Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 21:45
Reakce na letfenixa:

No, nemáš nastudovaný emimino, ale tam mimo jiné je i uvedeno, že ten Biol opravdu funguje i na ty už vzniklé strie, že to za chvíli vybledne. Takže super.

Mimochodem s tím studiem emimina, já už byla tak zoufalá, jak vyplnit čas, protože fakt volno jen trávim doma v posteli, že jsem googlila, co dělat doma při odpočinku a normálně rady mimo paření her na pc byly typu, že celej den na emiminu. No to bych se z toho asi po.... A víte, kde já jsem dneska zabíjela čas? Na nornik.net, to je ten už na MP diskutovaný web, kde si chlapíci předávají zkušenosti ze svýho "noření" tj. návštěv různejch vykřičenejch domů a prostitutek  A tomu říkám zábava hodna nastávající matky. Monitorovala jsem trh, kde je jaká nabídka a jako teda hlavně na venkově se ty prostitutky dneska nechovají vůbec proklientsky.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 21:48
Reakce na Karja:

...ale zas aj ja som na nete pozerala na hovadiny miesto nejakych uzitocnych priprav

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 21:59
Reakce na eless:

Tak já mám do příprav ještě čas, a prostě to emimino a další weby mě hrozně štvou. Proto se na většinu ptám tady, tam je to samej mimísek a já nevim, už ladění oblečků pomalu ještě před nalezením otce, to se fakt nedá. Takže jsem si přečetla nějaký články, co jíst a nejíst, kolik a to je všechno. Takže prostě není divu, že hledám zábavu jinde!

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 22:56
Reakce na Karja:

Já si tam nebo na babyonline četla jen, jak každý týden to dítko poroste (tu nehty, tu odpadnou chlupy, ...)

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 07:16
Reakce na Karja:

Hele co celkem doporucuju tak je maminkam.cz, je tam tehotenska kalkulacka a sedi podle data pridani posledni menstruace na den. Navic je tam takove to jestli jsi 10+2 nebo tak a ke kazdemu tydnu info a celkem zajimava videa. Mlade ma obraceny rezim, pres den se nakoji a chrape 3 hodiny treba a v noci je vzhuru co hodinu:( nejake rady jak ji otocit? Mam dost a lepsi to asi nebude. Ja uz chci domu mam toho tady plne zuby...

Offline letfenixa
10868 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 08:34
Reakce na rasaNori:

Tak este je malicka, u nas sa to ustalilo zhruba v 2. mesiaci. A teda moja (tazko) nadobudnuta skusenost je, ze dieta si svoj rezim a vyvoj riadi samo. Moja mama stale - mal by toto, mal by tamto, ale maly si pokracuje svojim tempom bez ohladu na jej poziadavky :)

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 08:35
Reakce na brrr:

To me taky docela desi, tyhle informace a nectu si je, protoze kdyby se neco stalo, tak uz to neni tak abstraktni.

@rasaNori Jo, tam jsem si asi cetla o tom jidle. No s miminem asi budes muset pockat na nejakou upravu rezimu az domu, snad vas brzo pusti:-).

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 09:19
Reakce na rasaNori:

je vážně malinká, navíc doma to bude lepší, budete mít svůj klid, budete moci lépe dodržovat den a noc ve stylu, v noci je tma a ticho a to i během kojení. Přes den naopak provoz, normální hluk atd.

A klasická nevyžádaná rada na konec, je opravdu dobré jít si lehnout, když mimino spí. A i to se doma lépe dělá než v porodnici.

a gratuluju

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 09:19
Reakce na rasaNori:

Chápu tě, já jsem v porodnici jeden půlden probrečela, když nás furt nechtěli pustit...Jsou holt starostliví. 

Jinak v porodnici dcera taky v noci brečela a když už usnula, byl čas vzbudit ji na krmení. Doma mi pak spala mnohem lépe...

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 09:57
Reakce na Karja:

raz za tyzden som si presitala akurat na babywebe ze co sa v danom tyzdni tehotenstva u babatka vytvara a rastie. tot vse :D konikove a miminkovske weby som nenavstevovala vtedy a nebudem to robit ani teraz a neplanujem ani v buducnosti. toto pricetne prostredie mi staci :)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 10:06
Reakce na Mohučanka:

v porodnici som bola 2 tyzdne. po porode nas pustili domov az na 7 den kvoli antibiotikam co dostaval syn. keby mi rovno povedali ze tam s nim stvrdnem 7 dni lebo lieky mu bolo treba podavat 7 dni (mal zavedenu kan(y?)lu a davali zilou) tak sa furt nepytam kedy nas pustia domov. beztak mi na vizitach povedali ze po 4 dnoch a potom ze podla vysledkov vysetreni. nechapem preco takto trepali blbosti ked mali v tych papieroch co so sebou na vizitu vlacili urcite napisanu 7 dnovu liecbu. posledne dni bola zo mna unavena a urevana kopka nestastia lebo som uz chcela ist prec. na druhej strane som plne vyuzivala oblbovaky na bolest po sekcii.

