A co mu dát tu boudu aspoň do chodby, sice průvan, ale jistě v ní není 20 pod nulou? To ho teda lituju.
Chlpáči a iné
boudu na dvůr dostávali tři chlapi, to asi nezvládnu. edit: je totiž opravdu zateplená, stěny jsou silné snad 10 nebo víc cm.
Vzala bych ho domů aspoň na noc, má se i nadále ještě víc ochlazovat. Ve dne se dá lépe sledovat, jak mráz snáší, ale v noci
?
U nás je zatiaľ len -15 a to si fakt neviem predstaviť psa nechať vonku. Viem že Howavart je odolnejšie plemeno, ale tak pupíček ešte nieje ani dospelý. Čo napríklad garáž alebo pivnica? Alebo zabezpečiť chodbu tak aby tam prievan nebol?
jenže on mi doma celou noc určitě nevydrží, má zimní srst, a mám vyzkoušeno, že do půl hodiny mu je horko, začne dychotat a v podstatě jde rád ven
zapaří se, to se stalo předchozímu psu, dostal z toho hroznou kožní nemoc. musela bych kvůli němu nechat vymrznout dům.
já se zblázním. už dnes v noci jsem se na něj chodila pořád dívat, jestli netahá věci ven a je v boudě.
garáž nemáme, ve sklepě jsou věci, to by všechno zničil a určitě by tam nespal (sklep nemá zavíratelné dveře, ale on si stejně umí otevřít).
asi nezbývá, než začít větrat, aby mohl spát doma, a já už si chystám věci na arktickou noc.
chodbu nijak nezajistím, aby si neotevřel na dvůr a nezpůsobil nám zamrznutí domácnosti, dveře nejdou zamknout. navíc by se stejně celou dobu snažil dostat za námi, akorát by zničil dveře, musím ho dát jedině dovnitř.
No budete to musieť do budúcna premyslieť, môžu prísť aj horšie mrazy aj v budúcich rokoch no. Ja si pamätám ako bolo pred dvoma rokmi aj mínus 30. Asi budete musieť pupíčkovi pristaviť zimnú záhradu alebo izbu kde bude mať chlad, garáž a pod. :D
já tu šílím nad psem, jdu na dvůr a tam....pupík leží v minus 20 na hromadě sněhu a okusuje ukradenou rukavici...![]()
postavíme garáž na psa ![]()
Máme si prej jít lehnout na gauč...

proč jen mi to evokuje dračí sluj z pohádek?
včetně toho draka....
Teď už to asi nestihnete, ale do budoucna bych pro takový mrazy pořídila tomu nebožátku do boudy podlahové topení ![]()
s botičkama zkušenost nemám, ale sleduju na insta různý psí skupiny, co choděj v Americe po horách a tam nosej boty skoro všichni. Na stránkách jednoho z nich jeho majitelka píše recenze na různý outdoorový vybavení a má tam i o botičkách, třeba tady
Rufík zvedá nohy spíš ze soli, dneska jsme šli přes posolenej přechod a vypadal, že ho domů ponesu :-D stačilo teda packy jenom promnout rukou a dobrý.
Já jsem si teda, přiznám se, nikdy nevšimla, že by packám ten mráz tak vadil, spíš Čenda měl hodně chlupatý packy mezi polštářkama a dělaly se mu tam ledový zmrazky. Taky sněhový koule v podpaží a na zadních nohách, byl vždycky úplně ověšenej sněhovejma bambulkama.
p.s.: Ten americkej Robin má to vybavení fakt neuvěřitelný :-D

Ďakujem za tip, prečítam si to a uvidím. V Amerike podľa mňa na psa zoženiete všetko. Cez deň bola ultra zima aj na mňa -12 určite, v podstate sa to počas dňa vôbec nemení. No a ja mám čo robiť a po 5 minútach mi je už zima. A ona má tie labky takmer holé tak by som sa nečudovala ak by jej mrzli. Tú zimu neznáša dobre, príde domov, zahrabe sa do deky a pol hodiny nevylezie. A tiež si nemyslím že to je soľou, pretože sused pred domom neposolil a to snežilo v pondelok(bola včera aféra v dome kvôli tomu) a ten chodník je dosť dlhý a ďalej ideme po takom vydupanom snehovom chodníku. Ona fakt stuhne doslova. Dnes vykonala potrebu a ostala stáť v nej lebo stuhla no. Tak chodíme len von a dnu no, nakrátko ale častejšie.
A sledujem na insta bostona : taiga_fi ktorý žije niekde vo Fínsku a teda to je také nabalené zlatíčko. A keď pozerám čo tam majú za teploty tak ani mňa by nikto von nevyhnal.
doufám, že to nevyznělo, že chudáka pupíka týrám zimou :/
když ale má člověk psa, který je k zimě naprosto imunní, může mu bohužel ublížit i teplem, takže vymyslet, kam ho dát ve výjimečném mrazu tak, aby to nezničilo jeho běžnou odolnost proti běžnému mrazu, je dost oříšek. hovawarti se nechávají často i zasněžovat a spí v závěji, jsou na tom podle mě jako saňoví psi.
já bych ho zkusila nechat venku ale v noci bych ho šla zkontrolovat.
jinak s tím topením dobrej nápad, kamarád kdysi dělal topení pro kobylu:-) my teda konim netopili, jenže jich bylo dvacet, si to zadýchali, jeden asi taky může promrznout
Je to ještě štěňátko, ne? Známí mají kavkazana (to je myslím podobně odolná rasa), ale když byl malej a byly takovýhle třeskutý mrazy, vzali ho dovnitř. Samozřejmě ne do ložnice nebo do obýváku. Majitel s ním těch pár dní spal ve špejcharu ![]()
nemáme ani špejchar
já bych s ním klidně někde spala, ale na té chodbě, kde je asi tak 5 stupňů, to fakt nedám.
už jsem na ní se psem spala, ale bylo léto a nebyl náš, byla nalezený a čekal na útulek, ale na dvoře jsme měli psa vlastního a nebylo ho kam jinam dát. zkušenosti mám :) mimochodem na něj dodnes vzpomínám, jak asi dopadl, chudáček, celou noc tehdy měl hrozné sny, ve spaní utíkal a kvičel.
já ani nechci vědět, jak by Rufík v těch botičkách chodil.....stačily mi dva pokusy narvat ho do vesty :-D I když na tu plovací si nakonec docela dobře zvyknul.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje