Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44654 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 20:11
Reakce na rasaNori:

K ortopedovi určitě zajdi, oni dnes na těch miminech poznají už spoustu věcí. Mně třeba ortoped říkal, že kdyby byly dřív ty možnosti, co dnes, tak polovina dospělých nemá žádné skoliozy, protože by se to řešilo v tom nejutlejším věku.

Doma to bude všechno určitě lepší:-) a hlavně v klidu:-).

Offline letfenixa
10868 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 20:25
Reakce na rasaNori:

A me nejvic teda stve to nevyspani, protoze v noci se kojila co hodinu, to je venku na chodbe ticho, a od 5 je tu cirkus jak svina a to uz zase nezaberu...nevim cim tam triskaj, ale obcas to zni jako by padala chodba i s vytahem :D

Nasa porodnica to iste, sanitarky najhorsie, a u nas este aj tie vytahy prerabali!

Plus mne kazdych 6 hodin pichali magnezium do zily, takze ak som nahodou spala, budicek aj o polnoci bol.

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 20:33
Reakce na letfenixa:

To je všude stejné :) Hlavně mi vždycky řekli, ať spím a odpočívám, a nejpozději do půl hodiny někdo do pokoje vtrhl s nějakou veledůležitou činností nebo informací :)

Offline letfenixa
10868 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 20:35
Reakce na Pinot Noir:

Alebo ked nam laktacna poradkyna povedala, ako sa vhodne stravovat a potom sme dostali nemocnicne jedlo.

Offline viktorka_od splavu
49305 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 20:42
Reakce na letfenixa:

aneb první jídlo po porodu: hrachová kaše

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:03

Hrachová kaše, jo! Mně to připomnělo, jedna kamarádka ze Švédska posílala fotku svého prvního jídla po porodu, nevěřila jsem. Měla normálně takový ten stoleček do postele, na něm mističky s jogurty, musli, ovoce, marmeládky, tousty, no asi tak pětichodové menu a byla to blbá snídaně. Tak jsem se řehtala jak kůň a hrozně jsem litovala, že jsem si po osmihodinovém porodu na lačno nevyfotila ten průsvitnej krajíc chleba s lučinou a jedno malý rajče, o kterém tvrdila sestra, že je to moje večeře.

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:06
Reakce na Luna:

Takze jeste aby clovek kazdej den preventivne nasmazil rizky, kdyby to na nej nahodou prislo!

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:06
Reakce na Luna:

Takze jeste aby clovek kazdej den preventivne nasmazil rizky, kdyby to na nej nahodou prislo!

49305 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:06
Reakce na Luna:

tyvole kde v porodnici dávají rajče!

49305 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:08
Reakce na Karja:

tak řízky asi uplně ne, ale já jsem třeba ve špitále obvykle nebyla schopná pozřít vůbec nic. průsvitnej chleba je super, akorát když je k němu takový to pidimásilko kterým namažeš tak stěží půl krajíčku a pak ho žmouláš suchej (nemocničního čaje bych se nedotkla i kdyby mi platili)... no a po pěti dnech du dom a stoupnu na váhu a mám přesně o 4 kila míň než před porodem

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:10

Na Obilňáku. Ale nebylo skoro vidět. 

A jinak je to pravda, trpěla jsem tam hlady jak sviňa, taky jsem hned zhubla na předporodní váhu. A mikromáslo si pamatuju.

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:12
Reakce na Karja:

No tak na druhej porod jsem jela s taškou plnou jídla, knížek, časáků a byla to moje nejlepší dovolená.

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:13

Ja jsem hrozne mlsna, ne co do potravin, ale kvality pripravy a hlavne prostredi, kde jim, takze to bude hodne blby! Moje mama byla jednou v nemocnici s urazem a rikala, ze si furt nekdo stezuje na jidlo a ze pritom takovy normalni, nemastny neslany a doma se pak zjistilo, ze ztratila cich a chut. A to jak si pochvalovala, ze to dneska v nemocnich uz vubec nesmrdi:)))

49305 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:13
Reakce na Luna:

nebýt toho že začli pouštět návštěvy na pokoj tak jsem se bránila jít domů už nikdy jsem si tak neodpočla

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:14
Reakce na Luna:

Budu si taky muset objednat bufet:)))

49305 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:18
Reakce na Karja:

už vůbec nesmrdí

no tak piš si:

s sebou: flašku s pitím, ale ne velkou, rači víc malejch (aby se ti lehko pilo)

ovoce a zeleninu, jen pár kusů páč v tom vedru se to zkazí

kousek dobrýho pečiva co trochu vydrží

co máš ráda (čokoláda, tyčinka, jabko...) a může být po ruce na rychlý doplnění energie. 

někdy na pokojích bývá i lednička, tak si to doma nějak připrav a instruuj návštěvy ať ti to promptně pak dopraví, jen bych nespolíhala že sami něco donesou dle vlastního výběru, pak se můžeš dočkat síťky s pomerančema bez možnosti vstát z postele a umýt si ruce, např.:-))

já třeba nejsem žádnej fanda do zdravé stravy, ale mi hrozně chybělo právě nějaký to ovoce nebo zelenina a něco normálního k zakousnutí, blbý jabko například, ale aby nebylo voskový celý omlácený ale takový to "čerstvý" kyselý šťavnatý

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:21

No na tohle je dost casu, ale pojedu teda s minilednickou! Ja jsem prave na zdravou vyzivu, takze az se mi tam rozkutalej semena, to bude parada!

49305 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:27
Reakce na Karja:

hlavně prosimtě bacha na toho tvýho ztráceče rukavic: já eště muži tehdá nachystala svačinu s sebou a von to nechal všecko na lince! normálně už s kontrakcema sem se mazala s bagetama apod a pak nebyl schopnej to ani vzít

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:29

Ten tam ani netrefi, to je jasny:)).

49305 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:36
Reakce na Karja:

nebudu si rači ani vzpomínat jak nám tehdá nestartovalo auto