Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 04. prosince 2017 22:51

Po zkusenosti se spankovou apnoe bych teda rozhodne poridila do postylky hlidani (manzeluv tata ji miva dodnes), svagrove zachranila synka aspon desetkrat. Co se mi libi (ale neni asi treba dokud se plne koji) je sterilizator, je to hned a nemusi se to hlidat. Bez zbytku si to v byte predstavit dovedu, v baraku jeste chuvicku.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. prosince 2017 23:08
Reakce na DrowRanger:

Taky to s tím sportem vidím podle toho, na co se člověk cítí. Já jsem měla spoustu předsevzetí týkajících se jógy, plavání a procházek, a pak jsem byla ráda, že jsem z práce došla domů a mohla se svalit na gauč a od šestého měsíce jsem i do té práce chodila jen tu a tam. Tak uvidíš, jak to půjde. Lezla jsem naposledy ve čtvrtém měsíci (venku) a už tehdy mi začalo vadit, že pohyby, které jsem zvyklá dělat, mi hlava nedovolí. Chodit se přes zimu trápit na stěnu mi za to určitě nestálo, ale znám dost holek, které radostně lezly celé těhotenství. Člověk si to musí stanovit sám a zásadní pro mě bylo netrápit se vlastní nemohoucností, ale bez výčitek dělat to, co se mi právě chtělo a na co jsem se cítila - obvykle tedy nic. Akorát nevím, jak to udělám, budu-li někdy čekat druhé dítě  

A jak pravila Viktorka - nezbytné jsou akorát ty plínky a pár kousků oblečení 

A moc gratuluji!!!

Online žluťásek
8861 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 00:13
Reakce na DrowRanger:

Seznam nezbytností pro miminko je tak strašné proměnlivý, každé dítě a rodina to má úplně jinak a zkušenosti jsou nepřenositelne :-) například postýlka a vanička byla u nás absolutní zbytečnost, v postýlce nespal nikdy a vaničku jsme použili asi třikrát. Naopak pro mě byla nepostradatelná řada "moderních" zbytností jako odsávačka mateřského mléka, kojící polštář, zavinovačka typu swaddle, šátek na nošení a nosítko, a zejména hacka, bez níž bych se zřejmě musela oběsit. Trend toho nicnepořizováni bych ale nenásledovala, neumím si představit, jak bych po porodu byla schopna hledat a objednávat různé věci. 

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 05:18
Reakce na DrowRanger:

Me treba na joze zakazovali cviky ve zkrutu a vselijake twisty, ze u nich hrozi omotani pupecni snury. Ale to jsem byla na pomezi 2 a3 trimestru. A gratuluju! Jo a damy takova mala rada do zacatku, SPETE :D

Hele mam dotaz, chceme s muzem aby mimino bylo pres den s nami v obyvaku, ale je tu docela dost velky provozni hluk, hraje radio, muz tu dela administrativu, v kuchyni hluk, je to schudne? Zatim to jde, ale mimino ma 5 dni, kdy se to preklopi ze spavce za vsech okolnosti do aktivistky?

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 05:29
Reakce na DrowRanger:

Gratuluju! :-) Upřímně, ve čtvrtém týdnu jsem zřejmě ještě ani netušila, že jsem těhotná a v klidu se opíjela někde na festivalu  A rodině jsem každé těhotenství přiznala až ve druhém trimestru. Já myslím, že ta omezení přijdou úplně přirozeně....prostě buď trochu obezřetná a nepřeháněj. 

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 08:11
Reakce na rasaNori:

U nás to šlo max dva měsíce, pak už chtěl i přes den na spaní klid. Kamarádka má dceru 4,5 měsíce starou, a vypadá to, že se to u ní právě překlápí. Takže je to asi různé.

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 08:17
Reakce na DrowRanger:

Gratuluju! V dnešní době internetu je na nákupy dost času a nakoupim stylem všechno najednou za jeden víkend a čus. My toho stejně polovinu poztrácíme a bude se to dokupovat průběžně. Jinak cvič podle svýho uvážení, ony ty rady a doporučení, co se někde uvádí, to jsou rady jak stehno. Mně je blbě hrozně, při sebemenší námaze se mi chce hned zvracet, až mi jako často hlodá v hlavě, jestli nedělám blbost, že chodim do práce. Nicméně, když si někde přečtu, že strava má být pestrá a má být dostatek pohybu, denní procházky, no jako hahaha, tak se mám procházet a u toho objímat stromy a blít u každýho druhýho? Prostě, co tělo potřebuje a vyhýbat se vyloženě extrémům.

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 08:21
Reakce na žluťásek:

Kde to tvoje mimino teda spí? My uvažujeme o dvou postýlkách, ale měla bych v našem minibytě šetřit místo:-D. Viděla jsem nějaké košíky, nebo co, ale nic jinýho mě nenapadá.

Online continuity
43029 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 08:27
Reakce na Karja:

Korba od kočárku? A uvidíš jak se to vyvrbi.

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 08:36
Reakce na DrowRanger:

Jak píše žluťásek, potřeby každé rodiny i děcka jsou různé, časem se vyvrbí, co budete potřebovat. Elektronická udělátka já třeba nezavrhuju, chůvička je skvělá věc, pro mě nezbytná. Monitor dechu jsem nejdřív nechtěla, ale v porodnici byly a přišlo mi to, zvlášt při pohledu na to stvoření, jako dobrá věc, takže cesta z porodnice vedla nejdřív do Alzaboxu pro monitor  Naopak všechno kolem lahviček, saviček, sterilizátorů, uchování mléka a tak by byla holá zbytečnost, syn přešel od mateřského mléka rovnou k řízku a umělé mléko ani cokoliv z lahvičky nikdy nepil.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 08:41
Reakce na Karja:

Souhlasím se žluťáskem, že seznam věcí je naprosto proměnlivý dle dítěte. My máme postýlky dvě i vaničku a využíváme zhusta obojí. Tedy vaničku už ne, už je malá. 

