Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 18. listopadu 2017 22:23

Damy,omlouvam se,ze se vracim k vycpelemu nocnikovemu tematu,ale kdyz bylo aktualni,nebylo jeste aktualni pro nas....

Mam tento problem:syn (2r a kousicek) konecne prestal bojkotovat nocnik a sam od sebe na nej zacal chodit konat obe potreby.nic nerekne,proste jde a kona.ma to vsak hacek.musi byt nahaty,nesmi mit zadne kalhoty.to funguje spolehlive,do zadne louzicky uz jsem dlouho neslapla.jakmile vsak dostane kalhoty,vubec mu to nedocvakne a je schopny tu chodit s mokrymi kolaci v rozkroku.myslela jsem,ze mu to bude protivne a zacne si rikat.ale je mu to dost jedno.

Mate podobnou zkusenost?Prijde to samo casem,nebo mate nejakou vychytavku?klesla jsem tak hluboko,ze jsme se synem sjizdeli nocnikova videa na youtube.hrozne se mu libi,vsechno komentuje,presne vi,o co jde.jenze u toho sedi v mokrych teplacich...

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 12:24
Reakce na letfenixa:

Gratulujem!!!

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 12:25
Reakce na Gatita:

Tak toto obdobie je praktickejšie v lete, ale proste - na čas prikúrte, nič nejde naraz.

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 13:03
Reakce na Gatita:

jak píše slniečko, chce to jen čas, ono mu to dojde:-) proto se dřív děti  takhle "trénovaly" cíleně v létě:P

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 16:27
Reakce na slniecko:

Dakujem :)

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 20:08
Reakce na Gatita:

Jako vychytavku bych poradila návleky na nohy, ty dlouhé až na stehna. Zadek zůstane nahatý, ale aspoň mu nebude zima :)

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 21:31

slniecko žluťásek viktorka_od splavu  Děkuji, návleky znějí dobře, ale možná to přežijem jen s podkolenkami.

Tak já tomu dám čas.Ono nic jiného kolikrát dělat nejde :-). Abyste si nemyslely, samozřejmě jsem plna odhodlání zahájila nočníkové pokusy už v létě a myslela si, že to do září dáme. Ale fakt to nešlo, to byste musely vidět ty scény. A parkety začínaly teda taky dost trpět. Nechala jsem to radši na chvíli být. Teď konečně uzrál čas, ale trochu mě mate, že bez kalhot to jde 100%, úplně samo a bez nehod. A s kalhotami fiasko. Ale zkoumala jsem emimino a vypadá to, že je to celkem běžné. Hlavně u kluků...

A ještě trapné přiznání: Jsem ráda, že dnes se to s plenkami tak nehrotí. Poslední, co bych chtěla, je poslouchat, že jsme (já i syn) nemožní Ale už se moc těším, až tuto kapitolu budeme mít zdárně za sebou!

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 21:53
Reakce na Gatita:

Nehrotí to ovšem jen naše generace. Poslední dobou už postupně zachytávám víc a víc narážek od starších příbuzných, kdy jako začneme s nočníkem, jestli už jsme to zkoušeli a že oni bla bla bla. A hlavně už několik kritických komentářů o sousedce, kolegyni či příbuzné, která je tak neschopná, že její dítě má v roce a půl či dvou letech pleny. Mlčím, nevím, co na to říct, zdá se mi to OK a rozhodně neplánuju trávit čas nucením děcka, které to nechápe, sedět na nočníku. Ale tuším, že tohle bude předmětem svárů.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 22:07
Reakce na Pinot Noir:

Nočník a dudlík, to je téma. Jen co začne chodit, už je dudlík fuj, hanba a ostuda. Kdo ho na toho dudlika asi naučil? Nerozumim tomu, co je kolem dudliků pořád řeči. No a co, když ho dvoulete dítě potřebuje, asi se chce uklidnit a jinak to neumí. Když ho nemá v puse nonstop ale na usínání nebo ve stresu, tak to snad nemůže ublížit ani zubům. 

Až dozraje, odlozi dudlík, pleny, nebude se potřebovat kojit nebo nosit. 

