Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 16:14
Reakce na slniecko:

uf, ešte že som si dala záväzok, že sa nedám nikým a ničím vyplašiť

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 16:22
Reakce na betsey:

to je dobrý záväzok

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 16:26
Reakce na slniecko:

Tak jestli budu blinkat 5 nebo 9 mesicu tak jedine s pocitem na vlastni zastreleni. Ale ja ani tolik nezvracim, ani by mi to nevadilo se jednou denne vyzvracet, ale je to celodenni nevolnost,slabost a nechutenstvi  s par svetlejma minutama.Ale taky jsem slysela, ze silna nevolnost silneho jedince znaci:)))

@Betsey Presne, lepsi nic nevedet a zdrave se nezajimat, ja se zatim podivala jen, co se nesmi vubec jist a to je vsechno. Pak jsem projela emimino jak valcej s nevolnostma, kde jsem po par vykricich typu pro mimiska to musis vydrzet malem rozbila pocitac. A u doktora uz jsem vedena jako ta divna, odmitnuti doplnku stravy (1200 mesic mimochodem) a dalsi fotky z ultrazvuku:)))

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 16:38
Reakce na Karja:

ja teda byla hodne unavena, uplne bez energie a to mi pomohlo zustat doma. ale zas mi nebylo zle od zaludku takze spat-jist-spat-prochazka a tak dokola, to bylo bajo:-). v prvnim tehotenstvi jsem musela chodit do prace a to bylo hrozny, to jen spat-jit do prace a zvladnou cestu-domu spat. to jsem mela skoro narkolepsii, kolikrat jsem se proste nemohla ani hnout

jo a kamoska prezila 9 mesicu diky pivu, nic jineho v sobe neudrzela.. ditko je dnes obri kus chlapa:-)

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 16:48
Reakce na Karja:

Kvuli mimískovi...no úprimne...čo iného človeku zostáva???

Až bude fakt zle, pýtaj si Torecan čípky.

Ja som zas udržala akurát Colu.

Ešte som dostala odporučenú zmrzlinu a chladené kompóty a ovocie, to celkom šlo.

A feferónková pizza, ktorej sa inak nedotknem:).

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 16:51
Reakce na Karja:

doplnky stravy urcite odmitat muzes, ale kup si za 30kc kyselinu listovou, ta je hodne dulezita

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 16:57
Reakce na Karja:

sestra cucala na nevolnost nějaký zázvorový lízátka, ale kde se to dá koupit, to netuším

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 16:59
Reakce na MaeGandal:

V lékárně. Nebo bonbony u vietnamců.

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 17:04

No jako doktorka me lakala na delsi neschopenku, ale hloda me, ze mam do konce prosince nejaky pracovni zavazky a chci je jakz takz splnit, pokud to bude mozne. A taky to mam do prace kousek a vsichni jsou na me fakt hodni, takze bych to mohla zvladnout. A taky mi to doma nesvedci, jak nemam moc rezim a tak. Zvladnu to snad I bez piva, ale je fakt ze I lok dela zazraky. A cocacola, boze to je nedocenitelna zalezitost, to neni napoj, to je zazracny elixir:-)). Doma mam velkou podporu, pritel denne vari, nakupuje a a chysta fakt dobry pestry veci k snedku. Ale pamatuji si tu naivitu ze zacatku, jak jsem tvrdila, ze proste budu pit kafe, ze bez nej to nejde, no hahaha, ted by to byla fakt tortura:))))

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 17:12
Reakce na slniecko:

Jo, to jsem měla předepsané, plus i jiné tabletky, ale paradoxně mi to nesedlo a zvracela jsem ještě víc. Takže raději prevence a odpočinek. Ledové věci jsou super, to souhlasí.

711990 Ano, to je zatím jediné, co si chci koupit. Ale ty vitamínové doplňky se mi prostě nelíbí, já jím fakt pestře (teď teda hapruje to množství, ale složení je pořád dobrý), přijde mi to zbytečný.

MaeGandal Jo, to mám z lékárny, trochu to pomůže, je to vhodný na takový chvilkový návaly:-).

Díky za vše, ono kolikrát vyslechnutí povzdechu pomůže víc než všechny medicíny světa;.-).

