Haha, mám to stejně. Syn má skoro 4,5 a musím s ním dodnes usínat, pokud ve školce odpoledne spal, tak i tu hodinu to trvá.
Mladší jsem vždy šupla do postele, dala králíčka a nazdar.
Tak snad už to brzy skončí.![]()
Haha, mám to stejně. Syn má skoro 4,5 a musím s ním dodnes usínat, pokud ve školce odpoledne spal, tak i tu hodinu to trvá.
Mladší jsem vždy šupla do postele, dala králíčka a nazdar.
Tak snad už to brzy skončí.![]()
Děkuju moc, ale kočárek kdyžtak na doma mám a než nějakej povoz to spíš budu řešit něčím stálým. Spíš jako potřebuju něco, kde ho uspim v kuchyni, abychom se vzájemne navečer nerušili a pak ho v noci zase při nějakym krmení převalim do ložnice, aby se ráno partner v pohodě vypravil nebo tak nějak stěhovat dle potřeby. Takhle to šolíchala segra, i když měli 3+1, a mimino ty přesuny do jiný postele dávalo uprostřed v noci v pohodě.
V posteli dohromady pro mě zatím nepřichází v úvahu, já mám hrozný spaní, nesnesu dotyk a hlavně křičim často ze spaní, dneska jsem myslim prudce vstala a křičela na partnera, že mám zlomené zápěstí. By ze mě to dítě dostalo neurozu nehledě na to, že bych mu mohla i nějak ublížit, přítele jsem jednou poškrábala. My máme i manželskou postel oddělenou, jakože dvě standardní přišroubované k sobě, abychom se nerušili a já eliminovala nějaké vyvádění:-D.
Raději ne, odpověď by byla "prosím tě, psychologové toho nakecaj"... Rodinu si holt člověk nevybírá. Já jsem do určitého momentu dost velký flegmatik, takže přikyvuju, usmívám se, a pak si to udělám po svém. Ještě jednou díky za reakce!
"prosím tě, psychologové toho nakecaj"...
na toto mám kontru, že sa zamyslene opýtam "zvyknú ti hovoriť nepríjemné veci?" takže to už nikto neskúša...
ale uznávam, že tvoj prístup je spoločensky oveľa akeptovateľnejší....
to je super, to si nekdy vypujcim:-)
Tak to je boží, až mě někdo pořádně vytočí...
Jinak vítr vane hlavně od sestry, která sice dítě od prvního dne nechala usínat samotné, ale teď je mu sedm a například se pořád bojí čerta, ačkoli má boty jako soused, ba i jeho hlas. Matka mi do toho nekecá, ačkoli vím, že si myslí svoje a tchyně má velmi krátkou paměť, čili má v zásobě pouze historky o tom, jak byly její děti dokonalé.
zas uzemnit vlastni segru by nemuselo byt tak slozity. teda ja su ta starsi, opacne nevim.. ale nedala bych se:D
Zkus jako možnost na spaní v kuchyni zvážit i tu hacku, závěsnou kolébku. Dá se zavěsit na oko ze stropu nebo se montuje rameno do stěny. Někdo ji má i na mezidveřní hrazdě, ale toho bych se bála, pokud je jen rozepřena. Visí na pružině a miminka ten pohyb nahoru dolů miluji, připomíná jim břicho. Navíc se to dá pohodlně sundat a nepřekáží. Zpětné mě mrzí, že jsme ji pořídili tak pozdě, mohla jsem si ušetřit spoustu pláče. Jistě to není nezbytnost, existují i spokojená miminka, která většinu dne prospí a když jsou vzhůru, moudře se rozhlíží. My jsme to štěstí neměli :-))
Malej je hrozný lump, s jeho spánkem vůbec nechápu, jak ještě oba můžeme fungovat, ale člověk si zvykne na všechno. Dnes ještě vůbec nespal, snažím se ho uložit už několik hodin. Doufala jsem, že na jeden spánek přes den přejdeme až tak kolem roku, ne v 9. měsících :)
Neuroložka na kontrole mi říkala, že se v noci budí moc často a taky by už měl lézt po čtyřech. Co na to říct, no. Jsem mu zapomněla dát přečíst vývojové tabulky.
Ráda bych ti poděkovala za tvé příspěvky v prvních týdnech synova života. Vlivem okolí jsem měla pocit, že je potřeba miminku už v raném dětství určit nějaké hranice. Tvoje zprávy tady mi pomohly ujasnit si, že jediné, co opravdu potřebuje, je bezvýhradná láska a nonstop kontakt, kojení na požádání a je v pořádku ho neustále nosit, chovat a mazlit ![]()
Ďakujem
!!!