(Těch keců, co pořád poslouchám o nositku, škoda mluvit)

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 22:14
Reakce na Gatita:

Ty návleky můžu taky doporučit - používala jsem u syna přesně v téhle situaci. Nestojí to víc, než podkolenky a dají se vytáhnout fakt až pod zadek. Později jsedm je dávala třeba i pod kombinézu přes punčocháče jako další teplou vrstva, když se děcko válelo ve sněhu.

Občas/později to můžete z tréninkových důvodů doplnit slipama nebo trenkama, když jsou mokrý, vyměníte prostě jenom je. Je to něco takovýho: http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?skupina_id=141&volba=zobrazit_skupinu_zbozi Mají to teď myslím snad ve všech dětskáých obchodech.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 23:00
Reakce na Pinot Noir:

Dřív se to hrotilo hodně, moje máma naše pleny také občas řeší a měla silácké řeči. Ale ukázalo se, že si jen hodně věcí špatně pamatuje, usvědčila jsem ji Ale holým faktem zůstává, že to se mnou stihla o dost dřív než to stihneme my. Měla větší motivaci (praní plen, nástup do jeslí) a taky jsme trávily hodně času doma, což skýtalo víc možností pro nácvik. Mně se to nechtělo hrotit, když jsem viděla, že se syn fakt nechytá. Musela bych na to jít silou a mám pocit, že by se zasekl (musela bych mu snad zlomit nohy, aby si tenkrát na ten nočník dřepnul) a dnes bychom nejspíš nebyli ani tam, kde jsme dnes. A právě proto jsem ráda, že na to dnes není takový tlak mezi námi matkami.Zas teda řešíme jiné věci, abychom nepřišly zkrátka:-)

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 23:15
Reakce na Gatita:

Používám látkové pleny a jesle nejspíš přijdou na řadu taky, ale stejně nehodlám na syna nijak tlačit. Nočník zatím používá jako autíčko - jezdí s ním po celém domě a dělá brm brm brm :) Ale cítím, jak se nad námi stahují plenkovo-nočníková mračna ;)

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 23:26
Reakce na žluťásek:

Podotýkám, že stejné návleky nosím na běhání a další občas na doma, ať mám nohy v teple. Pod županem to vidět neni a komfort boží. 

P.S. na záchod si teda dojdu!

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 23:30
Reakce na Pinot Noir:

Používám látkové pleny a jesle nejspíš přijdou na řadu taky, ale stejně nehodlám na syna nijak tlačit. Nočník zatím používá jako autíčko - jezdí s ním po celém domě a dělá brm brm brm :) Ale cítím, jak se nad námi stahují plenkovo-nočníková mračna ;)

U nás se chodilo na nočník trvale od 2let. Bez stresu.  A nic jí neuteklo.

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 23:38
Reakce na Catherinne:

Jo, myslím, že to není dobré uspěchat. Ale ty různé tchýně, matky, tety a další exempláře to vidí jinak 

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 23:56
Reakce na Pinot Noir:

Tak já se ptát nebudu ...

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 08:08

Začínám mít fajn pocit z toho, že o mý deti se nikdo nezajímá  Syn chodil od 2 let, tam jsem zapracovala a dcera měla 2 roky v létě a sedne si akorát na záchod, ale nic tam nedělá, jen se řehtá. Do školky jde až za rok, tak se s tímhle fakt nestresuju.

Offline Lamicka
14179 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 09:08
Reakce na Pinot Noir:

Ženy vaší generace jsou líné a pohodlné dítě včas odplenkovat, protože máte pemprsky!

Ženy vaší generace byly líné a pohodlné prát pleny, proto dítě odplenkovaly hned po narození! 

Vyslechnuto na návštěvě 

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 09:08

Musím uznat, že paracetamol do žíly byl ten nejhezčí zážitek, co jsem si doteď z nemocnice odnesla :D ať žije migréna (nemívám, nevím co to bylo a doufám že už nikdy nebude!!!) 19 dní do dne D.

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 09:12
Reakce na rasaNori:

uch.. drz se