Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 21:39
Reakce na Luna:

Hrachová kaše, jo! Mně to připomnělo, jedna kamarádka ze Švédska posílala fotku svého prvního jídla po porodu, nevěřila jsem. Měla normálně takový ten stoleček do postele, na něm mističky s jogurty, musli, ovoce, marmeládky, tousty, no asi tak pětichodové menu a byla to blbá snídaně. Tak jsem se řehtala jak kůň a hrozně jsem litovala, že jsem si po osmihodinovém porodu na lačno nevyfotila ten průsvitnej krajíc chleba s lučinou a jedno malý rajče, o kterém tvrdila sestra, že je to moje večeře.

Švédský model si myslím, že je jedině normální. Nějak se nemůžu zbavit pocitu, že na jídle v českých nemocnicích a porodnicích se někdo musí neuvěřitelně napakovat. Určitě jsou i výjimky, ale tak ty potom jenom potvrzují mou domněnku, že když se chce, jde to. Mimochodem, moje první jídlo po porodu byla polívka, kterou mi v půlce přišli vzít. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 22:32

Tak moje první jídlo byla snídaně - asi pět plátků vánočky (na Velikonoce) a nemocniční čaj. Bohužel jsem to dle pokynů sestry všechno snědla, taky mi úplně nefungoval mozek, a pak byl velký problém jít na záchod. Jsem zvyklá na jogurty, müsli, ovoce...no nebylo to moc veselé. A sestra na předporodním kurzu zcela vážně říkala, že bohužel musí doporučit, abychom si nechaly jídlo dovážet z domova. Byla jsem tam přes víkend a byly to v podstatě 3x denně čerstvý rohlíky s mini máslíčkem, mini medem nebo mini marmeládou. Jednou byl trojhránek taveňasu. Péče a přístup ke člověku byly super, ale jídlo je přece taky důležitý...

Offline brrr
12336 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 22:54

Já jsem měla v porodnici takový hlad, že když jsem tam byla podruhé, tak jsem si i ten řízek nechala dovézt. Při prvním porodu jsem prošvihla oběd, tak mi pak sestřičky daly na sál svíčkovou (co mi zůstala od oběda). A úplně nejlepší tam byly kojenecké přesnídávky (obyčejné, ale já jsem na ně měla vždycky takovou chuť).

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 23:27
Reakce na Karja:

Byla jsem na císaři, tam je to jednoduché, den po operaci nic, další den čistý vývar, další den mletá a kašovitá strava (to už má člověk hlad, že by pozřel cokoliv, zvlášť u plánovaného císaře, protože to už den před z nervových důvodů nic sníst nedokáže), no a další den se jde domů. Takže já si na stravu v porodnici stěžovat nemůžu  (ale vývar jsem si předem uvařila svůj, z oháňky, silný jak pověstná noha od kulečníku, muž mi ho dovezl a mikrovlnka byla k dispozici, a to byl opravdový životabudič!)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 00:18

Za mě se na Obilňáku dávala po porodu hned na sále krupičná kaše . Manžel se na ni těšil, ale měl smůlu, protože jsem ji snědla a bylo mi to totálně jedno. 

Jinak třeba pomeranč jsem nemohla celý rok, co jsem kojila. Papriky, okurky a rajčata  nebo čerstvý rohlík taky dlouho ne. Děcko z poloviny věcí mělo vyrážku a po druhé polovině se nafukovalo a řvalo. 

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 03:22

Obedy tu maji celkem jedle, prvni den ryba s brambory, druhy den spenat veprovy platek brambory a dnes karbanatek a bramborova kase :D muz tu byl dnes pres obed a taky mel smulu :D ale snidane a vdcere rohlik+chleba s necim me fakt neoslovuje. Doma si delam kase, jogurty mi nastesti muz donesl. Dneska co jsem se tu vypsala jsem z pokoje vyhodila sanitarku co tu uklizi protoze tu behem dne byla asi 5×, to ty ukony nejdou udelat najednou bohajeho? Nocni na detskem je fajn, chodi mlade co 3 hodiny monitorovat, dokonce mame potvrzene ze slysi (az bude delat ze ne, muzu ji to pekne omlatit o hlavu :D ). Muzi dnes prijeli kamaradi takze zapijeji o 106.

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 08:57
Reakce na rasaNori:

Tak ty obedy nezni spatne, zbytek jidel musis nejak doupravit domacim dovozem. 

