Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online viktorka_od splavu
49309 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 11:04
Reakce na rysamona:

rasaNori já jsem tedy zastáncem kojení nejdříve po třech hodinách, když byl spurt tak maximálně po dvou, na míň jsem se nikdy nenechala ukecat. Souvisí to s předním mlíkem, způsobem trávení apod. kdy potom bolí příško z kvašení toho mléko apod. Zkusila bych jiný dudlík, a dítě dát na dvě hodiny tatínkovi a jít se trochu vyspat. Uklidní te se a malá to ucítí a taky se zklidní. A zkusit pevně zabalit, do velké pleny a do zavinovačky, ruce dovnitř. Oni jsou na to z bříška zvyklé, že nemají moc místa a teď jak mají tak je to znervózňuje a mohou se proto budit.

​já teda souhlasím s těma 2-2,5h taky jsem se rozčilovala když mi to sestra vysvětlovala, ale měla pravdu. do ještě nestrávenýho zčásti sraženýho mlíka přilívat furt další a další může být na škodu. dítko na bolení trpělo hodně a když pil na uklidnění tak to pak ještě ke všemu vyzvrátil, takže bonus ke kojení co půl hodiny a neustálýmu řevu byla ještě ohozená celá postel/pohovka (fakt netuším jak se to do toho tvorečka mohlo vejít;-)

Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 11:23

dynda Tělocvična  Tak to je přesné!

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 12:46

rasaNori ja som sa na domacnost vybodla. blbo sa mi hojila rana po sekcii a fakt som nevladala nic spravit. 2x mi pribuzni doniesli navarene jedlo po navrate z porodnice.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 12:49

rasaNori Oba kluci kojení do roku a něco. Starší dokonce byl plnně kojený bez příkrmů do 9 měsíců, potože nic jiného nechtěl a dudlík měl od porodnice. Mladšímu se mi nikdy nepovedlo ho nacpat, prostě to neuměl.

Začátek je náročný. Mimča kolikrát ani nechtějí jíst, když brečí, stačí jim ta blízkost maminky. My jsme to řešili tím, že jsme v ložnici u postelí měli ještě  postel, klasickou velkou, přiraženou z mojí strany. Tam spal syn. Když jsem ho nakojila, tak on většinou usnul. Nikam jsem ho nepřendávala, ale odsunula jsem se případně já. Když brečel stačilo kolikrát se přisunout nebo vzít za ruku. Já mám ráda svoje pohodlí a mít v posteli ještě dítě a nemoct se pohnout nebylo nikdy nic pro mě. Takhle jsem ho měla blízko a ještě to své pohodlí. Tohle řešení nám vydrželo do 5 let, kdy už šel i s ročním bráchou do pokojíku. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 12:52

eless @rasaNori

Za největšího lazara považuju sebe, nám vozily maminky jídlo na střídačku snad dva měsíce. Manžel dělal doma všechno, já měla sebe a dítě s výpomocí a i tak jsem toho měla plný brejle. Dneska už dělám na malý úvazek, ale chtělo to čas. A stejný jako dřív už to stejně nikdy nebude, s tím je taky potřeba se smířit...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 12:56

Pinot Noir 

A už se radši psychicky chystám na fázi kasička, ten čas tak letí. Bude ještě se slzou v očích vzpomínat na tělocvičnu.

49309 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 13:02

dynda jo tak to je přesné:-)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 13:11

dynda ja som takmer vobec nevarila. manzel trochu a inak sme mali hotove jedla na donasku. neskor nas zasobovala moja mama ked sa vratila zo zahranicia. tie zaciatky boli u mna fakt krute po zdravotnej stranke

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 13:13

rasaNori první jsem kojila a měla dudlík od konce prvního týdne, kdy mi to schválila pediatrička, že lepší než ožužláváni prsa na uklidnění. Druhý měl dudlík dovolen už porodnici (tři roky zpět, ne třicet:), on měl teda i dokrm, ale protože jsem měla fakt málo mléka, ne že by nechtěl baštit. S dudlíkem a flaškou sunaru na noc jsem to praktikovala asi půl roku a pak už jsem kojit nechtěla. Jestli saje pořádně, tak bych se dudlíku nebála. 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 13:17

dynda Náhodou tělocvična byla super fáze. Měla jsem vypracované ruce, že by prošly snad i u Mutzi 

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 13:46

Ja jsem prave po zdravotni strance ok, ale to nevyspani me nici. Muz dnes nechal kluky v praci a jel me zachranovat. Dve hodiny tu s ni saskoval

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 13:52

rasaNori Já můžu doporučit to pevné zavinutí, vpodstatě to znamená přivázat ručičky k tělu, já jsem používala větší plínku. Manžel to neměl rád a máma se úplně křižovala, ale dcera tak spala mnohem lépe a zpětně mi to schválila i příbuzná - fyzioterapeutka. Taky jsem neukládala rovnou na matraci postýlky, ale na péřovou minipeřinku (asi 70x70?). Miminko se tam pěkně zachumlalo a nemělo prostor na kutálení se...to jsem vyčetla v Něžné náruči rodičů. 

Zrovna včera večer jsem měla sto chutí nějakou tu svěrací kazaječku zase použít, dcera se naučila pérovat na kolínkách a popolézat a dělá to teď furt, takže uspávání se zvrhlo v neustálé pokládání mimina, nechci vidět, až se naučí si stoupat.

Jinak se přidám k ostatním - v šestinedělí bych si dala vážně pohov, zvlášť jestli malá nespí. Kvůli sobě i kvůli ní, všechno to tak strašně letí. Jakoby to bylo včera, co ta moje byla bezmocným mrnětem vděčným za mlíčko, a dneska na mě prská jídlo a vrtá se prstíčkem v zásuvce  

Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 14:13

Mohučanka Na pevné zavinutí nedám dopustit, když jsem to asi v měsíci vyzkoušela, bylo to jako kdybychom to dítě vypnuli  Úžasný klid, usínání najednou úplně hladké. Byl zavinutý až do půlroku, i v kočárku, jak se blížilo léto, trochu jsem znervóznila, že si někdo všimne, že vozím spoutané dítě  Aby mu nebylo vedro, nezavinovala jsem ho už pak celého, ale jen jsem mu plenkou složenou do proužku přivázala ruce k tělu.

Offline Karola.kreizova
5 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 15:18

Mě tohle pevné zavinutí dělali rodiče a zřejmě dost dlouho, protože doteď neusnu aniž bych měla z peřiny kapsu a pevně utáhnutou :D

49309 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 15:20

Karola.kreizova tak ono to neni nic novyho, naopak. babicka mi vypravela jak se deti musely pekne pevne vazat do perinky "aby rovně růstli":-))

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 19:21

Mohučanka mozna to fakt vyzkousim.doma pouzivam rychlozavinovacku ale ty rucicky ji to neudrzi. No ted jsme byli na navsteve u prarodicu, vcera volala babi ze dedovi nasli nador takze radoat az nakost. 

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 19:36

rasaNori a jestli neni nervózní, protože jste nervózni vy, že jako nic nestíháte...

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 19:55

Catherinne to doufam ze ne, protoze jinak chudak dite. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 20:28

rasaNori Rychlozavinovačku buď převázat nebo ještě upevnit dekou. My jsme deku tak jako zastrčili pod dítě a pevně přetáhli přes ten "výstřih", aspoň netáhlo dovnitř, už jsme to měli nacvičený, aby se to nekrčilo. 

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 20:28

Já si chci postěžovat, že ty těhotenské hormony jsou peklo. Dneska jsem se dojmula u Polámal se mraveneček :-/