Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:26

Uz jsme doma, nicmene tu byli svagrovci s tchanama, ja mela totiz vcera narozeniny. Prijeli ve 2, mlade prospalo cele 3 hodiny a s dalsim kojenim peklicko. Vypila jednu stranu, tak jsem ji ulozila, jenze se k postylce postavila tchyne a ruzne s nou verglovala, no a proste neusla, tak dostala druhou stranu a tchan uz je lifroval ze pojedou (diky za neho), protoze tchyne si sedla vedle mne a zacala komentovat, jak kojim, proc tahle poloha, a jestli vim ze kojenim se zavinuje deloha ( asi prvni info v porodnici) atd. Mrne asi vycitilo moji nervozitu a zacala bojkotovat kojeni, takze me muz asi po hodine poslal vyvencit psa, co jsem na stridacku brecela nad sebou jak sem spatna matka a nad tim ze neumim uklidnit vlastni rvouci mimino boze ja se uplne desim kazde kojeni ze se zase zacne odtahovat a pritom bude hledat a brecet ze ma hlad...

Otazka za 2 bludistaky, kdyz v noci kojim cca co 3 hodiny tak ona uz je treba pul az trictvrte hodiny vzhuru a ruzne pomlaskava brouka knici atd ale nerve. Je to na dudlik? Ja to neumim asi rozhodnout, muz to nechava na mne a ji zas nechci rozhodit kojeni. 

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:31
Reakce na Pinot Noir:

Tak to by byla naše fyzioterapeutka nadšená! Prý čím déle, tím líp 

Ty otázky rodiny jsou na zabití, náš mladý se postavil přesně v termín, který mu stanovila fyzioterapeutka jako deadline, než ho začne týrat. A přesně podle jejích předpovědí se postavil a rovnou začal chodit, naprosto sebejistě, žádné pády a vrávorání. 

rasaNori Upřímnou soustrast, tyhle začátky jsou peklo. Ale fakt to pomine!! Pokud obecně dudlík spíš nechceš dávat, tak to určtě není zatím nutné, ale já jsem docela fanda, na dceru to působilo jako "off" na ovladači  a ve dvou letech ho sama vyhodila do koše. 

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:33
Reakce na rasaNori:

A proč, když mlaská (tzn. má hlad), kojíš přesně po 3 hodinách? To je snad dávno překonaná metoda, ne? Kojila jsem hned, jak jsem viděla signály hladu, někdy po třech hodinách, někdy po hodině. Když byl spurt, tak téměř nepřetržitě  

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:36
Reakce na Pinot Noir:

Ja nevim, ona proste spi a u toho si zuzla ruce a mlaska. Ono v porodnici jsem startovala na prvni mlasknuti a kojila treba co 3/4 hodiny co hodinu ale to ja dlouhodobe nedam. 

Edit: jj psala jsem ze je vzhuru ale je to takove to napul spim a napul uz by to chtelo mliko...

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:38
Reakce na rasaNori:

A návštěva tchýně v den příjezdu z porodnice, kdy jsem nakonec musela požádat, aby odešli, zřejmě navždycky poznamenala můj vztah k ní, do té doby bezproblémový. Nemůžu jí zapomenout jejich několikahodinové vysedávání v obýváku, které mě nutilo chodit kojit do patra, čtvrtý den po císaři, první den bez analgetik, v předklonu... Že tchána nebo švagra nenapadne, že je to náročné, to i pochopím, ale ty ženské by mohly mít rozum!

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:41
Reakce na rasaNori:

Tak záleží, co je dlouhodobě. Ono se to zhruba po tom šestinedělí fakt usadí, to se myslím vydržet dá. Neumím si představit, že vím, že ten tvoreček má hlad, a nic mu nedám 

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:44
Reakce na Pinot Noir:

Tak ja sice kojim klidne pred nema, tchan i svagr jsou slusni a neziraj, navic svagrova je znova tehotna, tak i to se slavilo, a ja mam trochu pocit ze jsem si do tchyne akorat vyprojektovala ze mrne neuslo kvuli ni, mozna ji vadilo 100+1 jinych veci a ja to neunesla, tu bezmoc ze nevim jsk to dite uklidnit. Chci navod a to okamzite, jinam me klepne. A priznavam ze jsem rozmazlena, doted totiz jedem priblizne rezim nakojim ona usne ulozim spi 1,5 az 3 hodiny a tak dokola a kazda odchylka me rozhodi...

Offline viktorka_od splavu
49306 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:45
Reakce na Pinot Noir:

tak pokud si pomlaskava ze spani a cunla rucku cim se uklidnuje to nemusi vubec znamenat ze ma hlad. budit spici dite na jidlo se dela jen u nedonosenych ne?

49306 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:46
Reakce na rasaNori:

navod jeeliminovat odchylky- navstevy, zmeny, necekane udalosti. deti miluji klid a stereotyp

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:47
Reakce na Pinot Noir:

Haha kdyz ji v noci prebaluje muz, tak si s ni povida a barbucha ma oci vzdycky jak baterky a posloucha :D kdyby umirala hlady tak by rvala i skrz prebalovani myslim

49306 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:47
Reakce na rasaNori:

a ze tobe nevadi kojit pred hordou lidi neznamena ze ten ruch nebude vadit diteti.

