Tak to je super, ze to takhle dopadlo a nenechala ses doma odradit:-)
Vše o těhotenství a dětech
gratulujem. nam sa stalo cosi podobne. kazdy strasil ze teraz s tym maju vsetci probllemy a trva to aj rok alebo dva. tak som sa pripravila ze to bude za rok a ono to bolo hned
zmiesane pocity som mala len kvoli tomu ze mi skoncila pocas materskej zmluva na dobu urcitu takze som opat na pracaku
Masáž? Byla jsem na masaži v těhotenství a masérka mi říkala, že masáže (tedy masáže zad) se můžou jen v 2. trimestru, že v prvním hrozí potrat a ve třetím předčasný porod. Pokud šlo o masáž nohou, tak samozřejmě mlčím ![]()
Asi nohou a asi domaci. Jinak ani horka voda se nemuze, ze? Si clovek ani nema jak odfrknout.....
Horkou vodu, přiznám se, jsem moc nedodržovala
Tak uprimne prece jen ta horka doma je vzdycky min horka nez nekde venku v laznich:-).
Jak pro koho. Já se v lázních vždycky dost zebu.
Masáž zad se nedoporučuje, jen krku a šíje.
Jde i o to jaké sporty člověk dělá. Třeba vzpírání nevidím zrovna jako sport pro těhotné a to ani v začátku. Crossfit úplně netuším, co vše obsahuje a co vše se tam dělá. Nevím, jestli doktor tuší, co za sporty děláte
.
Omezila bych sport se zatížením břicha a větším nebezpečím úrazu. Jinak sportovat se dá celou dobu. V začátku to můžou omezovat nevolnosti, ke konci spíš rostoucí břicho. Jak už se psalo, poslouchat tělo a být opatrná.
Ďakujem za gratulácie, nakoniec som to prebrala s jedným z trénerov, má už skúsenosti s tehotnými cvičiacimi, tak vravel, že na jeho tréningy môžem naďalej chodiť, že mi prispôsobí cviky tak, ako to robil aj iným klientkám.
Vzpieranie pôjde bokom, na trhy a nadhody sa nejak po zistení, že som tehotná necítim (celkovo ako som to zistila sa nejak veľmi pozorujem, až ma to samu nebaví), dnes som len drepovala s polovičnými váhami ako obvykle a bolo to príjemné + nejaké planky, zhyby na hrazde a už len naťahovanie a mierne kardio, sama cítim, že nie všetko vládzem a nie všetko mi je už teraz príjemné.
Crossfit je vlastne akási kompozícia cvičenia s váhami, kettlebelmi a kondičnými cvikmi, to si budem musieť sama vyberať, na čo sa budem cítiť a na čo ni, keďže som ale dosť súťaživá, asi skôr budem robiť niečo iné, aby som to neprehnala.
Zaujímalo by ma to cvičenie brucha - niekde som našla, že to je ok, inde zas cvičenie brucha neodporúčali, cvičila niektorá z Vás brucho aj počas tehotenstva? (sed-ľahy, dvíhanie nôh z ľahu alebo vo vise na hrazde, planky, russians twisty a pod.?), tréner dokonca spomínal niektoré špeciálne cviky práve na spevnenie hlbokých brušných svalov a zároveň panvového dna.
Osobně bych to vynechala aspoň v prvním trimestru, mám kolem sebe několik známých, které takto o miminko přišly. Překvapil mě třeba i ten poledance, protože vím, že jedna z mých "spolužaček" v průběhu kurzu otěhotněla a lektorka jí pak zakazovala docela dost cviků, aby miminku neublížila...
Trojnásobný příspěvek, ááá! Pardon ![]()
trojnásobný příspěvek, áá! Pardon!
Na to břicho bych se klidně zeptala nějaké trenérky. Třeba Lea Vršecká, nedávno byla sama těhotná a má profil na FB. Vím, že kamarádka se jí též na něco ptala a odpověděla ji ochotně.
Cvičila jsem zkracovačky i se zátěží, s rotacemi a různé zvedání nohou, dokud nezačlo růst břicho. Vynechala jsem mrtvé tahy, shyby a některé cviky s činkami jsem nahradila cvikem na strojích, protože samotný cvik by šel, někdo ovšem tu těžkou činku musel do výchozí polohy zvednout, že.
Poměrně brzo mi začala být nepříjemná jízda na kole/rotopedu, takže jsem místo toho zařadila rychlou chůzi do kopce na pásu. To mi vydrželo až do konce, ale rychlost (i vzdálenost vlastně) teda klesala, poslední týdny jsem po třech km lážo plážo tempem měla pocit, že jsem složila vagón uhlí
Mám takový odvážný názor, že zdravé těhotenství vydrží téměř cokoliv, pokud odmyslím autonehody, různé pády nebo extrémní stres. Myslím, že pokud potrat způsobí běžné, byť náročnější cvičení, nebo horká koupel, pak by po podle mě stejně nedopadlo dobře.
no já s tvým "odvážným" názorem naprosto souhlasím:-) já si myslím, že spíš hrozí nějaký úraz. tím že se v těhotenství tělo mění a všechno je jiný než jsi byla zvyklá - jak růstem břicha (jiné držení těla, rovnováha...) tak i hormonama (rozvolnění šlach a vazů). no a v pozdější době i různý útlak orgánů apod, ale to už asi každé(mu) dojde pak samo:-)
Moje doktorka to odvazne tvrzeni potvrzuje, rika, ze co se ma udrzet, se udrzi.
No ja si planovala, jak budu vesele tancit az do porodu, jak u toho budu vypadat uzasne
ale necitila jsem se stabilne, teziste se mi zmenilo. Bylo po tanci.
To ste ma potešili, aspoň do konca prvého trimestra budem určite opatrnejšia, ale práve cviky čo ste aj popisovali ma bavia a nerada by som sekla so všetkým z ničoho nič. Stále vravím, že nie som chorá, som tehotná a navyše bez pohybu sa necítim dobre, bolieva ma potom chrbát a hlavu tiež nevyčistím. Klasická prechádzka mi toho moc nedáva, navyše v zime je pre mňa asi nebezpečnejší pohyb po zmrznutom chodníku ako fitko alebo gym
. Budem teda cvičiť podľa pocitov.
Ďakujem za rady, určite si tu ešte prídem po ďalšie (napr. čo dokelu všetko potrebujem pre dieťa...
).
tak hlavně plínky:-) a jinak skoro nic, fakticky. při prvním: všecko potřebuju. při druhým: bez tří čtvrtin krámů se obejdu. mít další tak: nic![]()
Ja sa práve neviem vyznať v tom množstve vecí, čo sú na trhu dostupné, zatiaľ som sa uzniesla len na postieľke, kočíku a vaničke na kúpanie ![]()
no, vanicka sice neni nutna, ale to by tak asi slo:P hlavne neni potreba nic moc predem shanet v dnesni dobe, kdyz usoudis ze nutne potrebujes, objednas a dovezou ti. par latkovych plen k tem papirovym (na podlozeni, na utirani..) par kousku obleceni, mekkou deku na tesne zabaleni, satek na noseni. kosmetika, elektronicka udelatka.. vubec, zbytecny. ale zalezi na nature, nekoho to hromadeni uspokojuje a uklidnuje, to pak asi za to stoji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články