Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:10
Reakce na eless:

Keď je ešte kojený tak na to kašli, ponúkni vodu a ak nechce, nechce. Pri UM neviem ako to je.

Ak by bol dehydrovaný, tak po skúsenostiach s deťmi  - a hlavne teda s mojou staršou, ktorá akýkoľvek príjem potravy/tekutín vždy považovala za strašnú krivdu a pokus o ublíženie na zdraví - by som povedala, skúšajte. Hoci aj tie granulované detské čaje, cvrknúť do vody trocha hipp džúsiku - a skúšať príchute atď. Ak je ok, tak neriešiť a šetriť si nervy.

Moje deti inak dodnes uprednostňujú vodu pred čímkoľvek iným a to pritom staršia pila tak málo, že po zápale obličiek by som do nej liala snáď aj Moët & Chandon, keby to pomohlo.

Inak - na tému "čo iné než vodu" - no mne osobne napríklad bývy z čistej vody ťažko na žalúdku, fakt, musím ju mať aspoň perlivú, alebo cvrk citrónu do nej, alebo čokoľvek iné. Zatiaľ mi nikto nevedel vysvetliť čím to je, ale mám to tak roky.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:20
Reakce na slniecko:

praveze uz kojeny vela nie je. nemala som nikdy vela mlieka takze bol prevazne na um. "kojim" len rano aby som nemusela vstavat z postele a jeho to niekedy uspi na dalsiu hodinu ale moc nenasyti lebo uz fakt idem z posledneho a odstavuje sa vlastne sam kedze mu to uz nestaci. zatial dehydrovany nie je ale chcem ho naucit na napoj lebo prikrmov bude casom viac a mlieka menej.

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:21
Reakce na slniecko:

Mě voda taky tíží v žaludku, doma dávám do džbánu pár koleček citronu a snítku meduňky. A líp stravitelná je pro mě taky perlivá a mám z ní uspokojivější pocit zahnání žízně.

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:26
Reakce na eless:

A když byla vedra a chtěla jsem, aby opravdu pil, naředila jsem mu mošt, jablečný nebo hroznový. Já se teda toho cukru tak neobávám, dělá se z něj podle mě zbytečně velký strašák. Teď má rok a pije všechno - sladké, kyselé i neochucené.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:26
Reakce na slniecko:

hlasim se do klubu s tou cistou vodou. cmrndam si do nitrochu bezinkove stavy nebo ten citron (ha a pak kde jsem nabrala tycentaky v pase, uz mam jasno, diky )

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:35

Jé, tak to som rada, že nie som sama, už som sa pomaly cítila ako mimoň s tým !

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:36
Reakce na eless:

Tak proste skúšať. Rôzne nápoje, rôzne nádobky. Raz sa chytí.

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:54

Taky si odložím, doporučovali nám si do porodnice vzít nějakou hudbu, prý na případné přehlušení hluku z okolí :D tak si tak říkám že Lambada, Spirit of the Hawk, Macarena, atd. nebudou asi to pravé, že si představovali nějakou relaxační (jenže to u nás nejede, spíš Nightwish, Sabaton atd :D ).

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:57
Reakce na rasaNori:

prej přehlušení hluku z okolí :-)))

me nahodou ten jekot docela uklidnoval, ze jako na tom nejsem tak zle:P

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:02

Nene :D ježiši ja se bojím

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:09
Reakce na eless:

Snažím se syna naučit pít od jeho 4 měsíců, hlavně v létě, když bylo vedro, jsem chtěla zvýšit příjem tekutin a zkoušela jsem všechno - vodu, dětské čaje, ovocné šťávy, pak už i čaj s medem, ze lžičky, z kelímku, z lahvičky na učení, a nic, jeho pití bylo naprosto zanedbatelné. Až v 10 měsících se to trošku začalo zlepšovat a když se napije, je vidět úbytek, denně zvládne tak 100 ml. Příjem vody má i z příkrmů a z UM, doktorka celou dobu říká, že to není problém. Dehydratací ani třeba zácpou netrpí. Vyloženě pěkně pije během jídla a po něm, jinak má asi moc jiné práce.

49296 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:10
Reakce na rasaNori:

migrena je mnohem, mnohem horsi, ver mi.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:11
Reakce na eless:

Jo a mlíka teď má cca 0,5 litru denně.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:13
Reakce na slniecko:

U nás se vždycky říkalo, že voda je těžká do žaludku. Teda hlavně pánové v rodině to říkají, ale něco na tom bude. Mně teda nijak nevadí, ale když mi není úplně dobře, nemám na ni chuť.

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:15

hlavně bolest u migreny nikam nevede, tady si muzu rikat ze vysledek bude hmatatelny a nebude to bolet vecne:D

49296 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:16
Reakce na rasaNori:

ano presne:-)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:24
Reakce na rasaNori:

Musím říct, že když už šlo do tuhýho, žádný hluk jsem nevnímala, ani těch asi 10 lidí, co najednou byli na sále, ti se nějak zhmotnili, když bylo dítě venku. V tomhle si myslím, že je příroda milosrdná. Měla jsem hodně těžký porod, ale mnohem horší mi připadá to, co následovalo v dalších dnech, kdy to už člověk vnímá a taky mu teprve všechno dojde. Neboj, jsi mladá a silná, porod je časově omezený, pak už je prostě hotovo. 

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:42
Reakce na dynda:

:D

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:52
Reakce na rasaNori:

Nevím teda , co by na to řeklo okolí, ale mě by se asi rodilo líp se Sabatonem než s relaxační hudbou 

49296 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 11:34
Reakce na Isca:

me z "relaxacni hudby" chyta psotnik, to kdyby mi nekdo pustil pri porodu zabiju ho;-)