Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 10:34
Reakce na rasaNori:

mne poradili trik u babatka ako zistit ci je hladne. pohladit ho prstom po licku a ked sa zacne otacat za prstom a otvarat pusu a hladat kam by sa prisalo tak je to hlad. mozes vyskusat

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 11:45
Reakce na rasaNori:

Vy jste si hlavně naplanovala ty velké hromadné Vánoce... Nechcete to ještě prehodnotit? Jsem na vás docela zvědavá (a myslím to fakt neironicky, aby si k tomu někdo neprimyslel nějaký povýšený tón).

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 13:15
Reakce na MP Meri:

Jej, to zní náročně. My slavili s 2,5měsíčním miminkem Silvestra, uspořádali jsme u nás doma večírek pro cca 16 kamarádů a jejich děti. Dost lidí i přespávalo, takže jsme zařizovali postýlky, přistýlky a všechno možné. Akce byla fajn, měla úspěch, zvládli jsme to dobře. Ale jak já byla vyčerpaná...

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 13:44
Reakce na Gatita:
a tady navíc budou miminku jenom 3 týdny, to se taky dá očekávát první růstový spurt. ale vás tedy obdivuji, to jsem nedala. Ze začátku jsme sem nechtěli vůbec nikoho, abychom měli čas se srovnat s tím, že máme mimino. Pak jsme se dostali do situace, kdy sebemenší změna denního pořádku znamenala rozhození mimina na celý den. To mi za to nestálo i právě z toho důvodu, že jsem se pak cítila jako neschopná matka. Takže naše dny se velmi dlouho řídily potřebami dítěte.
Offline viktorka_od splavu
49308 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 13:46
Reakce na MaeGandal:

navic me kazdy vetsi vypeti v zacatku pripravilo na pul dne o mliko coz bylo desny. a fakt stacila intenzivni delsi  prochazka. po tech dvou-trech mesicich uz aspon tohle bylo bez starosti

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 13:50

právě, to kojení potřebuje (z mé zkušenosti) ty 2-3 měsíce, než si to sedne.

když trávit Vánoce s rodinou a 3-týdenním miminem, tak jedině v případě, že se rodina komplet postará o jídlo i úklid potom, jíst se bude, když řeknu já, protože já si možná budu schopná nějak vypočítat, kdy proběhne kojení, a nikdo nebude překvapený, že se může stát, že velkou dobu budu trávit s dítětem zavřená v ložnici v klidu

Offline viktorka_od splavu
49308 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 13:59
Reakce na MaeGandal:
jako pokud jsou k tomu podminky, ze muzu travit cely den s ditetem v patre (a nikdo mi tam nepoleze!!!) tak klidne. ale tomu bych moc neverila:-)
Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 14:19
Reakce na MaeGandal:
Loni nás na Vánoce pozvala tchýně na oběd, syn měl asi pět týdnů. Moc se mi nechtělo, ale současně jsem nechtěla urazit. Ale pak jsem teda litovala. Chtěla přesně vědět, kdy přijdeme, což se blbě s tak malým dítětem předvídá, a nestačilo přibližně, chtěla přesný čas. Tak jsme se nějak domluvili a dokonce se nám podařilo přijít s najedeným a spícím děckem, ovšem stejně trvalo skoro hodinu než jídlo naservírovala - vůbec jsem nepochopila, proč, jelikož řízky měla vlažné z friťáku od dopoledne a salát se taky dělá předem. No, syn se samozřejmě vzbudil během polévky, jen tak ležet nechtěl, tak jsme s mužem jedli na střídačku. Ty tance kolem přesného času jsem dodnes nepochopila.
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 14:19
Reakce na rasaNori:
Přidávám se k předchozím, jestli jsi unavená a nervózní, návštěvy, včetně vánoc,odbourat.Bez velkýho vysvětlování. Rozhodně ani prstem nehnout kvůli obsluze návštěvníků.Jsou to dospělý lidi, mají mít rozum, a už jenom kvůli malýmu nezatěžovat matku.
Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 14:27
Reakce na Mohučanka:

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 15:55

S tím se počítá, že vánoce obstarají tchánovci s babičkou a mužem, já teda docela funguju, až se tomu sama divím, navíc si nemůžu dovolit vysadit na dlouho, diplomka a jiné kratochvíle čekají :D dneska jsme vyzkoušeli procházku venku, mám v plánu kurz šátkování, muže za chvíli odvolají pracovní povinosti, tak jsem taky zvědavá jak to bude fungovat. Já se na ty Vánoce docela těším, mám ráda když je kolem hodně lidí :) jen včera za tím asi byla opravdu ta nervozita, příště tchýni požádám ať mi během kojení nekouká přes rameno a nebo půjdu do patra na tu chvíli, dneska mrně odpoledne stejný průběh, zase se najedla a za chvíli oči jak baterky, tak jsme tu chvíli obzajdovali a snad bude chvíli spát. Já vám všem děkuju za účast a rady, nějak se s tím popasuju. Je to změna jak prase!!!

