Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 11:34
Reakce na Isca:

Taky na te flashce pristal :D na okoli asi stejne budu kaslat az to prijde

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 11:42
Reakce na rasaNori:

Já si hudbu vzala a neměla jsem na ni čas ani pomyšlení. Jestli je horší migréna, to naštěstí nevím, ale ten ledvinovej záchvat asi horší byl. A přesně jak říkáš - tady je v dohledu výsledek a ten byl pro mě nepopsatelný 

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 11:53
Reakce na Mohučanka:

Muz se me prave ptal, jak jsme jeli z te pohotovosti, jestli tak nejak budu vypadat i u porodu. Tak jsme to trochu probrali, a dostali jsme se k tomu samemu, ze nevidim duvod vydrzet bolest z migreny, ktera nikam nevede, ale ze porod snad bude neco jineho.

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 21:19
Reakce na eless:

Moje dieta v urcitom obdobi chcelo pit len z flasky z dojcenskej vyzivy :) potom podla moznosti z nasich poharov a tak. Od narodenia pil z MAM cumlov a flias, mlieko v pohode, caj ako kedy. Potom mu caj zachutil z DM-kovej flase, ako hovorila Pinot Noir, samoobluzne. Vcera krasne pil z obycajnej PETky, ale musela som ju samozrejme pridrzat

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 21:21

A konecne, v necelych 16 mesiacoch, som sa dockala oslovenia mama. Doteraz som bola "teta" s velkym sibalstvom v ockach. 

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 22:10
Reakce na letfenixa:

Jé, gratuluju  Syn "mamuje" už dlouho a tak intenzivně, až někdy lituju  Minulý týden řekl poprvé táta a to mě dojalo víc než ta mama.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 22:19
Reakce na letfenixa:

To je hezké, to zahřeje:-)

Pinot Noir Ehm, já byla dojatá taky. Od jisté doby však mele táta táta kde je táta od rána do večera a já si připadám poměrně zneuznaně. 

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 22:22
Reakce na Gatita:

No jo, máma, to je inventář, ale tatínek, to je bůh - aspoň u nás se to zatím tak jeví 

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 22:23
Reakce na Pinot Noir:

@Gatita ono se to s tou preferenci rodicu vseliak preleva, pride zas doba, ze vas bude preferovat. jednou si dole jednou nahore.

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 23:07
Reakce na Pinot Noir:

On to parkrat povedal, v zufalej situacii :), napr. sa zavrel v izbe.

A vraj to hovori, ked pri nom nie som. Ale az par poslednych dni adresne na mna.

Tato je u nas oslovenie aj pre dedka, a ten je teda maleho bohom :) je to krasne

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 08:00
Reakce na letfenixa:

Od mojí kamarádky malej jí říkal do skoro dvou let bába. To nesla fakt špatně. 

Mě včera překvapila neteř. Má 9,5 měsíce. Na pohyb je teda líná, neleze po čtyřech ani nesedí, ale pusa jí jede. 

Táta, máma, bába, bác, ham, asi 4 zvířata a to ví velice přesně, kde to použít. Její ségra se šla pomazlit s mamkou a ona začala řvát, jak blázen ....máma ne, máma ne . Tak jsem říkala, že je to další typické dítě do naší rodiny . Všichni v roce mluví, ale nikdo nechodí. 

Offline tina
6315 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 08:20
Reakce na Renusatko:

Jakmile se vrátí partner z práce, tak máma pro syna přestává existovat  Někdy je to fajn, občas je mi to i maličko líto. Je to prostě "tatánek"... A dědu taky vyžaduje víc než babičku. Samozřejmě mnohem dřív uměl táta než máma.

edit: to bylo obecně do diskuze

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 13:20

Maliníkhumus největší, ale jestli účinkuje, sem s ním :D

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 15:14
Reakce na rasaNori:

Pijes odvar ne? Vzdyt je to docela dobry, jedna z tech lepsich bylinek pro me. No tak snad ti to pomuze. Ja bych potrebovala nejakej prevadec casu nebo se z tech nevolnosti uz zblaznim, ale pak se nemam asi taky nac tesit:))

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 15:25
Reakce na Karja:

To je mi tě líto, že trpíš na nevolnosti. Ale říkej si, že si to nepříjemné vybereš teď a pak už to bude brnkačka. Já měla těhotenství takové, že jsem pomalu ani nevěděla, že jsem v tom. Žádné nevolnosti, skoro žádné břicho (buben teda nakonec byl, ale až v posledním měsíci), ani nateklé nohy či bolavá záda. Těhotenství paráda, ale pak jsem se z toho málem složila. Jak mi bylo pořád tak dobře, tak mi nedocházelo, že bude nějaký porod a nějaké dítě. A dost mě to teda překvapilo :-D

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 15:42
Reakce na Gatita:

nestraš, ja tiež ani neviem, že som tehotná, a dúfam, že aj materstvo bude také v pohode

pre mňa je najhoršie krotiť sa v mojich športových aktivitách, keďže sa cítim dokonale fit.

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 15:58
Reakce na Gatita:

Jo, ja si tak jako odpocitavam ty tydny, ze me to pak snad prejde. Ted zkusim jit do prace a uvidim, doufam, ze to zvladnu, doma jsem uz byt nechtela. Ono je to dany I tim pocasim, jak je hnusne a zima, tak to nedava zadnou energii do zivota. Ale vlastne si nemam nac stezovat, o nic nejde, ono to prejde.

@betsey No to slav, dokud to pujde, fakt ti zavidim. Ono k tomuhle oslabeni a nevolnostem maji pry sklony ty, co mivaji I bezne nevolnosti treba pri cestovani, nebo nechutenstvi, citlivost na pachy a celkove slabsi jedinci a to jsem proste cela ja. Takze jestli byvas normalne v kondici, tak by to melo byt v pohode.:-).

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 16:04
Reakce na Karja:

aha, to by celkom sedelo.

Držím palce, nech to rýchlo prejde, a začneš sa cítiť fajn

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 16:05
Reakce na Gatita:

Jo a slozeni mam uz vlastne za sebou. Hned na prvni kontrole jsem se pred doktorkou strasne rozbulela. A ona me utesovala, ze vsechno bude v pohode, ze mi to prece ted rekne, ze je vsechno v poradku. A ji rikam, ne o to nejde, vite ja mam hroznej hlad, ja uz se 14 dni nenajedla. A furt jsem rvala:)))Ale ona se smala a ja rvala doma jeste pul vecera, jak mi bylo trapne:))). No jednou se tomu budu smat:)))

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 16:11
Reakce na Karja:

Ok, tak takto....tie nevoľnosti spôsobuje zvýšenie nejakého hormónu (ktorý je to si už samo nepamätám) a zhodou okolností ide o rovnaký hormón, ktorý ochraňuje plod v maternici. Takže ženy, ktoré majú zvýšené nevoľnosti majú zároveň znížené riziko potratu (voči priemeru, aby som zase nevyplašila kočky, ktorým je dobre). Tak mi to aspoň vysvetľoval môj gynekológ, jeden z naj odborníkov na rizikové tehotenstvá na Slovensku (no dobre, ja viem, že to zas nie je neviemako vysoká latka....).

Takže som síce blinkala raz 5 a raz 9 mesiacov, ale aspoň s dobrým pocitom .