Taky jsem to četla a taky děkuju ![]()
@žluťásek U nás to je "moc dlouhá na svou váhu/moc hubená na svou delku"
dcera asi taky ty tabulky studovala nedbale.
"prosím tě, psychologové toho nakecaj"...
na toto mám kontru, že sa zamyslene opýtam "zvyknú ti hovoriť nepríjemné veci?" takže to už nikto neskúša...
ale uznávam, že tvoj prístup je spoločensky oveľa akeptovateľnejší....
To si píšu![]()
![]()
Můj brácha má též holku 10 měsíců...no po 4 nikdy nelezla a jen se plazí, ještě ani nesedí a už stojí a chodí kolem postýlky. Pobavilo mě, že to není dobře. A co mají jako dělat? Dávat ji na 4, když řve jak blázen. Ještě ke všemu už jim mluví a to taky je moc brzy. Když jsem to slyšela, tak jsem se fakt smála. Takže přilepit ji k podlaze a zalepit pusu.
. Tyhle tabulky, to je věc.
Tak to bych chtěla vidět tabulky na moji dceru :-). Nikdy nelezla, v deseti měsících chodila a na roční kontrole zazpívala doktorovi Skálal pes, přes oves...:-).
@999 @renusatko
Aktuálně řešíme to, že syn v 10 měsících neleze po čtyřech, jen se plazí (nakřivo) a už se staví na nohy. Jako v tom stavění se fakt zastavit nedá, ale je na něm hrozně vidět, že na to ještě nemá. Začínáme akorát cvičit, aby se zpevnil a doufám, že to bude co platný. Já mám totiž docela špatnou páteř a držení těla a mám tím pádem z těchto věcí strach. Vlastně si myslím už dávno, že jsme měli cvičit, ale všichni mě uklidňovali, že má čas, včetně doktorky. Tak dneska mi fyzioterapeutka potvrdila, že už jsme tam měli být dávno. Není to žádná katastrofa, ale třeba před 2 měsíci by se s ním to samé cvičilo mnohem líp. Teď je to jak drezura chobotnice ![]()
Nasa pediatricka nastastie tabulky nikdy nespomina. Stacia mi maily o vyvine a pokroku babatka :)
Tak to je přesně, jak ta moje neteř. Plazí se nakřivo, na 4 si sice stoupne, ale hned zase lehne. Jak se doplazí k nábytku, tak jde na kolena a do stoje. Jen u nich je rozdíl, že ona problém měla a cvičí už skoro od narození. Přesto je ten vývoj jiný. Zas na těch nohách už se nijak netřepe, stojí pevně.
Ještě teda u nás je to běžný vývoj u všech dětí...mých i mých sourozenců. Dítě, které leze po 4 jsme neměli nikdo
.
Syn byl narozený předčasně a byl trochu opožděný ve vývoji, chodili jsme na fyzioterapii (k úžasné paní) a ta mi vysvětlovala, že děti se pochopitelně nedají donutit, ale že některé vývojové stupně není dobré přeskočit, protože se tím propojují jednotlivá mozková centra a může jim to přinést problémy později, klidně i v dospělosti (viz. třeba ta bolavá záda). Třeba lezení propojuje činnost pravé a levé hemisféry a je dost důležité pro motoriku. Nelezoucí děti mají třeba větší problémy uvolněním ruky při psaní v první třídě a tak.... Říkala, že dnes je podstatně více dětí, které nelezou po čtyřech, ale že to není až tak přirozený vývoj, jako spíš důsledek klouzavých podlah
. Prý by se na téma "Vliv plovoucích podlah na vývoj dítěte" dala napsat vědecká práce....
Moje dítě leze po čtyřech naprosto ukázkově, ale už strašně dlouho a zdá se, že u toho už i zůstane
Mně to nevadí (i když v čekárnách u lékařů bych byla radši, kdyby se batolil, namísto vytírání podlah po čtyřech), aspoň ještě nemusím kupovat boty. Ale ještě jednou se mě někdo z rodiny zeptá, jestli už chodí, tak mu vyškrábu oči ![]()
Ja zas nesnasim otazku, jestli uz mluvi
Dcera mela v srpnu 2 roky a babky pomalu vytahujou kapesnicky, jak chudinka souvisle nemluvi, pac Jituska uz rika cely vety. Kdyby mi ty decka radsi nekdy pohlidaly misto tech kecu...![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.