Dneska už v pohodě, ale muž co nesnáší léky a nemocnice a podobně mě včera sám a dobrovolně sbalil a odvezl na pohotovost. Mazec ![]()
Vše o těhotenství a dětech
hlavne jeste par dni odpocivej ono se to muze zdat ok, ale chvili trva nez se telo vzpamatuje. jen at se pan hezky stara, toho vyplaseni je dobry vyuzit:-)
jasný :D
Držím palce, taky jsem zažila komplikace těsně před dnem D - u mě to tedy byl ledvinový záchvat a bylo mi úplně jedno, co mi do tý žíly perou. Alespoň mě to donutilo si konečně sbalit tašku do porodnice (tedy když mě za tři dny pustili).
Jinak tady pečlivě čtu o zubech i plínkách, děkuji všem, brzy se to bude hodit. Vzpomněla jsem si, jak tchyně tvrdila, že oba její synové byli v roce bez plínky, což se mi tedy nezdá, vzhledem k její paměti, pokud se týká péče o děti.
To kousátko curaprox je v něčem lepší než jiná kousátka? Mrně zatím zuby nemá, ale okusuje cokoli kdykoli a vzhledem ke stavu svého chrupu a tramatu ze zubaře mám velké předsevzetí snažit se starat o zuby dcery jak nejlíp to bude možné.
oba moji bráchové se odplenkovali těsně před nastupem do školky, někde na dvou a půl letech. Vím, že si máma dělala starosti, že to nestihnou a pak byli během měsíce a půl plně bez plenek :)
Pokud se nepletu, tak curaprox tam má i ty gumové štětinky. Ale jestli je lepší, nevím. Mi ho máma přinesla z ordinace.
mate prosim nejaky tip aky napoj podavat dietatu co zacina s prikrmom? skusala som vodu a fenyklovy caj a nechuti mu to a vypluva. zatial mu davam iba 1x denne detsku vyzivu inak ma mlieko (nutrilon)
oběma dětem jsem dávala vodu a oběma nechutnala, samozřejmě babičky pohoršené že je nutné dávat sladký čajík. no podlehla jsem akorát v případě že byli nemocní, horečka, velké horko atp. prostě když mi hodně záleželo aby pili. pak cokoliv, trochu oslazený čaj, ředěný džus a tak. jinak buď voda nebo nic. ještě žádný žízní neumřelo;-)
praveze nechcem davat sladene napoje kedze pomaly konci 6 mesiac a zda sa mi ze je to skoro. mrkva mu moc nesla, zemiak celkom hej, za ryzovu kasu keby mohol tak ma asi zabije a najlepsie mu samozrejme idu kupene vyzivy - kralik so zeleninou alebo ovocne ktore su pochopitelne sladsie takze to basti o dusu. ![]()
tak ono se není co divit, mateřské mléko je sladké a tak prostě tuhle chuť děti vyhledávají. zvykne si, dej mu čas:-)
tak tak vodu, co nejdlhsie. stale pocuvam od rodicov, ze preco by mali pit vodu, vsak ani im nechuti. taka blbost. anj to dieta, co je vysadene na sladke pije vodu bez problemu, zacali mi ju kazit az teraz v druzine (kde naviac dobra vychova kaze, aby som na tie sirupy, o ktorych si myslim, ze ich nepotrebuju, prispievala financne).
já tohle fakt nechápu, přece co jinýho potřebujeme pít než vodu? a jak nechutná když nemá žádnou chuť? ve školce mě brali všichni čerti, nejen sirupy ale ještě i ochucený mlíko, děsný sajrajty![]()
Mě ani nenapadlo jim dávat něco jinyho než vodu. A dobře jsem udělala, všechno ostatní pití typu džusy, ovocné šťávy atd. , jim přijdou kyselé a nechtějí to.![]()
Kromě vody dâvám synovi čaje, třeba teď do kočárku, když chci, aby měl nápoj teplý. Nejradši má Jablko s inulinem od Megafytu a pak jeden od Lerosu (ten obsahuje ibišek, tak je až od 9. měsíce).

Většinou naše děti pily vodu, případně čaj (viz Pinot Noir ). Vodu nebo slabý černý čaj pijou doteď, slazené se u nás doma nevede. Ve školce mají na výběr buď různé čaje nebo vodu s nakrájeným pomerančem, ale starší si občas chodil nabrat z vodovodu.
Mám dceru zdá se jen o měsíc starší a taky jsem to řešila, nepila nic, co jsem dala do flašky nebo toho "pítka". Pak jsem zkusila dát jí vodu z kelímku, máme takové barevné z ikey, a to jí šlo, to je zábava. Když jí takhle napojím v průběhu příkrmu, tak pak i líp jí. Takže takhle do ní dostanu vodu nebo nějaký ten dětský čajíček, když už jsem ho koupila, ale voda jí chutná víc. Fenyklový čaj plive, i když příkrm s fenyklem miluje.
Přidávám se k Mohučance - syn začal pít taky nejdřív z hrnečku, teda úplně nejdřív ze štamprle
Do té doby byl jen kojený, z žádné lahve pít neuměl, nechápal, co s tím. Na různá pítka, nekapající hrnečky, brčko nebo sportovní lahve jsme ho naučili až později, až jsme potřebovali, aby se v tomto směru obsluhoval sám.
dakujem za tip. mozno jablkovy caj mu pojde lepsie :) idem dnes akurat do brnenskej olympie tak skusim pozriet ci to tam budu mat (asi v lekarni?). napoje v pohariku som este neskusala tak asi bude cas. plastove farebne ikea sa u nas nachadza
skusim ikea plastaky farebne. davala som mu napit pred jedlom a aj po jedle a zaujem nebol. ale z flasky. som zvedava co spravi poharik a pocas jedla
a dakujem vsetkym za reakciu :)
Jojo, ikea plasťáky, to je přesně ono :-) Snad to u vás bude taky fungovat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články