Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:03

viktorka_od splavu to nenechá ňuchat taky může znamenat, že ho fakt budeš muset mít pod dozorem naprosto všude a pořád, během návštěv a tak, je to strašnej, ale fakt strašnej vopruz, mít psa, kterej nemá zábranu si do někoho trochu kousnout, je fakt hrozně nahovno a soužití s nim teda ne uplně vždycky radost přinášející, říkám jako ten, kdo s takovým psem prožil uplynulých 13 let - jako teď je to fakt taaaak strašná pohoda (trochu teda ta pohoda občas žere jiný psy, ale to se dá ošéfovat o dost snadnějc než to kousání do lidí!)

A to utíkání vůbec nechápu, jak si představuješ, vždyť ten pes může někde způsobit strašnou škodu, někoho zabít, způsobit jakoukoliv nehodu, navrch se ti už nemusí nikdy vrátit (jako jo, spousta lidí ty psy na vesnicích timhle způsobem provozuje, jsem přesvědčená o tom, že jednoho takovýho, kterýho takhle venku jednou čapli a odvezli do útulku, mám doma, ale to nepředpokládám, že by se ti chtělo u psa, kterýho si koupíš třeba za dvacku?)

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:08

Potrefenáhusa znovu říkám, že tím nenechá nemyslím naprosto že bych vítala aby ten pes byl agresivní. to jsem ale přece psala, ne? nebo to, že na sebe zvíře nenechá cizím člověkem sáhnout automaticky znamená, že ho pokouše? nestačí když před ním jen uteče?

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:13

viktorka_od splavu možný to asi je, taky záleží na důvodu, proč před těma lidma utíká. Ale třeba Rufík k cizím lidem nechodí, kontakt s nima nevyhledává, přitom doma je to od první připínáček. Zároveň se nemusim bát, když o něj někde venku omylem zakopne malý dítě - a to je po předchozí zkušenosti tak strašně dobrá vlastnost, že bych to vyvážila klidně i tim, že se nechá poňuchňat od cizích. 

Na druhou stranu ta všeobjímající láska má taky dost limity, když se pes nadšeně žene ke každýmu, koho vidí, chce se s ním vítat, skáče na něj......ale to mi přijde se odnaučuje o hodně líp - což teda si říkám, žes vlastně psala, že jste měli labradora? Ty k tomu mívaj občas sklon 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:21

viktorka_od splavu Takoví jsou chesapeake! A ještě pohlídají a jsou celkem bezúdržboví!

49376 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:26

Potrefenáhusa labradora, jo, ale asi zatím to dělal každej pes co znám blíž, včetně buldočka. krom teda dogy co chovali rodiče kamarádky když jsem byla děcko, takže původně jsem chtěla dogu:-) ale stejně jako ten chesapeake je to hodně velký zvíře, měla bych představu spíš něčeho středního:P teda z praktických důvodů, jinak mám ráda velký psy

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:36

viktorka_od splavu dogy všechny, co jsem znala, byly strašně super, ale jednak je to strašně nepraktický tou velikostí a jednak se dožívaj většinou strašně nízkýho věku. Buldočci bejvaj přátelský čoklíci, však je to společenský plemeno. 

Já jsem teď něco vymyslela, co by se mi líbilo za plemeno, ale už jsem to zase zapomněla. Asi teda zůstanu u těch vzácnejch miniaturních finskejch. 

49376 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:41
Reakce na Potrefenáhusa:

Já jsem teď něco vymyslela, co by se mi líbilo za plemeno, ale už jsem to zase zapomněla. Asi teda zůstanu u těch vzácnejch miniaturních finskejch. 

jojo, já bych asi vlastně chtěla furt tu dogu, jen menší

(jo u toho buldočka je to ale obzvlášť strašný, protože jak vítá a lítá a skáče metr vysoko a slintá a chroptí a dáví se tak má člověk furt hrůzu že ho klepne u toho a bude příčinou jeho smrti, fakt že jo

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:49

viktorka_od splavu ale to zas nedělá každej!!!!!Kamarádka měla buldočka a ten tohle dělal jenom jiný naší kamarádce, která se ho hrozně štítila! :-)) 

49376 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:54

Potrefenáhusa ale já se ho neštítim, fakt ne

(je pravda že třeba chtěl usilovně se mnou spávat a to hodně, hodně moc nesnáším:-(

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:57

viktorka_od splavu 

První Otík skákal (ale neslintal, leda bys byla hárající fena ) a vítal a venkoncem nadšeně votravoval a bříško ukazoval... druhej Otík je kontaktní po svým: přijde k tobě a čumí  Dotyčnej většinou neodolá a hladí a drbe - Otík chvíli drží a pak sám uznamená že stačilo, a odchází.

Tak von i buldoček je každej jinej. 

49376 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 21:02

barbucha otik 2 je muj člověk. teda pes

1333 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 21:05

U nás teď děti žebrají o kólii, tu velkou trikolóru. Dočetli jsme totiž Lassie se vrací. :) Jen nevím, kdo u nás by měl morál na tu péči o srst. V té knížce ji furt někdo česá, když je teda u svých.

49376 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 21:08

Stará Stanová Kůže "lassie" měli sousedi když jsem byla malá, byla teda už dost stará a hrozně hodná, lehávala před domem na trávníku a hrály si na ní (jako fakt na ní, lezly po ní a tak, neže okolo) kočky:-) ale ta srst musí být síla teda

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 21:12

Stará Stanová Kůže jsou i krátkosrstý 

1333 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 21:16

Potrefenáhusa To by vnímali jako šidítko, oni chtějí Lassie. :) (nebo cokoli, co zrovna vidí na ulici :)

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 22:03

barbucha otik 2 je muj člověk. teda pes

​Neopravuj se. Já odjakživa tvrdím, že buldoček je člověk 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 22:04

barbucha je. A Rufík je teda taky dost člověk, až je to chvílema nepříjemný. 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 22:06

Stará Stanová Kůže náhodou jsou moc pěkný 

(i když teda první roky, co se začaly objevovat, mi fakt přišly jak svlečený z kabátu)

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 22:18

Potrefenáhusa Jé, tu u nás maj sousedi přes barák! Vždycky když jdem s chlapečkem na hřiště naproti, přiběhne se pozdravit. A pak se stává, že pes stojí u brány a kouká na kluka, jak sedí nahoře na klouzačce a kouká na psa.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:32

Jedna malá shiba chodí na cvičák na socilizaci a musí mít náhubek, což je trochu srandovní, protože jinak mají náhubky spíš pitbullové, vlčáci, sem tam ridgeback, ale prý je zlá a už kousla i majitele. 
Ale, viděla jsme včera jedno štěňátko na přechodu a nemít tyhle informace, tak si ho asi taky beru domů :-)).