K tem povrchnejsim vecem, cim je dobry mazat brich atp.? Ja uz ted mam blbe vychozi podminky, uz najeke strie mam, jizvy se mi nehoji, takze riziko, ze to dopadne desne, tu dost je:))). Takze jsem si koupila Bi-oil a domazavam jeste kokosovym olejem, protoze prece ten Bioil je drahej jak cert, tak se clovek nejak brani to poradne navrstvit:)).

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 09:50
Reakce na Karja:

Ja jsem mela nejaky makovy olej z DM a dobry, ale nevim, jak moc ma vubec to mazani vliv...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 10:40
Reakce na Karja:

Mám z puberty strie na zadku a na bocích. V těhotenství na břiše 0. Mazala jsem obyč. tělovými mléky spíš kvůli pocitu suché kůže. Nevěš hlavu předem, třeba jizvy nepřibydou.

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 11:24
Reakce na Karja:

Ja bricho mazala asi 6x behem celeho tehotenstvi, neb jsem od prirody lina jak ves, i mezizubak se musim nutit :D a nemam jedinou strii (na brise, bocich nic), ale mam trochu popraskana prsa ze spodni strany. A k tomu doslo asi tyden pred porodem. Takze si taky koupim ten bioil a uvidim. Pry jsou strie hlavne genetika.

No a nas ceka dalsi skvela noc v porodnici, mlade zacina zloutnout a porad nema zaschly pupik. Takze skvely

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 11:27
Reakce na Karja:

Mazala jsem břicho poctivě dvakrát denně, protože mě máma strašila, že jsrm po ní a strie se mi udělají pekelné ;) Večer jsem se mazala různými oleji, nejradši jsem měla olej proti striím od Welledy, a ráno, než jsem šla do práce, tak něčím nemastným, různými emulzemi, mléky. Za ty měsíce toho padlo několik různých balení. Bi-Oil jsem si koupila až po akci na jizvu. Strii nemám ani jedinou. Jo a pěknej hnus byl ElastiQ. Vůně hrozná, nepříjemný pocit a během dne se to začalo z kůže drolit. Blé.

Offline letfenixa
10868 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 11:30
Reakce na Karja:

Mam strie od puberty, uplne vsade mozne. Ale z tehotenstva nemam ani jednu. Cca 4 tyzdne PO porode sa mi spravila jedna na bruchu, natierala som ju kazdu chvilu vsetkym, co mi prislo pod ruku a asi po polroku zmizla.

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 11:46
Reakce na letfenixa:

Jak po porodu??? To jsi nejaka anomalie ne? :D

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 12:08
Reakce na rasaNori:

Prý se to stává, až měsíc po se ještě můžou objevit. Říkala mi to porodní asistentka.

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 12:21
Reakce na rasaNori:

Na emiminu to taky psaly, hlavne jako po tom porodu.

No tak ja budu mazat jak diva spis nejakejma prirodnima olejema a ten bioil si snad dam radsi na ksicht, kdyz je to takovej zazrak:-).

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 13:13
Reakce na Karja:

Strie a další kožní problémy jsou záležitost genetiky. Já třeba nemám ani jednu a to jsem s prvním klukem nabrala 28kg, nemazala jsem se ničím, protože mě to ani nenapadlo. Nevím ani, co je celulitida, ale zase akné mám i po 40, stačí pár dní vynechat antikoncepci. 

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 13:17
Reakce na Renusatko:

Tak ja mam strie, celulitidu, akne a uz mi zacinaj I vrasky:-). Takze dobry:)):

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 13:41
Reakce na Pinot Noir:

Husty, no nepotesilas mne:( jinak muz vcera vecer poradal zapijecku za malou, a dorazili sem za mnou kamaradi co za nim prijeli z prahy, vsechny sestry se chodily na tu bandu ozralu podivat no komedie jak krava :D ze tohle tu pry jeste nemely :) tak mi udelali radost, kdyz uz tu musim trcet. A tesim se az budu moct zase cvicit, ted si tu tak pocvicuju v leze ty doporucene cviky a mazec. Jsem uplne kantare:D to bude chtit hodne zamakat :D

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 18:51
Reakce na rasaNori:

Myslím, že zdejší kvótu poporodních strií naplnila letfenixa, takže můžeš být klidná  Tak to bude maličká zdravá jak řípa, když na její zdraví pilo tolik lidí!

Offline letfenixa
10868 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 20:10
Reakce na rasaNori:

Nikdy som nepocula, ze sa to moze stat aj po porode plus som bola po cisarskom a myslela som si, ze to palenie a stipanie  je z jazvy. Ale na nej som ziadne zmeny nevidela. A zrazu bola tam.