Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:50

U nás na sídláku je shib víc, nejčastěji potkáváme jednu, co se Shiba i jmenuje, a ta je teda strašně uřvaná na každého psa, co potkají, vyjma asi tří jejích kamarádů, co zná od mala. 

Jeden Bonniin kamarád je kříženec huskyho a akity, je úplně krásný a s neuvěřitelně milou povahou, není tedy mazlíček, lásku člověku vyjadřuje tak, že ho uvítá ťuknutím čenichem,, ale pejsky miluje všechny, a dlužno říct, že to většinou platí i naopak. Ovšem když se zaběhne  a že k tomu má sklony, neumí se vrátit a jeho lidi ho nahánějí různě po parku, metru, kině... 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:51

Zina Videa s shibama jsou hodně často na všelijakých těch vtipnoserverech a jako nabyla jsem z toho dojmu, že to fakt jsou podivínští psi, věční sólisti, hrozný princezničky a je zřejmě docela snadný je podráždit (a to i něčím s nulovým dráždivým potenciálem :D). Ale když je člověk zvládne v rámci možností vychovat a socializovat, asi s nima musí být právě díky téhle povaze i dost sranda.

Třeba šiba nesnáší sebe v zrcadlešiba nesnáší drbání ale miluje páníčka, šiba už předem nesnáší stříhání nehtů, šiba řve jak na lesy u veterináře, no a tak... 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:02

Shibu majú susedia a chodí teda napodiv navoľno, k cudzím psom ale vôbec, keď sa náš priblížil a chcel ju oňuchať, vrčala. Je to síce krásna líštička, ale nechcela by som. Akita dtto, tam je to pri veľkosti psa ešte o niečom inom. Ako na cvičák chodí s nami polročná akita, zatiaľ je zlatá, no... 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:10

Karoleena Když mně asi chybí nějakej nadhled, protože bych psa, kterej si a) vyleze za mnou na gauč b) nalehne na mě a pak c) mi při hlazení málem ukousne ruku, fakt nechtěla, by jel z toho gauče hodně rychle a jen tak by se na něj znova nepodíval :-). Čímž nechci říct, že se musí každej pes rád hladit, sama mám jednoho, co o to moc nestojí a respektuju, ale tu nelibost může dát nejavo maximálně tak spořádaným odchodem. 
A když už čerpá ty benefity, což ležení na gauči a na mě nepohybně je, tak ale za podmínek, který si určím já, ne že se budu bát pomalu pohnout rukou, aby se to čoklovi náhodou neznelíbilo. 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:10

Karoleena vtipné videa s shibami má tento týpek. Možno sem aj niekto dával odkaz, aspoň mám pocit. Mi fakt príde, že sa k nemu tí psi hrozne hodia  a sú to teda fakt princezničky

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:20

Karoleena se teda taky přiznám, že v tom vidim spíš potenciální velkej průser a špatnou socializaci, že mít vlastního čokla, kterej na mě vrčí, když ho hladim, tak to neznačí individualitu psa, ale velkej výchovnej problém.

Ty manipulace cizíma lidma jsou pro některý psy hodně těžký, taky jsem měla psa, kterej na veterině bojoval o život, když bojoval u toho úplně posledního pigára, tak mi veterinářka řekla: Co byste chtěla, je to špic, geny klackem nevymlátíš....

no a vona ty shiba je vlastně taky špic...

a fakt mě strašně mrzí, že jsem ty pozitivní metody výchovy u čendy neznala, on by na to byl strašně vhodnej typ a strašně by nám to usnadnilo spoustu věcí

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:29

Potrefenáhusa No jako já bych tohle chování u vlastního psa fakt nesnesla a taky si nemyslím, že to je nějaký terno mít psa co žere vlastního majitele a ještě to prezentovat za fíčuru rasy, spíš mi jenom připadá, že zrovna tihle šibové k tomu být princezničkou mají asi dost sklony taknějak od přírody, žádná mírná láskyplná povaha... 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:30
Reakce na Karoleena:

Potrefenáhusa  žádná mírná láskyplná povaha... 

​to myslim taky, že fakt ne

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:33

hele, ale ta šiba se nám sem pořád vrací, tak už by si ji mohl někdo tady pořídit a zásobovat nás roztomilýma fotkama a informacema z první ruky :-D :-D.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:34
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:45

Potrefenáhusa šmane a dokonce ani štěňata vůbec nejsou tak miloučký jak bych si představovala!! :D

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:46

Kousem od nas maji chovku akit, jit kolem je dost vtipne, maj zahradu jako nekolik vybehu a ty akity Corinu dost nemusej. Ale jsou krasny:D a kamarad ma shibu, to je takova svine . Vtipne bylo kdyz se na svatbe servala se psem svatebcanu behem obradu:D ja bych ji nrchtela ani za zlate prase;)

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:47

Zina to je výzva!!!

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:12

Zina  kdepak, muž bude chtít pokud už, tak asi zas labradora, ale to až bude vyřešený hlídání. výhledově na důchod;-)

jinak to chování kdy se zvíře tulí, nechá hladit a pak zničehožnic zaútočí spousta lidí připisuje kočkám... já se s tím u kočky nikdy, fakt nikdy v životě nesetkala (nepočítám hru), u psů ale dost často. naposled známých pejsáček vyjel po synovi (už to není malý dítě, rozhodně neubližoval, prostě čokla přestalo hlazení bavit)

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:19

viktorka_od splavu nevim jak kocky, ale psi vetsinou pred tim, ze vyjedou, davaji signal, ze uz je to neba. Vetsinou zivanim. 

49376 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:35

711990 no, a co jako? pro mě je normální aby zvíře odešlo, když ho moje pozornost už přestala bavit. neže "vyžene" mě. nepíšu teda o situacích kdy mu vlezu do boudy/pelechu

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:44

viktorka_od splavu 711990 Teta jednou měla mělého černého voříška. Zakoupený na parkovišti. Předtím měla krysaříka a jorkšíra, byla zkušená pejskařka. Ale tenhle voříšek byl kousací a žádný signál, že kousne nedával. Člověk ho hladil a on se najednou ohnal a kousnul. Naštěstí byl malý, ale i tak mám na ukazováčku pravé ruky do dneška jizvu po prokousnuté kůži. Kousnul i tetu a bratrance, který po několikerém kousnutí dal tetě ultimátum, buď pes nebo já. Teta psa nechala uspat a bratranec jí pak pořídil jorkšírku, která byla moc hodná. Bohužel v tom černém voříšku bylo něco zlého

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:46

viktorka_od splavu Já si myslím, že má odejít, i když mu vlezete do boudy, ale jinak máte pravdu. Proto mi ta šiba, co se ohání po tý hladící ruce, nepřijde srandovní. A labrador za mě super .
Karoleena To je fakt "zlatý" štěňátko :-D.

49376 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:56

Zina jako pan urcite, u ciziho cloveka bych to nehrotila asi. utocny zvire mi zadny neprijde v poradku...

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 18:35

Krásný teda fakt jsou, teď jsem akorát jednu potkala...