Jinak dcera spala v obýváku taky asi ty dva měsíce, dneska se probudí při jakémkoli hluku.

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 08:56
Reakce na Mohučanka:

Tak to se máme na co těšit, my máme aktuálně 1+1:-D. Stěhovat se zatím nechceme, neboť nevíme, zda nás vítr a okolnosti nezavanou někam trochu jinam. Takže nás mimino bude značně utiskovat a terorizovat s požadavky ticha. Proto ty dvě místa na spaní, aby člověk mohl občas žít i v obývokoložnici a nejen v kuchyni:-D.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 09:34
Reakce na Karja:

No, já jsem nejmladší z rodiny a měla jsem dítě jako poslední, takže se mi ty postýlky, vaničky, přebalováky atd. tak nějak sešly. Normálně bych pořídila jednu postýlku a počkala, ale když už to doma je a je na to místo, tak to používám - v ložnici je malá postýlka přiražená k mojí posteli, kde spí v noci a v "dětském" pokoji ta klasická se šprušličkama, ve které spí ve dne a kde bude brzy spát i v noci, protože do délky roste jako z vody.

K tomu mě napadl dotaz - začíná  na mě působit tlak okolí, že se dcera MUSÍ naučit usínat sama - čili že ji mám nechat řvát. Akorát že když jsem při usínání s ní, tak se chvíli převaluje a hraboší a do patnácti minut usne. Když ji pochovám, usne tak za pět minut. Takže nevidím žádný benefit toho nechat ji půl hodiny řvát, být z toho na nervy atakdále. Řešily jste tohle nějak? Dcera je všeobecně hodné a usměvavé miminko, takže ani nejsem na řevy zvyklá a taky mě baví pozorovat, jak usíná  Nicméně snad všichni kolem to berou jako rozmazlování nejvyššího kalibru.

Offline viktorka_od splavu
49306 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 09:38
Reakce na Mohučanka:

no ja to hlavne s nikym nekonzultovala, na nejaky "vsichni" bych se zvysoka vybodla. at si to aplikuji na svych detech

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 09:50
Reakce na Mohučanka:

Nechat vyřvat - neuznavám a strašně se mi to příčí. Syn usíná tak, že se mě drží za ruku (a pěkně do ní štípe a škrábe :). Do 10, 15 minut spí. Nedávno se to začalo prodlužovat, usínal hůř a delší dobu, tak jsem pochopila, že je třeba přejít ze dvou spánků přes den na jeden a už zase usíná krásně. Ale v mé přítomnosti. Ať si o tom myslí, kdo chce, co chce.

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 09:53
Reakce na Karja:

Mame taky maly byt a dcera uz mela v dobe, kdy se druhy narodil z loznice pokojicek, takze miminko spalo s nami v obyvaku v postylce, vecer byla pustena televize, rozsvicena lampicka, nicemu to nevadilo, miminko spalo. Udelali jsme jen takovou latkovou zastenu, aby ho nebudilo blikajici svetlo. Hluk mu zacal vadit az tak v 5. mesici, takze jsme ho odstehovali do pokojicku, par noci si na sebe deti zvykali, kojit jsem hold musela chodit tam, ale vsechno probehlo hladce. Pres den jsem postylku odvezla do pokojicku, abych mohla treba varit. 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 10:00
Reakce na Mohučanka:

Ja jsem treba deti jako miminka neuspavala nikdy, to az ted trileteho  nejak nemuzu tem jeho ocim odolat, kdyz chce drzet za ruku . Fakt je, ze dcera uspavat nepotrebovala, ta si par minut broukala, pak usnula. Syn brecel, ale nebyl to zadny velky rev, toho jsem nechala, protoze neusnul, dokud jsme byli s nim v pokoji. Kazde dite je jine, asi bych se ridila svym instinktem a jestli ji uspavas rada, tak neni co resit.  

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 10:01
Reakce na Mohučanka:

Já budu dětná z rodiny taky poslední a přítel taky, ale všem jsme říkali, ať to prodaj nebo dají kamarádům, tak nemám nic nasysleno.:-D. Holt zákon schválnosti, kdybych syslila, tak jsme určitě neplodný, to je jasný:-)

To vyřvání bych v tvém případě fakt neabsolvovala, podle mě zbytečná blbost a ještě si přiděláš práci. Možná když je dítě větší a dlouho mu to usínání trvá (moje kamarádka uspavá obě dvě děti naráz třeba k hodině a vyžadují přítomnost obou rodičů do uplného usnutí,) no tak tam je asi lepší v nějakém rozumném věku vysvětlit, že se přečtě pohádka, zhasne se a spí.

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 10:04
Reakce na Lamicka:

Já chtěla postýlku původně taky převážet, ale na cestě mě čeká taková zatáčka do pravého uhlu a to prostě nevytočim. Pakárna. Třeba seženu něco menšího.

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 10:10
Reakce na Karja:

Nebo treba kos na miminko. Ten mela svagrova v kuchyni a byla spokojena. Je teda jen na par mesicu. Ja treba davala dite na gauc na hraci deku, kdyz tam usnulo, tak jsem ho jen prikryla a nic neresila. Byla jsem v tomhle trochu pankac :)