na večerní rodinné poradě ;) :D tenisáky kiru nezajímají, jakmile z toho nepadá žrádlo, tak je jí to ukradený. Pískací hračky - Kira kouká s výrazem - to si fakt myslíš, že by to mohlo kohokoliv bavit? :D
podla mna je to tym, ze je este maly :-) samozrejme, ze treba vychovavat a cvicit od mala, ale v takom veku by som nebola extra frustrovana, ze mu nie vsetko ide na 100% (kecam, bola som PRISERNE frustrovana :-/) ale Pupicek :-) este spoznava cely svet okolo a prave ta vrana, vietor ci pohodena topanka su pre neho extra zaujimave veci, ktore este nepozna tak dobre ako uz pozna napr. Vas - tym, ze sa mu venujete, uz ma vo Vas istotu, ze tam niekde vzdy budete, tak sustredil pozornost na vsetko ostatne - to si myslim, ale profesional nie som a mam tendencie pripisovat psom ludske vlastnosti a som si vedoma toho, ze je to blbost ;-)
skor by som zo skusenosti z cvicaku odporucala nekazit si povely (napr. aj opakovanym vyslovenim) a pracovat s nim vtedy, ked je na Vas sustredeny, takze ak si vsima vranu alebo cokolvek ine, nedavala by som ziaden povel typu sadni, pod sem a pod., ale snazila by som sa uputat jeho pozornost (pamlsok, hracka) a az ked by bol sustredeny na mna, potom by som dala povel, pochvalila, odmenila. je este fakt maly a velmi vzrusivy a to je dobre, ved je to zdrave stena :-)
tak to je stejný se štěnětem erdela, který teď máme v rodině. Zajímá ho úplně všechno v jeden okamžik, takže má co dělat, aby se nerozpadl jen tím natěšením :D
haha, to ja ked vidim Zunu s piskacou hrackou, tak na nu pozeram stylom opovaz sa!!! :-D ju to strasne bavi, ale mna z toho boli hlava :-D uz jej piskacie hracky ani nekupujem, ale ona vzdy nejaku niekde najde! :-D
já chápu, že to je s hyperaktivním psem těžký, ale s línym psem je to taky svym způsobem těžký, zabere strašně času než člověk přijde na něco, čím ho aspoň na chvilku zaujmout. A ve chvíli, kdy se nejedná o žrádlo (cokoliv!), tak si zase lehne na gauč a spí :D ojoj
takové štěně s námi někdy chodí na cvičák :D všichni psi rotují kolem a ono sedí a hledí, ignoruje pamlsky, ignoruje všechno, já bych se picla, to radši satánek :)
viem si to predstavit :-) preto navrhujem aspon na 24 hodin si ich vymenit a myslim, ze by som mozno prestala nad Zunou frflat :-D
ale uz by som bez nej byt nevedela; dokonca na Vianoce dostane GPS track system a snad sa konecne ukludnim, ze mi nikam nikdy neujde, resp. ze ju najdem, keby nieco.
tak do takový letargie ještě nedospěla, že by ignorovala i pamlsky. Ale bojím se, aby takový den někdy nepřišel. Je svéhlavá až hrůza a pamlsky jsou jediný, co na ní funguje. Občas.
Byly jsme minulý týden v takovém menším opoloceném parku a nikdo tam nebyl, tak jsem si říkala, že by se Kira mohla trochu vyběhat, když je to takový velký prostor. Přešla jsem asi 2o m po trávníku a zavolala na tchýni, která mi Kiru držela (Kira dostala povel sedni a čekej a byla lehce přidržovaná za obleček), "můžeme. Kiro, pocem!". Kira se na mě koukla - přes tu mokrou trávu nepůjdu - a jala se obcházet trávník po cestičce. Tak jí tchýně dostrkala na trávník a pak Kira neochotně přišla.
Ona chodí po přechodech, když jdeme po ulici, kde nejezdí auta, tak si sama vleze na chodník, když jdeme v parku a můžu jí pustit, tak jde za mnou po cestě. Je to typ psa, který vyloženě chodí po značených stezkách :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje