Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44651 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 15:35
Reakce na betsey:

Jen kuj železo dokud, to jde:-D. Já po scénce, že večeře se bude předkládat o dvě hodiny dřív, už jen tak šoupu nohama:-D.

Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 16:34
Reakce na betsey:

Jinak já jsem zpočátku opatrnější byla, zrušili jsme i zaplacenou dovolenou na Tenerife, takže jsme přišli o nějaké peníze. Předtím jsem ve 12. týdnu potratila a všechno se jaksi táhlo, nebyl už čas znovu ztrácet čas ;) 

Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 17:09

Ráno jsem přeorganizovala kuchyň, všechno rozbitné, těžké a nebezpečné do horních pater, dolů plasty, dřevo, krabice. Teď vařím večeři a pootvírám pět skříněk a zásuvek, než něco najdu  Až přijde muž z práce, ten bude teprve ztracen 

Online Karja
44651 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 17:18
Reakce na Pinot Noir:

Ja jsem na dovolene byla, jeste kdyz jsem to nevedela a ani nemela zadne potize a I tak to byl zahul. Letadlo muceni a to byly jen ctyri hodinky, taky jsem tam omdlela a byla celkove jak kdyby me nekdo prastil palici do hlavy. A doma pak pritom jeste par tydnu super. Takze se vubec nedivim ruseni, na dovolenou bych ze zacatku taky nejela. Tuhle byla Kerestosova v TV a ta byla tehotna v Botswane, by me svihlo.

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 17:43

Kdo muzete, jedte vsude, pak uz se na chvili nikam nedostanete! 

Jinak ja si stezuju, ze cokoli si nachystam na talir, je z obou stran rozebrano I kdyz mame vsichni to samy, uz me to nebavi!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 18:48

Moje příbuzná na počátku těhotenství...(nevěděla jen tušila a měla za sebou tři potraty), odjela s námi Rakousko 100km na kolečkových bruslích a 400km na kole. Jen nechápala, že nikdy nedočkala večerního dýchánku. Každý večer usnula. Po 14 dnech přišla s tím, že je těhotná. 

Online notna
9425 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 19:42
Reakce na Pinot Noir:

Mně se tyhle lehké kočárky s pidikolečky nelíbí a pro moje potřeby by jinak byl na nic. Kamarádka má Bugaboo a u nás doma se s ním nedostane od branky ke vchodu ;) Za ten rok jsem se zatím všude dostala nízkopodlažními spoji, byl to spíš dotaz ze zvědavosti, jen tak mě to napadlo.

Jaký to máte povrch? Nemyslím to nijak zle, ale kamarádka asi s kočárem neumí úplně zacházet. My jsme krom běžných tras s kočárem absolvovali les, pole, pláž písečnou i oblázkovou a dokonce závěje sněhu na horách. Všude projel bez problémů. On je právě hodně variabilní tím, že se dá jet dopředu i velkými koly, otočná kolečka se dají zaaretovat apod.

Upřednostňování vzhledu před funkčností jsem u kočárů nějak nepochopila. Já se nechtěla nechat omezovat a na zastávce bych na další spoj nečekala.

Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 19:49
Reakce na notna:

Nejde o povrch. Je to pět vyšších dlouhých schodů, každý schod je dlouhÿ tak, aby se na něj vešel celý kočár. Její Bugaboo je krátký, použiju-li automobilovou hantýrku, má malý rozvor. Kočárek by musela zvednout vpředu do výšky tak, že se děcko začne překlápět ven. Ale nepředstavujte si žádné extrémní schody - stejný problém měla i s trochu vyšším obrubníkem, když jsme šli Prahou.!

Online notna
9425 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 20:59
Reakce na Pinot Noir:

Zajímavé. Vaše schody neznám, ale po Praze jsem zvládala obrubníky i schody bez problémů, aniž by dítě vypadlo.

Offline viktorka_od splavu
49301 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 21:04
Reakce na notna:

no někdy to nelze právě když je víc schodů ne jeden - prostě kočár "nedosáhne". jojo, zlatá Liberta

Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 21:11
Reakce na notna:

Třeba je to jiný model, mají jich víc, ne?

Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 21:16

Sporťák jsem si právě pořídila dost dlouhý, protože s hlubokým jsem měla občas problém u nízkopodlažních autobusů, když nezastavil blízko nástupiště - vznikla propast a stejně mi musel někdo pomoci. Do naší obce jezdí výhradně nízkopodlažní, na jedné lince ovšem řídí i takový dědula, a ten fakt neumí přistavit bus k zastávce ;)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 21:20
Reakce na betsey:

V těhotenství by se nemělo nad nějakou nadmořskou výšku. Nejsem si jistá, jestli je to 2000 nebo 2500. To bych držela, je to kvůli okysličení. Jinak bych přidala vrstvu na tělo a počítala s tím, že na chodidla a ruce může být větší zima než obvykle. A vyrazila bych. 

Online notna
9425 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 21:24

Tak libertu bych nechtěla tahat do mhd ani skládat do auta :-) 

Online notna
9425 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 21:27
Reakce na Pinot Noir:

Je to možné, v aktuální nabídce se už neorientuji, jen vím, že ten náš starý ještě pořád vyrábí. 

Já teď budu chodit po Praze a u každého obrubníku vzpomínat, jestli jsem ho s kočárem vyjela nebo ne :-)

Offline viktorka_od splavu
49301 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 21:27
Reakce na notna:

no tak nic jsem "netahala", normálně mi pomohli spolucestující. a vešla se i do embéčka:-)

Online notna
9425 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 21:31

Já se právě ozvala se svou zkušeností, když se Pinot ptala na nastupování do mhd s těžkým kočárkem. Občas jsem nastupovala sama do prázdné tramvaje. Nebo i do vlaku. Bylo super, že to šlo zvládnout i bez pomoci.

Offline continuity
43028 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 22:43
Reakce na Karja:

ja byla na dovolene taky hned zpocatku, zjistila jsem to tri dny pred odletem. prochrapala jsem to tam, no tak co na dovolene se ma odpocivat 

Online Karja
44651 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 22:54
Reakce na continuity:

No jasny:-). Tak ja kdybych s sebou nesvihla, tak nepozoruji ani nic divnyho, ja jsem nekdy takova laxni a zpruzena I normalne. Zato ted bych nikam nejela ani kdyby mi zaplatili!:D

Offline continuity
43028 příspěvků moje polička 30. listopadu 2017 23:01
Reakce na Karja:

u druhe jsem letela v nejakem 34tt na otocku do Hamburku a hrozne jsem si to uzila. uz jsem totiz tusila do ceho jdu a ze dalsi vylet bez deti je opravdu v nedohlednu.