49296 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 17:19
Reakce na Karja:

haha kafe jsem mela doporucene, ale nenohla jsem ho ani citit. no a ten rezim, to se musi?;-)

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 17:32

Hahaha, nemusi, ale ja jak jsem doma, tak nemam rezim ani v zakladnich zivotnich potrebach jako je jidlo a piti. Ze uz jsem tak zlenivela se I napit:-))

49296 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 17:34
Reakce na Karja:

aha tak to ja teda uz takzvane nejsem lina se nazrat:-D tudiz pro me ztrata rezimu =+30kg:P a dole to bylo nez reknes mimisek:-))

Online 999
19809 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 17:58
Reakce na Karja:

Může to mít i výhody :-). Bylo mi zle 8 měsíců a přibrala jsem asi šest kilo... Dcera měla čtyři kila a já šla z porodnice  jako proutek...:-). 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 18:03
Reakce na Karja:

Tak já jsem u obou trpěla nevolnostma jak sviňa. U prvního jsem s tím musela do práce, mezi věcně nachcipaný děcka, z těch jejich svačin a školní jídelny jsem myslela, že regulérně skapu. Zvládla jsem pít Colu a jist zavináče a kysané zelí.

U druhého mi bylo zle TAK MOC, že jsem zvracela i vodu, bylo to peklo. Nejedla jsem 8 týdnu fakt skoro nic a voda musela být s deseti citronama, obyčejná šla ven.

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 18:10
Reakce na Karja:

Zbyla mi doma hrst zázvorových lízátek. Já už je fakt nevyužiju, ráda pošlu. :-)

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 18:15
Reakce na 999:

Jo, to může být ošemetný, člověk je pohublej a pak to nabere všechno na poslední chvíli. Ale já byla až do dvaceti docela podvyživená a někdy to bylo fakt těžké, takže tu hubenost neberu vždy jako výhodu, i když samozřejmě 90 kilo bych nechtěla:-D.

Luna No voda je blbá, to mi taky nešlo, naštěstí lidstvo vymyslelo takový hnusy a kyseliny jako je Fanta, Sprite, což žaludku ve špatnejch chvílích hodně lahodilo:-D

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 18:17
Reakce na quebrada:

Já ještě mám taky, děkuji. A tak oni se můžu i normálně asi jako dětská, ne? 

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 18:19
Reakce na Karja:

Ještě bacha, ta kyselina listová by měla být naštěpená, tu obyčejnou totiž nemusíš umět si sama naštěpit a pak je ti k prdu že to do sebe sypeš. Žádné jiné vitamíny jsem do sebe fakt nervala, taky jím pestře, hodně ovoce, zeleniny atd.

Cola byla super když jsem na začátku nevím proč krvácela, v nemocnici do mě napíchali kde co a mě bylo pak týden tak blbě, že jsem myslela že regulérně chcípnu.

Zázvorové lízátka můžu poslat, mám doma celou krabičku (jsem si je naivně koupila a žádné nevolnosti se nekonaly :D )

Žeru jak nezavřená, a mám nahoře přesně 10 kg (a z toho jsou tak 2 kg prsa :D, 3 kg mimino, 2 kg děloha+krev+plodovka) - je pravda že mě občas zkřísne průjem, zvracení atd (jen se podívám na něco co není uplně v pořádku a už v tom lítám), takže se ta váha nějak lépe udržuje :D plus jsem se ještě nestihla zastavit, měli jsme tu doteď velkou rekonstrukci, ještě před měsícem jsem lezla po skalách, každej den chodím se psem po venku, akorát jak mám 17 dní do dne D, tak mě bolí třísla, takže třeba jdu a najednou bolest jak prase a pak to 5 minut rozcházím :D

Na gyndě mě taky nabízeli balíček péče o těhotné, asi za 5 tisíc, ten jsem s díky odmítla, fotku z ultrazvuku mám jednu a to z druhého screeningu, jinak doporučuju nechat dělat si screeningy u Apolináře, jsou zdarma :) co mě přišlo podstatné, je test na těhotenskou cukrovku.

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 18:31
Reakce na rasaNori:

Test na cukrovku jsem myslela, že je povinný. Screening dělá normálně to moje pracoviště, kam chodím, tak doplatek mi nevadí, aspoň je to pohodlné a nemusim nikam jinam. Ale nějakej komplex vitamínů a minerálů, které tělo stejně nezpracuje, mi přijde akorát tak tahák na peníze. Tu listovku mi teď zhodnotil přítel, že to hodně jíme i v běžné stravě, ale ono je toho asi potřeba nějaké větší množství. A já toho zase nesnim tolik co on a mám i občas takové prázdnější dny s obyčejnýma věcma. Lízátka nechci, já ještě mám a už to nemůžu ani cejtit:-D

No tak ty seš akční typ, já jsem ryze neakční, už mám přečtenou celou pobočku městské knihovny, vůbec neobměňují:-D. Tak ať se ti daří v budoucnu:-).