Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 08:15

Manžel se jednou kvůli kočičimu blití na schodech málem zabil. To  tak v sobotu ráno šel potichu ze schodů a aby nás nevzbudil, tak šel po tmě.. no a ono to  docela  dost klouže....... 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 08:16

Torrah 

To je smutné,  bohužel je jejich život vždycky moc krátký v našem měřítku....

Online Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 08:30
Reakce na Torrah:

Kocoura lituju. 15 let je uctyhodnej věk na venkovního šerchána.

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 09:14
Reakce na Torrah:

15 let je krásnej věk a to všechno díky vám. :) Teď už mu bude líp a vy jste udělali co jste mohli, aby se na konci života netrápil. To je krásný. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 09:45
Reakce na nolita:

Však mi taky spadla čelist a málem jsem pejskovi sahala na čelíčko, jestli není nemocnej :D 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 10:08

Bola tu reč o pekáči? Pridám aj Amy. Hormóny s ňou mávajú jedna radosť. Už by to háranie mohlo prísť, myslím si že už by bolo na čase. Včera si ma vybrala ako objekt lásky a nedá mi pokoj. Snažím sa ju odreagovať hračkami, behám s ňou po vonku aby som ju unavila a nič. Stále po mne skáče, štípe ma do lýtok, roztrhala mi od včera už 2 nohavice. Zaujímavé je, že otravuje iba mňa. Priateľa ako objekt lásky nevidí. By ma zaujímalo v čom to je. Už sa s ňou nedá ani chodiť normálne na prechádzky, preto sme stále v lese kde nikto nieje. Ach jo, je to poklad, ale to háranie je haluz.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 10:28

Ten Kocour praštěnej si zase koleduje, že z něj bude pečínka - o víkendu prokousal dno ještě neotevřeného pytle s granulemi a roznesl je po kuchyni  

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 10:35

Pachatel

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 11:06

Já mám taky historku na téma zvířecí trávení, ale slaší povahy ať radši zváží další čtení.

Nestala se mě, ale kamarádům, kteří si pořídili štěňátko výmarského ohaře a její rodiče s tím dost hrubě nesouzněli, dokonce se vyjádřili, že pes k nim nikdy nevkročí. Postupně se ale hrany obrousily, takže se odhodlalije i s pejskem přijmout.
Kamarádi psa vydrbali, až se leskl, což výmaráci umí, koupili mu nový obojek a vodítko, aby nebylo načuchlé psinou, a před návštěvou ho ještě vzali vyběhat, aby na návštěvě neškodil. Co myslím nevěděli, že pes při venčení narazil na pro něj velice atraktivní poživatelný objekt (pro nemajitele psů toto je většinou zdechlá ryba/přejetý potkan/lidský výkal a potkan ani ryba to nebyla) a promptně ho do sebe vpravil.
Kam to vede, už si tušíte, návštěva probíhala příkladně až do okamžiku, kdy pejske začal "natahovat" a dotyčný objekt vyzvracel přímo na parádní koberec.

Jak to dopadlo globálně, asi taky tušíte, pes byl posléze milován celou širokou rodinou :-).

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 11:22
Reakce na Mohučanka:

jak kouká ...

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 11:23
Reakce na Zina:

tak hlavně že byl happy end.... :-)

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 11:31

Tříměsíční Bonnie na návštěvě u přítelových příbuzných počurala nový koberec. Velmi drahý koberec. Otec rodiny nemá psy rád a po tomto výkonu se to nijak nezměnilo. Ovšem přítel i se štěnětem byl pozván a ostatním, zejména dětem, to přišlo naopak k popukání.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 11:53

to su mi teda historky, bavim sa :-) u nas su tie "traviace historky" o tom, ze tie moje psiny, ked to na nich pride, idu pekne disciplinovane k dveram: problem je vsak v momente, ze ak su same doma a tie dvere potom po prichode domov otvorim, zvratky su hned vsade 

a mam este jednu "veselu", na ktoru spomina hlavne otec: mohla som mat 15 a v ramci sleepover noci sme u nas s kamaratkami pozerali horory; kym sme boli "tlupa" dievcat, nebol ziaden problem, strach sa rovnomerne rozdelil, ze ano. ale ked som bola na druhy den, resp. noc sama, tak som sa priserne bala a co cert nechcel, potrebovala som v noci na zachod. tak som vzala Blacka (male stena) pripla mu voditko :-| ze pojde so mnou. vysla som z izby, na chodbe zapalila len malu lampu, nech nezobudim rodicov a ako som sa blizila potme  so psom na voditku!!! k toalete, zo spalne vysiel rozospaty otec, ktory ked nas tam uvidel, zlakol sa tak, az s nim myklo :-| 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 12:23
Reakce na Mohučanka:

Takový nevinný pohled, to přece nemohl být on.

Online Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 14:40
Reakce na Zina:

Dneska jsem si na vás vzpomnela,videla jsem z tramvaje fakt maxipsa,nikdy jsem nic tak obrovského neviděla,paní teda byla malá,ale mela ho nekam pod prsa,velikosti to byl uz fakt malý kůň...nejsem si ale jistá,jestli to nebyl deerhound a poradně vyfotit jsem ho samozřejmě nestihla...

Uložit

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 15:18
Reakce na Potrefenáhusa:

To jste hodná :-)! Tipla bych to podle stavby na vlkodava, vypadá mohutně, deerhound je víc chrt, drobnější a i pes končí někde na 50 kilech. Vlkodav pes může mít i 80, Pinot z MP jednou myslím psala něco o 92 kilech.

Já jsem na ně koukala na té mezinárodce, kde jsme se šli předvést se Cidem, a fakt jsem byla ráda, že jsme při přemýšlení o doplnění smečky, kde podmínkou bylo sjednocení pohlaví, tudíž pes a ne fena, nešli do vlkodava.

Mno ale i tak .

Online Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 15:31
Reakce na Zina:

jako jsou fakt nádherný, tenhle byl jak z jinýho světa, jak byl strašně obrovskej a celej takovej vznešenej, jak se nesl. Je fakt, že my u nás deerhounda mívali a jednak byl hnědej a byl fakt hodně chrtovitej a jemnej a měl takovej hrozně dlouhej ocas, kterej jako štěně skoro tahal po zemi, kdyby ho neměl zahnutej.

Jsou úžasný, ale je to fakt šíleně nepraktický. Já fakt potřebuju psa, kterýho unesu a v Praze třeba v tramvaji už by malej kůň nešel :-D 92 kilo je fakt total brutal, ten by mě snad i unes :-D

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 15:52
Reakce na Potrefenáhusa:

Oni mají i psi kratší dobu dožití, na fenu vlkodava je průměr asi 6,2 a u psa je to 5,2, což nejspíš souvisí s tou větší váhou samců.

S tím unesením máte pravdu, Belisa měla do 50 kil, ale když jsem věděla, že bude třeba ji zvedat, tak muž musel jet na veterinu se mnou. S tím cestováním a hlášením vlkodava do penzionu taky nic moc, i když jsme to podnikali, tak býval boj něco najít (se ani nedivím) a o hledání podnájmu s tou naší původní skvadrou se asi taky nemusím moc rozepisovat :-D.

Online Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 15:58
Reakce na Zina:

ta krátká dýlka dožití je fakt hrozně smutná, malej pes v 6 letech je furt mladej a v plný síle. To maj i dogy a je to fakt žalostně málo, i když taky jsme měli v parku dogu, co se dožila přes 10.

My třeba nemáme výtah, tak myslím, že pro mě by bylo zvládnutelný tak do těch 30 kilo, kdyby bylo psa někdy nutný nosit po schodech.