Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 18:29
Reakce na Luna:

Na tenhle masakr se taky pomalu chystam   jako do prace se tesim, ale tusim, ze budu padat na hubu. 

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 18:34
Reakce na Luna:

To je jasný, to je taky tím, že manžel bývá pryč. Kdyby chodil do kolbenky jak za starejch časů od půl 6 do 2 a ještě bez zajížďky do práce, taky by to taky bylo jiný. To hlídání si najdi. Taky je to všechno na typu člověka, já třeba potřebuji být sama, jsem ráda, když partner vypadne z domu, jdu sama do města, nemusí mi nikdo vymýšlet program. Ale třeba moje sestra je vyloženě někdo, kdo druhýho člověka potřebuje ke všemu asi mimo spánku. Takže jí když se narodily děti, tak vlastně byla šťastná, že pořád někoho má u sebe, ale to není zrovna taková ta matka z povolání, ale prostě měla konečně měla zajištěnou nonstop lidskou společnost:-D. Zkus to hlídání, ony až budou děti větší, tak i to hlídání bude jednodušší a hlavně je už budeš moct vzít na nějakej vlastní program. 

Offline Pherenike
70 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 19:04
Reakce na Luna:

Ha, to je jako kdybych to psala já, včetně termínu nástupu mladšího dítěte do školky a mého do práce. A to se ani nemám, kam vrátit, takže už sbírám síly jako skoro pěti letech budu od nového roku zase mapovat trh práce...už jsem z toho dost vypadla. Nevím jestli se mám těšit na změnu nebo děsit toho záhulu. Starší dítko má imunitu dost naprd, takže ze školky permanentně nemocná, pak to chytné mladší, pak manžel, já jediná se vždycky držím, bez nároku na nějaký odpočinek. Přiznám se, že i po porodu druhé dítěte, jsem byla nalomená i na třetí, ale po loňské zimě, kdy jsem pořád jen od rána do večera seděla doma s nemocnýma dětma, mě to úplně přeslo :-). Ale věřím, že už bude lip, už jsou ty děti samostatnější, trochu si spolu vyhrajou...i když to je občas taky o zdravý rozum :-).

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 19:16
Reakce na Pherenike:

Haha, taky se nemam kam vratit. Treti dite teda nikdy, tam mame jasno.

Offline Pherenike
70 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 19:30
Reakce na Luna:

No, mně občas hlavou probleskne myšlenka, že kdyby bylo třetí, tak ten nástup do práce bude oddálen :-D Ale to spíš jen tak ze srandy, to už by mi hráblo. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 14:23
Reakce na rasaNori:

Doufám, že u ortopeda to dopadlo dobře...Proč by nemohl kafe udělat muž? Já jsem po příjezdu z porodnice plně využila ty jeho čtyři dny otcovského volna k tomu, že jsem se vůbec nevěnovala domácnosti, ale jen miminu a sobě. Myslím, že mi to dost prospělo.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 14:36
Reakce na Pherenike:

Tak tady bych se bála, že si nástup do práce sice oddálím, ale o to pak bude pekelnější:-) I když záleží na oboru.

Já se teda taky bojím, a to jsem se do práce vetřela v podstatě hned po nástupu na rodičák. Jenže - práce v minimálním rozsahu, spousta úlev, převážne home office. K tomu po čase jesličky na nějaké to dopoledne. Značka ideál. Jenže rodičák se chýlí ke konci a já cítím, že bych měla trochu přidat, abych se úplně neodepsala. A popravdě si to nedovedu představit, že bych každý den ráno vylifrovala malého do školky, večer si ho vyzvedla, a to by bylo jako celé. Zrovna teď, když je s ním fakt zábava:) Nehledě na to, že bych někdy taky při té práci musela nakoupit, uvařit, zajistit nějaké provozní věci, které mi kolikrát hravě zaberou půl dne.  