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:53

Tenhle tyden to teda bude tezke, chtej tu vsichni tim ze ja mam ty narozky a moji prarodice bydli daleko tak dorazej na navstevu. No je to boj, jak jsem se bala :( tohle ze nevim jak na to jsem behem tehotenstvi mohla nejak eliminovat ale ted uz je to fakt jen na me. Muz se vcera ptal jestli ma nekam sjet pro umele mliko, protoze sr male nechtelo asi tahat to zadni vyzivne, no ja fakt nevim

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:55

a ze tobe nevadi kojit pred hordou lidi neznamena ze ten ruch nebude vadit diteti.

Tohle budu muset vyzkoumat. 

49306 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:57
Reakce na rasaNori:

no ze budete potrebovat klid to tu myslim padlo ale pozde bycha.. pozadala bych muze ne o mliko (i kdyz to taky neni zadna traga, ale zbytecny, komplikovala by sis tim spoustu veci, s tema flaskama a dudlikama je strasnej vopruz,  prso mas k dispozici furt) proste bych se snazila zajistit si co nejvic klidu. at to pan zaridi, on je ted ochrance rodiny. mel by tu vasi smecku drzet od tebe a male dal

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 08:59

Reagovala jsem na první dotaz, kde stálo, že nespí. Nevím, co je správně. Já jsem nikdy nenechala děcko tak dlouho, aby z hladu řvalo. Začal hledat, říkali jsme tomu, že datluje, začal klepat nosánkem do všeho kolem a mlaskat. V tu chvíli jsem vždycky kojila. 

49306 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 09:00
Reakce na rasaNori:

ono to malicky bylo zatim po cely svuj zivot v klidu bezpeci a pevnem objeti vyhradne tebe. ten svet okolo je pro ni cizi a hrozivy. kazde dite je jine a vetsinou rado objevuje nove veci- jenze par dni jna svete fakt jeste zasluhuje ochranu. ono to sestinedeli neni pronic zanic

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 09:02
Reakce na rasaNori:

Ja nevim, ona proste spi a u toho si zuzla ruce a mlaska. Ono v porodnici jsem startovala na prvni mlasknuti a kojila treba co 3/4 hodiny co hodinu ale to ja dlouhodobe nedam. 

Edit: jj psala jsem ze je vzhuru ale je to takove to napul spim a napul uz by to chtelo mliko...

Já nemám patent na rozum, ale myslím, že chybu neděláš, když dáš miminku chvíli čas, co se z toho vyvine, a nestartuješ na každé mlasknutí. Jak sama píšeš, dlouhodobě se to nedá. Někde jsem četla, že takhle malé děti spí v cyklech, vždy se na chvíli probudí, a když nic nepotřebují, zase usnou. Já ze začátku pořád hlídkovala a jakmile byly známky pohybu, hned jsem strkala mlíko. Ale moje mládě bylo podvýživa, kdyby bylo tabulkové, klidně bych si dala pauzu :-)

49306 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 09:03
Reakce na Pinot Noir:

ono jsou deti co rvou jak tur pri sebemensim podnetu a jiny zas vydrzi v klidu dokud nema fakt nepohodu, to

se ukaze casem. tyhle vselijaky rady jsou hrozne osemetny prave ze to kazdy vztahuje ke sve zkusenosti-pritom az/kdyz budes mit druhy, treti.. zas bude vse jinak:-)

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 09:07
Reakce na rasaNori:

Hele, já bych to šestinedělí respektovala. Je to fakt náročná doba. Mám s tím blbou zkušenost, vždycky, když někdo přišel, měla jsem v noci problém s tvrdnutím mlíka, bolelo to jako čert, měla jsem kvůli tomu rozkousané bradavky, ráno jsme sháněli tvaroh... Peklo. Když se to stalo potřetí, řekla jsem dost, protože příčina byla jednoznačná - moje nervozita přenesená na děcko, které hůř sálo, navíc jsem vybíhala málo oblečená otvírat návštěvě bránu, loučení v otevřených dveřích, prostě mi pak došlo, že tohle už nechci. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 09:07
Reakce na rasaNori:

Jestli si nejseš jistá v kojení, v žádném případě nedávej dudlík, to by fakt mohl být konec kojení, umí to i zahnat pocit hladu, jak si mrně cumlá. Za jednu z nejdůležitějších vymožeností považuju možnost pozvat si laktační poradkyni. Jestli máš pocit, že je dítě hladové, udělej to. Dítě s dobrou technikou kojení se líp nají, bude líp spát, bude mít lepší náladu... Nezapomeň, že v generaci našich matek bylo naprosto normální hned po příchodu z porodnice přikrmovat a ve dvou měsících přejít na sunar. Ony o správném kojení vědí lautr prdlačku, ale není to jejich chyba nebo vina, taková byla doba. Jako nejsem kojící maniak, který nic jiného neuznává, ale je to to nejpohodlnější a pro dítě určitě nejlepší, co můžeš udělat.