Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 10:13
Reakce na Lamicka:

:-DMy nemáme gauč. Koupim asi jeden koš a jednu postýlku. Plus ještě budu mít postýlku na chalupě, já budu všechno kupovat dvakrát jako pro dvojčata:-D. Zas mi neni líto kupovat něco navíc, mám hodně kamarádek, které se jetých věcí neošívají a ráda jim to dám, když nevyužiju.

Offline viktorka_od splavu
49306 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 10:19
Reakce na Karja:

pokud mate teplou podlahu a zadny zvirata, netreba ani gauc;-) ten kos na koleckach je fajn ale, ze je poruce a dite je tam takovy schovany (mela jsem pujceny i s nebesy, to bylo dobry:-) spal tam dokonce, asi trikrat:P

Offline Sweet Potato
40288 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 10:38
Reakce na Karja:

Od kose jsem si slibovala hrozně moc, ale dětem začalo zřejmě strašně brzo vadit, že z něj nevidí.

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 10:39

Mame vsetko dva- az trikrat. Doma, u nasich, na zahradke. Skoro vsetko kupujem na modrom koniku. Plus vela mi pozicala kamaratka. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 10:46

Díky všem, človek začne občas pochybovat o vlastním (snad zdravém) rozumu i instinktech, zvlášť v tlaku nevyžádaných rad. Snažím se na ně kašlat a obvykle se mi to daří, ale občas nastane slabší chvilka...

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 10:47

ja som kupovala takmer vsetko z druhej ruky. velmi som trvala na postielke s kolieskami aby som si dieta mohla davat do izby podla potreby. nepresunula som ju ani raz lebo nebolo treba ale aj ked su kolieska zabrzdene a krpec v nej poskakuje a prudko sa hybe tak sa dost slusne posuva. a zistil ze ked prestrci nohy cez mriezky von a oprie o stenu tak postielku dokaze odkopat daleko zacal s tym ked mal 6 mesiacov a dost dlho ho to bavilo. teraz si s tym odsuvanim dal pauzu ale skace dalej.

momentalne ma aj tak ine problemy. lezu mu prve 2 zuby naraz a ma 40ky teploty  a zabera mu iba nurofen alebo sprcha miesto zabalu

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 10:51
Reakce na eless:

Jsem ze zubů už na prášky! Má teprve tři, ale vleče se to, trvá to X týdnů, než jeden vyroste, a hned pak začne zlobit s dalším. OMG, plné huby zubů, toho se nedožiju!

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 11:01
Reakce na Pinot Noir:

ak bude mat 40-ky s kazdym zubom tak s toho nedozijem ani ja   vstavam kazdu hodinu na budik v noci a meriam mu teplotu. som chodiaca nevyspata mrtvola. nevarim - stravujem sa zvysnym navarenym alebo studena kuchyna. ked zaspi dieta hned sa ukladam tiez

edit: a do toho vsetkeho som aj nachcipana a najradsej by som iba spala

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 11:03
Reakce na Mohučanka:

Jestli uspáváš 15 minut, buď za to ráda a nesnaž se to měnit. Dítě z toho jednou vyroste a do tý doby si ho nechceš rozhodit, tečka. Víc bych nekomentovala. Nešťastných rodičů, který maj opravdovej problém s uspáváním je plný internet.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 11:11
Reakce na dynda:

No právě! Dcera spí tak hezky a uspávám tak krátce oproti jiným, že nechápu, proč bych to měla měnit. Ale těch řečí jiných kolem toho...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 11:17
Reakce na DrowRanger:

Gratuluju! A to cvičení - představ si, že máš doma roční torpédo, cca 10 kilo, a denně, bez ohledu na to, jak se cítíš, s ním děláš normální desetiboj v kombinaci s posilovnou. Tak asi tak. U druhých těhotenství se snese hodně, tak proč by to nešlo u prvních...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 11:23
Reakce na Mohučanka:

Řečí si nevšímej, za náš život se změnilo tolik názorů kolem péče o děti. Nikdo neví, který je ten nejsprávnější. Nenech se nahlodat, zvlášť když vám to funguje.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 11:24
Reakce na Mohučanka:

Uspávat miminko je hezké, obzvlášť, když vidíš, že to je rychlé. Jen teda ze své zkušenosti musím zase říct, že já jsem si tím pěkně zavařila. Do 5ti let jsem musela chodit večer uspávat a pak to ani zdaleka nebylo tak rychlé. Třeba hodina ležení než usnul. Druhé dítě už jsem si to nenaučila ve vlastním zájmu. Jak tady píšou ostatní. Každé dítě je jiné a žádné nevyžádané rady bych neposlouchala. Stejně jako matka víš nejlépe co je pro tebe a dítě nejlepší a to i s těma chybama, které třeba po letech odhalíš 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 11:32
Reakce na Karja:

Hele a nechtěla bys místo koše takovy mini útulný kočárek? Používala jsem ho tak doma, i v mini garsonce. Mohla jsem mít malého v pokoji, kuchyni a zaparkovat ho i před koupelnou nebo WC. Už pár měsíců se ho snažím zbavit a nikdo ho nechce. Do terénu se moc nehodí, ale na balkon nebo domů ideál. Když si pro něj přijedeš, je tvůj, nic za něj nechci :) 

Je to typ Vario sport, nemám v mobilu reálnou fotku.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 11:50
Reakce na Karja:

A abych odpověděla na otázku, malej spí s námi v posteli, už od miminka. Bylo to tak jednodušší kvůli kojení a postupem času jsem došla k tomu, že mi společné spaní vlastně vyhovuje mnohem víc než kdybych miminko položila do postýlky. Kojením uspávám, někdy i hodinu dvě, ale už jsem to přijala jako standard a ty společné chvíle mám ráda. 

Zmíněná metoda vyplakání se mi zdá k miminku krutá a vyloženě škodlivá. Zrovna včera jsem na mamile četla článek o následcích pláče, kdyby byl zájem, můžu dohledat. Takova ta estevillova metoda vyplakání v postýlce je díky bohu dnes už celkem zavrhována, ale objevuje se nová teorie, že dítě potřebuje pláčem zpracovat emoce a má se nechat plakat v náručí bez utěšování. Moc o tom nevím, mně se to nelíbí a pláč považuji za signál nespokojenosti, se kterou je potřeba něco udělat :)

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 12:17
Reakce na Mohučanka:

"K tomu mě napadl dotaz - začíná  na mě působit tlak okolí, že se dcera MUSÍ naučit usínat sama - čili že ji mám nechat řvát"

Nie, nie, nie a NIE!

A od tohoto momentu môžeš okoliu spokojne vysvetľovať, že ti to dôrazne neodporúčala psychologička  .

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 12:38
Reakce na slniecko:

Raději ne, odpověď by byla "prosím tě, psychologové toho nakecaj"... Rodinu si holt člověk nevybírá. Já jsem do určitého momentu dost velký flegmatik, takže přikyvuju, usmívám se, a pak si to udělám po svém. Ještě jednou díky za reakce!

Offline viktorka_od splavu
49306 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 12:43
Reakce na Mohučanka:

a to bydlis s tchyni nebo jaktoze ma ta "rodina" takovy prehled? bych jim hlavne ani nic nerikala v takovym pripade...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 12:47
Reakce na rasaNori:

Cha, s tým spánkom je to presné, už teraz spím v noci ako zabitá minimálne 8 hodín (cez deň ak mám čas dospávam) a vyzivujem od večera od šiestej. A pritom minulý týždeň som si pochvaľovala, koľko mám energie na prácu, cvičenie, záujmy (to som ešte nevedela, že som tehotná ) a tento týždeň by som potrebovala obedňajší spánok ako škôlkár.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 05. prosince 2017 12:49

Staci k nim prijet na vikend, nebo aby prisli na navstevu a zustali v case, kdy ditko chodi spat...