Offline viktorka_od splavu
49308 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 14:46
Reakce na Gatita:

kdyz jsem na to byla sama, zaridila jsem si po materske praci na zkraceny uvazek. sice to znamenalo stejny objem prace jako ostatni, jen za nizsi mzdu, ale aspon jsem stihala provozni dobu jesli a skolky. podruhe to bylo peklo, ale zase jsem zapojila celou rodinu vcetne starsiho ditka. 

a jestli uz je s malym sranda tak v kolektivu se zas vyvojove posune, je potreba trosku popustit pupecni snuru:-)

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 14:52

Ale to jsme si špatně rozumněly, syn jesle miluje, to spíš já utřu, že si ho moc neužiju Nebo jsi mě vlastně pochopila dobře, teď mi dochází, že ta šňůra má dva konce.

Jinak je teda fakt pravda, že jak má člověk rodinu, jsou to kompromisy, kompromisy, kompromisy, viz ty zkrácené úvazky a tak. 

Offline viktorka_od splavu
49308 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 15:02
Reakce na Gatita:

ano rozumime si

tak na karieru jeste bude spousta casu, predpoklada se prace do kolika, 70 let?:-))

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 16:53
Reakce na Mohučanka:

Pockat, muz kolem nas skace prikladne, malou kazdou chvili prebaluje jen abych mohla spat dyl a tak :) spis ze s nejvetsi pravdepodobnosti budu bud kojit nebo uspavat kdyz dorazi, tak proto. Ortopedie v pohode, mame nakazano dal cvicit, dlahu by nedaval kvuli rustu, mela to zatejpovane do vcera a uz ji to skrtilo. Jj je super kdyz je chlap doma a umi se a hlavne chce zapojit do te pece. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 13:36

Prosím vás, já mám teda zas dotaz - dávají se na školkových besídkách učitelkám dárky? Učitelky jsou úžasné a symbolický jedlý balíček mám určitě v plánu, zaslouží si nějaké poděkování. Ale netuším, jaký je bonton - strčit mezi dvěřmi poslední den před Vánoci, nebo na té besídce? Díky a omlouvám se za divné téma:-)

Offline Sweet Potato
40289 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 16:49

Gatita 

U nás se dávaly spíš na té besídce. 

Nemůžeš to vysondovat od zkušenějších rodičů u vás ve školce?

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 17:04

Sweet Potato diky.ja se tam s temi rodici zatim moc neznam,obcas na nekoho narazim v predsini,ale je to tam dost hekticjke a konverzaci to moc nepreje.ja ty balicky vezmu s sebou do batohu a zaridim se dle situace

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 18:45

Gatita U nás to bylo jak kdo. Někdo na besídce někdo poslední den ve školce před odchodem na svátky. Myslím, že je to celkem jedno. 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 18:55

Gatitamy sme to mávavali vždy v pláne na besiedku a väčšinou sme to stihli (ak vôbec) na ten posledný deň, no.

Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 18:58

Domluv si hlidani jednou tydne na pevnej den normalne za prachy. kdyz to bude takhle pravidelne, spis na to nekoho najdes, nez jednou za mesic po domluve. A ten jeden vecer si proste udelej pro sebe, i kdybys mela jit sama do kina nebo na prochazku.

Tak bych to udelala ja, co teda zadny deti nemam 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 14:51

Gatita U nas se nedava nic. Kdyz jsem na konci skolniho roku davala kytku, tak byly pani ucitelky v mirnem soku. To se pak opakovalo, kdyz sla dcera na zakladku. Jako podekovani jsem davala tasku s proseccem a poukazku do Neoluxoru a malem jsem pani ucitelku rozbrecela. Co jsem se bavila s ostatnimi matkami, tak to nikdo moc neresil. Asi je to tim, ze je to velka skolka. V mensich je to vsechno takove komornejsi.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 15:09

Lamicka Díky.U nás nejspíš nikdo nic neočekává. A já taky ani nemám v úmyslu někoho dostávat do kolen nějakými veledary, jen jsem jim fakt vděčná, protože dítě tam chodí opravdu rádo. 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 19:06

Gatita Nase dite prave taky a to starsi na skolku rado vzpomina.