Offline letfenixa
10868 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 10:34
Reakce na Mohučanka:

Boze, ja som tak preravala hodiny!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 11:25
Reakce na rasaNori:

My měli taky otočený den a noc. Nejde s tím nic dělat, dítě se srovná časem samo. Já myslím, že u nás to trvalo cca 3 týdny, i když mi v porodnici říkali, že tak po tom šestinedělí, uá. Na konci šestinedělí už dokázal v noci spát třeba 5 hodin v kuse, úžasný, sice chudáci prsa, ale i s mokrou košilí jsem spala. Myslím, že pomůžou procházky venku a v noci pokud možno tma, ve dne světlo. Jednoduchý to teda úplně není, z nás byly po týdnu doma dvě vybledlý trosky, mimino vysmátý a jak přes den krásně spalo, mělo u návštěv pověst hotového andílka...

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 16:09

Diky vsem za vase zkusenosti, kdyz me rano rekli ze mozna zitra, regulerne jsem se rozbrecela. Moc to tu psychicky nedavam, muz tu byl s nama od 9 do ted, vecer se asi stavi nasi jeste. Hlavne kdyz bude male nestacit mliko, muzu ji doma udelat prikrm a ne tu porad skemrat jak dement a podstupovat vyslech malem tretiho stupne. 

Nejhorsi ze ja stary cynik se ted dojimam pri sledovani prirodovednych poradu na prima zoom, vcera tam byl porad o neuspesnych mladatech co neprezily sve klubani z vajec a vylitani z hnizda a me tekly slzy jako hrachy :D dneska jsem to musela prepnout protoze pakonimu mladeti sezral krokodyl maminku :D hormony jsou bezva vec, minimalne me diky nim bylo burt ze odstrikavam do sklinky mliko pred plnou mistnosti rodiny, hezky rucne...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. prosince 2017 14:39

V piatok som zistila, že som tehotná, s partnerom sme to síce plánovali, ale celkom ma zaskočilo, že sa nám to "podarilo" takpovediac na prvý šup. Dnes mi doktor potvrdil, že som v 4 týždni, s tým, že sa jedná o normálne tehotenstvo bez obmedzení. Zatiaľ sa cítim dobre, nemám nevoľnosti, max. ťažší žalúdok po niektorých jedlách a som trošku unavenejšia než obyčajne, akurát som ostala celkom zaskočená reakciou okolia, som dosť aktívna, chodievam cvičiť 4-5x do týždňa nie práve "ženské športy" (crossfit, crossfit gymnastika, vzpieranie, samozrejme mama a svokra sú z toho úplne na prášky, doktor mi cvičiť nezakázal, len teda ma upozornil, aby som bola opatrnejšia, dávala si pozor na úrazy kvôli zmene koordinácie a tiež počúvala telo, čo mu je a čo nie je príjemné...

Tie čo ste športovo aktívne, obmedzovali ste sa v tehotenstve?

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 04. prosince 2017 14:49
Reakce na DrowRanger:

Ne, jen jsem poslouchala tělo. Ono si řekne, co už je moc  A rostoucí břicho samo postupně omezí rozsah možností.

A gratuluji!

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 04. prosince 2017 14:50
Reakce na DrowRanger:

gratulujem!!!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. prosince 2017 14:55
Reakce na DrowRanger:

no toto sme preberali prednedávnom

Ja som v siedmom týždni a som tiež veľmi športovo aktívna - joga, turistika, lezenie, pole dance..

jogu dávam stále v normálnom režime, tam sa vôbec neobmedzujem, na pole dance chodím stále, tam pozor dávam, a niečo nerobím, čo sa mi zdá pocitovo nebezpečné, liezť chodím normálne (v zimnom období na stenu) Cez sezónu robím aj cestnú cyklistiku, to by som napríklad pocitovo nedávala, lebo už veľa krát sa mi stalo, že som takmer spadla. Nerobím brušáky alebo veci, ktoré vyslovene držím na brušných svaloch.

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 04. prosince 2017 16:10
Reakce na betsey:

A co pochodak? Byla jsi nakonec?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. prosince 2017 16:15
Reakce na Karja:

áno bola, a pohoda, bolo krásne slnečno. A nakoniec som aj tú masáž dostala