Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 20:19

Dnes som potrebovala pouzit rucny robot, tak som najskor musela ist najst slahacie metly do hraciek :)

Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 20:38

letfenixa Hihi, máme to podobně  Abychom se večer mohli kouknout na film a dát si skleničku v trochu kulturním prostředí, uklidím vždycky věci z koberce - jsou to dvě hromádky, na jedné kostky, míčky, knížky a autíčka a na druhé nádobí a kuchyňské náčiní  Ale nevadí mi to, než syn prostuduje a vyprázdní zásuvky, stihnu uvařit oběd i večeři 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 22:58

Pinot Noir Mne sa paci, ze v kredenci mame auticka a riad medzi hrackami. A ked nieco neviem najst, opytam sa maleho pomocnika, kde to je, on povie "o-o-o" a dovedie ma k tomu :)

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 08:35

Doslo na nejhorsi, asi nastoupi dudlik. Kojila jste nektera plne a dudlik nebyl problem?

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 08:39

rasaNori U nás ne, prvního po dudlíku natahovalo, druhý ho nechtěl, tak jsme to zvládli bez. Ale určitě to jde, šéfovo dítko takhle funguje.

Online viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 09:30

rasaNori s dudlikem nebyl problem. dokrmovani z flasky problem velkej.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 09:33

rasaNori Já kojila do devíti měsíců, plně  s občasným (ne každý den) přikrmením mlékem (byla hrozně nenažraná) od pěti  byly příkrmy (mrkev atd. ), dudlík měla hlavně na noc na uklidnění, v roce a půl jí ho kamarád vzal, vysvěstlil, že už je velká holka, že ho dá ptáčkům za okno a oni ji za to budou chodit zpívat a byla bez dudlu. To kojení taky úplně bez problémů, plynule přešla na tuhou stravu a tekutiny přijímal ve flašce s dudlem. U nás byl pouze problém, že nesnášela ty placaté dudlíky, chtěla ty kulaté a čím větší tím lepší  totálně jí to zacpalo pusu.

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:01

Mam dost, v noci jsem kojila po hodine, od 4 to decko nespi. Vzdycky usne u prsu, opatrne ji presunu do zavinovacky a do postylky a do 5 minut je vzhuruvrazdila bych za hodinu spanku...

49310 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:04

rasaNori zkusila bych nepresunovat.

ono se to nezda, ale zenska vydrzi vic jak kun..

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:09

rasaNori nepresuvaj do postielky. tomu mojmu vymyselnikovi dokocna stacilo aby bol lickom o moje prso oprety a spal spokojne dalej. akurat ja som z toho bola polonaha a dolamana

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:13

viktorka_od splavu taky uz jsem vyzkousela ukojit ji v zavinovacce v posteli s tim ze holt bude spat u mne a taky nic, dudlik taky nic no nevim co zbyva. Uz ma chudera uplne cervene oci z nevyspani :(

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:15

eless bych taky potrebovala doma neco delat a ne slouzit decku jako polstar

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:22

rasaNori Já vím, že potřebuješ pohnout s diplomkou, domácnost, k tomu vánoce na krku, ale fakt si dej v tom šestinedělí trochu pohov. Ono se to za těch šest týdnů srovná, ale nejde to ráz naráz. Prostě od toho ten klidový režim v šestinedělí je, aby si všichni zvykli.

Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:35

rasaNori Kojila jsem plně, syn nikdy nepozřel ani kapku umělého mlèka a dudlík normálně používá od druhého dne svého života. Myslím, že pokud dítě nemá se sáním problém, dudlík ho nerozhodí.

49310 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:39

rasaNori nic jinýho krom "sloužit děcku jako polštář" momentálně na práci nemáš, fakt ne:P

Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:43

brrr Naučila jsem se na věci vyfláknout až někdy v synkově půlroce. Uklízela jsem jak divá i v šestinedělí, nikdy jsem si nelehla přes den, ačkoliv byly noci, kdy nejdelší spánek v kuse byl max 40 minut  Začátkem léta mi došly síly, uvědomila jsem si, že nestíhám jíst, pít... Zpětně si uvědomuju, že jsem byla pěkně blbá, měla jsem se vybodnout na domácnost, vyrazit otravné návštěvy a udělat si pohodu. Puntičkářům to někdy holt trvá 

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:46

rasaNori já jsem tedy zastáncem kojení nejdříve po třech hodinách, když byl spurt tak maximálně po dvou, na míň jsem se nikdy nenechala ukecat. Souvisí to s předním mlíkem, způsobem trávení apod. kdy potom bolí příško z kvašení toho mléko apod. Zkusila bych jiný dudlík, a dítě dát na dvě hodiny tatínkovi a jít se trochu vyspat. Uklidní te se a malá to ucítí a taky se zklidní. A zkusit pevně zabalit, do velké pleny a do zavinovačky, ruce dovnitř. Oni jsou na to z bříška zvyklé, že nemají moc místa a teď jak mají tak je to znervózňuje a mohou se proto budit.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:47

rasaNori u prvej by sme bez dudlíku možno ani nekojili....ale obaja ho mali a obaja kojený takmer 3 roky.

Nepresúvala b som.

Skús sa upokojiť, uvedomiť si, že na prvom mieste je v tomto momente dieťa. V živote sa mi už potom pri deťoch nepodrilo toľko toho prečítať, ako keď som muela robiť ten "vankúš". Apropó telesný kontakt je mimoriadne dôležitý pre rozvoj mimina. 

Domácnosť buď nech obslúži muž, alebo nech trebárs zhnije...to je fuk...

Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:50

rysamona Kojila jsem klidně po hodině a s bolením břicha nikdy nebyl problém. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 10:52
Reakce na rasaNori:

eless bych taky potrebovala doma neco delat a ne slouzit decku jako polstar

​Tdítě, které hned po narození umožní vedlejší činnosti, není samozřejmost. Miminko teď někoho potřebuje téměř nepřetržitě, čím dřív se aklimatizuje, tím líp pro všechny. Dej jí čas, vypadla do úplně cizího světa. Pro mě bylo taky hrozně těžký se smířit s tím, že zdaleka nezvládám to, co jiný holky hned po porodu. Nám na lepší spaní pomohlo pevné zavinutí, někdo si chválí bílý šum. To buzení brzy si myslím, že je ještě posunutý režim. To se srovná. Bříško ji netrápí? Mám pocit, že u úplně prťavýho syna jsem to moc neuměla poznat. A slouzit děcku jako polštář je ještě dobrý, já jsem teď tělocvična a to je o dost horší, u toho se nedá ani číst.