Taky na te flashce pristal :D na okoli asi stejne budu kaslat az to prijde![]()
Vše o těhotenství a dětech
Já si hudbu vzala a neměla jsem na ni čas ani pomyšlení. Jestli je horší migréna, to naštěstí nevím, ale ten ledvinovej záchvat asi horší byl. A přesně jak říkáš - tady je v dohledu výsledek a ten byl pro mě nepopsatelný ![]()
Muz se me prave ptal, jak jsme jeli z te pohotovosti, jestli tak nejak budu vypadat i u porodu. Tak jsme to trochu probrali, a dostali jsme se k tomu samemu, ze nevidim duvod vydrzet bolest z migreny, ktera nikam nevede, ale ze porod snad bude neco jineho.
Moje dieta v urcitom obdobi chcelo pit len z flasky z dojcenskej vyzivy :) potom podla moznosti z nasich poharov a tak. Od narodenia pil z MAM cumlov a flias, mlieko v pohode, caj ako kedy. Potom mu caj zachutil z DM-kovej flase, ako hovorila Pinot Noir, samoobluzne. Vcera krasne pil z obycajnej PETky, ale musela som ju samozrejme pridrzat
A konecne, v necelych 16 mesiacoch, som sa dockala oslovenia mama. Doteraz som bola "teta" s velkym sibalstvom v ockach.
Jé, gratuluju
Syn "mamuje" už dlouho a tak intenzivně, až někdy lituju
Minulý týden řekl poprvé táta a to mě dojalo víc než ta mama.
To je hezké, to zahřeje:-)
Pinot Noir Ehm, já byla dojatá taky. Od jisté doby však mele táta táta kde je táta od rána do večera a já si připadám poměrně zneuznaně.
No jo, máma, to je inventář, ale tatínek, to je bůh - aspoň u nás se to zatím tak jeví ![]()
@Gatita ono se to s tou preferenci rodicu vseliak preleva, pride zas doba, ze vas bude preferovat. jednou si dole jednou nahore.![]()
On to parkrat povedal, v zufalej situacii :), napr. sa zavrel v izbe.
A vraj to hovori, ked pri nom nie som. Ale az par poslednych dni adresne na mna.
Tato je u nas oslovenie aj pre dedka, a ten je teda maleho bohom :) je to krasne
Od mojí kamarádky malej jí říkal do skoro dvou let bába
. To nesla fakt špatně.
Mě včera překvapila neteř. Má 9,5 měsíce. Na pohyb je teda líná, neleze po čtyřech ani nesedí, ale pusa jí jede.
Táta, máma, bába, bác, ham, asi 4 zvířata a to ví velice přesně, kde to použít. Její ségra se šla pomazlit s mamkou a ona začala řvát, jak blázen ....máma ne, máma ne . Tak jsem říkala, že je to další typické dítě do naší rodiny
. Všichni v roce mluví, ale nikdo nechodí.
Jakmile se vrátí partner z práce, tak máma pro syna přestává existovat
Někdy je to fajn, občas je mi to i maličko líto. Je to prostě "tatánek"... A dědu taky vyžaduje víc než babičku. Samozřejmě mnohem dřív uměl táta než máma.
edit: to bylo obecně do diskuze
Maliník
humus největší, ale jestli účinkuje, sem s ním :D
Pijes odvar ne? Vzdyt je to docela dobry, jedna z tech lepsich bylinek pro me. No tak snad ti to pomuze. Ja bych potrebovala nejakej prevadec casu nebo se z tech nevolnosti uz zblaznim, ale pak se nemam asi taky nac tesit:))
To je mi tě líto, že trpíš na nevolnosti. Ale říkej si, že si to nepříjemné vybereš teď a pak už to bude brnkačka. Já měla těhotenství takové, že jsem pomalu ani nevěděla, že jsem v tom. Žádné nevolnosti, skoro žádné břicho (buben teda nakonec byl, ale až v posledním měsíci), ani nateklé nohy či bolavá záda. Těhotenství paráda, ale pak jsem se z toho málem složila. Jak mi bylo pořád tak dobře, tak mi nedocházelo, že bude nějaký porod a nějaké dítě. A dost mě to teda překvapilo :-D
nestraš, ja tiež ani neviem, že som tehotná, a dúfam, že aj materstvo bude také v pohode ![]()
pre mňa je najhoršie krotiť sa v mojich športových aktivitách, keďže sa cítim dokonale fit.
Jo, ja si tak jako odpocitavam ty tydny, ze me to pak snad prejde. Ted zkusim jit do prace a uvidim, doufam, ze to zvladnu, doma jsem uz byt nechtela. Ono je to dany I tim pocasim, jak je hnusne a zima, tak to nedava zadnou energii do zivota. Ale vlastne si nemam nac stezovat, o nic nejde, ono to prejde.
@betsey No to slav, dokud to pujde, fakt ti zavidim. Ono k tomuhle oslabeni a nevolnostem maji pry sklony ty, co mivaji I bezne nevolnosti treba pri cestovani, nebo nechutenstvi, citlivost na pachy a celkove slabsi jedinci a to jsem proste cela ja. Takze jestli byvas normalne v kondici, tak by to melo byt v pohode.:-).
aha, to by celkom sedelo.
Držím palce, nech to rýchlo prejde, a začneš sa cítiť fajn ![]()
Jo a slozeni mam uz vlastne za sebou. Hned na prvni kontrole jsem se pred doktorkou strasne rozbulela. A ona me utesovala, ze vsechno bude v pohode, ze mi to prece ted rekne, ze je vsechno v poradku. A ji rikam, ne o to nejde, vite ja mam hroznej hlad, ja uz se 14 dni nenajedla. A furt jsem rvala:)))Ale ona se smala a ja rvala doma jeste pul vecera, jak mi bylo trapne:))). No jednou se tomu budu smat:)))
Ok, tak takto....tie nevoľnosti spôsobuje zvýšenie nejakého hormónu (ktorý je to si už samo nepamätám) a zhodou okolností ide o rovnaký hormón, ktorý ochraňuje plod v maternici. Takže ženy, ktoré majú zvýšené nevoľnosti majú zároveň znížené riziko potratu (voči priemeru, aby som zase nevyplašila kočky, ktorým je dobre). Tak mi to aspoň vysvetľoval môj gynekológ, jeden z naj odborníkov na rizikové tehotenstvá na Slovensku (no dobre, ja viem, že to zas nie je neviemako vysoká latka....).
Takže som síce blinkala raz 5 a raz 9 mesiacov, ale aspoň s dobrým pocitom
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články