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 15:57
Reakce na eless:

Po prstu chňapla jak piraňa, ani nebylo potřeba hladit po tvářičce, a už jí odpad pupík, tak můžem otáčet na bříško, jupí :)

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 16:02

No na to jsem zvedava zitra, na 1 mame kontrolu na ortopedii, a odpoledne maji prijet nasi, tak uz jsem je varovala ze kafe jim s nejvetsi pravdepodobnosti udela muz, protoze jestli mlade dostane dlahu,tak budu asi dost nenalazena...bych potrebovala kristalovou kouli. Za dva tydny chceme jet k mojim prarodicum do hodinu vzdaleneho mesta, jsou dost nepojizdni, a na vanoce se tam trepat nechcem, ale nikomu nic neslibujem.

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 16:24
Reakce na Luna:

Placený hlídání seženeš a budeš to mít lepší, protože prachy jsou kolikrát lepší než domácí domluva. A když můžu mluvit za sebe, já děti hlídala a k těm cizím jsem se chovala líp než k přínuzným, že jo:-D. Moje máma svoje vnoučata hlídá, jako nic moc velkýho - tak dvě, tři hodiny jen za nutných situací a pak spící večer, ale jestli někdo ty děti rozjívil, naučil nepěkný slova a povoloval otěžě, tak to byla stoprocentně ona, půlnoční pouštění počítače, protože se vnouče vzbudilo a chtělo to včetně!

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 16:31
Reakce na Karja:

Souhlas, placené hlídání je fajn. Jen je problém ho sehnat, obzvlášť když člověk žije mimo větší města. Já žiju ve měste největším a problém jsem měla taky. Nabídek je hodně, ale já se prostě bála nechat dítě samotné s někým cizím z internetu. Nakonec jsem našla přes hlídačky (po doporučení od kamarádky) a slečna byla skvělá. Jenže studovala a ta domluva byla někdy složitá, málokdy z toho něco bylo.  Teď máme jesle a ty jsou vynikající, do místních učitelek jsem se normálně po uši zamilovala:-D Ale večerní hlídání to samozřejmě neřeší...

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 16:36
Reakce na Gatita:

No to je prave problem, presne...Nekoho sehnat. Jednou mesicne, nejlepe v sobotu vecer...To se jiste kazdej pretrhne A jeste navic ziju v polodire.

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 16:44
Reakce na Luna:

Tak zkus se zeptat v té polodíře. Moji rodiče bydlí taky v díře, ale sousedka normálně našla mezi místníma tetinama denní hlídání od mimina normálně na full time a chodila do práce!!! V sobotu večer by to šlo, mezi studentkama ideální, mezi mámama s odrostlejšíma dětma. Držim palce, babičky jsou teda trapný, hlídat spící děti je asi to nejjednoduší. A manžel jinak hlídá v pohodě?

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 17:04
Reakce na Karja:

Jo, manzel je v pohode, kdyz muze, tak se obcas zdejchnu. Horsi je, ze jezdi celkem dost na sluzebky, cca 1 tyden v mesici a to je zahul. Tchyne zasadne kdyz zjisti, ze zas budem sami, tak hlasi: A budte doma, to mate nejlepsi, tj. Hlavne mi sem nejezdete. No jako zcela uprimne-jsem temer na dne, psychicky uz davno, fyzicky pomalu odpadam, vzdala jsem cviceni, ale nikoho to samozrejme mezajima, bych i rekla, ze z toho babky maji radost, pac jsou dost nespokojeny s zivotem. No,  nechci tak dopadnout.

A kdyz uz je vsude #metoo a jiny odvazny kampane, tak ja rikam, ze kdybych vedela, jaky to bude, tak ty deti asi nemam.

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 18:04
Reakce na Luna:

Ja myslim, ze to je hlavne tim, ze fakt nemas oddech. Kdyz je to u nas nejnarocnejsi, tak me obcas taky popadaji takove pocity, pak se zase fackuju, ze se rouham, ale kdyz clovek pada na hubu, tak ho napadaji ruzne myslenky:(  Deti jeste nejsou ve skolkovem veku? Nebo nejake jesle na jeden-dva dny v tydnu? treba jen na dopoledne? Ja teda vidim na sobe, ze to je hrozny oddech. Maly je ve skolce jen dopoledne, jeste neni uplne zraly na na cely den, ale je to obrovska pomoc. 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 18:18
Reakce na Lamicka:

Starsi byva pres tyden ve skolce, dnes teda ma teplotu a je doma, takze mam krizi. A samozrejme jsou to skvele deti, vzdy jsem si dve deti prala, jen si to clovek neumi predstavit. A v zari pristi rok jde do skolky i mladsi a zacne prace a to bude asi taky masakr