viktorka_od splavu Mám kluka ďáblíka, který se zastaví jenom v případě, že se chce pomazlit
Myslím, že i kluci jsou mazlíci.
Vše o těhotenství a dětech
viktorka_od splavu a tak to já vím, že jí to do dopělosti nevydrží :-). Spíš jsem měla na mysli ten její odpor, protože teď se s tím nedá absolutně nic dělat. Už mě nějak dobíhá pátý rok přebalování, doufala jsem, že u druhého dítěto to zvládnem rychleji a ono je to spíš horší :-)
Jinak moje starší dcera je živel společenský upovídany, na což já ani manžel nejsme moc připravení, jako děti jsme prý oba byli zaprdlí stydliví, a tady se holt projevily geny a vyřídilka babiček. Takže mi to dá občas práci s ní pracovat. Na těch dětských hřištích by každému vykecala díru do hlavy i absolutně cizím lidem, já introvert u toho občas trpím, ale beru to jako sociální trénink aspoň, když už se tomu nevyhnu :-).
DrowRanger no ja vlčí hlad nemám, ale niekedy sa mi stane, že sa v noci zobudím na hlad a musím zjesť banán (hlavne teda vtedy, keď sa poriadne nenavečeriam). Na raňajky a na obed jedávam to, čo obvykle, s tým problém nemám, ale na večeru mám teda sakra problém. To mi nechutí nič, čo som obvykle večeriavala, syry tiež nemôžem ani vidieť a ani zeleninu veľmi (napríklad paradajky som zbožňovala a jedávala po kilách, teraz sa nemôžem na ne ani pozrieť), a to som vegetarián. Takže moje večere sú momentálne čučoriedková hollandia a raciochlebíky alebo hranolky s kečupom ![]()
DrowRanger Já jsem měla ze začátku nevolnosti a zároveň takový hlad, že jsem se u doktorky rozbrečela. Ale tak, že jsem nemohla ani mluvit a ona mi říkala, že je normální mít strach a já ne, že mám hlad:-). Takže pokud ti po zdravotní stránce řeknou, že všechno v pohodě (nevím teda, co se v těch prvních krevních testech testuje), tak bych se tím netrápila. No a pokud ještě sportuješ, tak žádný div, že jsi hladová. Já jsem tak nějak přežívala a hybernovala, ale stejně co dvě hodiny musela aspoň něco malýho sníst, jinak mi bylo uplně šoufl. JStejně jsem teď do druhého trimestru zhubla tři kila, jsem z toho docela vyřízená, protože už je to taková spodní hranice, kde níž se už necítím dobře, tak si slibuju od vánoc, že se to trochu narovná:-). Skladbu jídelníčku nekomentuju už vůbec, Cocacole teď říkám pracovním názvem "kamarádka".
Pherenike Mám stejně starého syna a nočník vzal na milost teprve nedávno. Zkoušela jsem odplenkovat už v létě, ale to si právě odmítal na ten nočník sednout a hysterčil, tak jsem to nechala plavat. U nás to přešlo samo asi tak za dva měsíce, kdy viděl čůrat jiné dítě a šel si to taky zkusit. Nicméně teda bez plen ještě nejsme, teď zas máme problém, že si na nočník sice dojde spolehlivě, když ho nechám doma chodit bez kalhot, ale jakmile mu ty kalhoty dám, dělá si do nich a ten nočník ho vůbec nenapadne. Už jsem to tu řešila a zatím posun žádný, my budeme rádi, když to zvládneme do třetích narozenin. Přitom jinak je docela šikovnej![]()
betsey V těhotenství jsem žádné chuti ani spešl hlady neměla, ale připomněla jsi mi, že v začátcích kojení jsem měla banány a vafle rovnou připravené na nočním stolku ![]()
To dite me sezere, to se neda jinak nazvat. Je mozne ze by rustovy spurt prisel ve dvou tydnech?
K tomu hladu, mela jsem to stejne, v noci jsem se budila a hledala co snist, ovsem velice rychle jsem si uvedomila ze to je spis cesta do pekel, tamze okurcicka, pul bananu atd. Ale trvalo to ty tri mesice cca.
Pherenike Dcera na nocnik temer nechodila neb ji nadchl zachod ke kteremu mela schudky a zmensovaci prkenko. Citila se samostatna i tim,ze si nahoru vylezla sama. Ani to by tu vasi nebavilo?
rasaNori Je, syn měl ty spurty taky dřív. Říká se 3 týdny, 6 týdnů, 3 měsíce, 6 měsíců. On měl spíš 2 týdny, 5 týdnů, 2 měsíce a pak už jsem nic takového nepozorovala.
Taky si myslím, že holky a kluci jsou jiní už odmalička. Dřív jsem ten pocit neměla, ale teď to vidím na vlastní oči, hlavně co se týká hraní. Z kostek je přípustné postavit pouze věž a garáž, skládání obrázků neexistuje, to skončí hysterickým řevem a přestavěním na parkovací stání. Žádné velké mazlení, jen bojové hry, jako kousavé štěně...A hračky? Jedině autíčka, nebo aspoň něco s kolečky. Tvůrčí činnosti typu společné plácání vánočního curoví? Také nic pro nás, aspoň zatím :-)
To taky není pravidlo. Starší byl asi jak píšete. Mladší je přesný opak, skládal puzzle ve 2 letech, četl, hrál hry, lezení po zemi s auty ho ve školce vyloženě obtěžovalo a brblal, že s ním nikdo nechce třeba hrát ty hry. Nikdy nechtěl pistol, nikdy se nerval a pomazlí se i dnes. Jo a s cukrovím mi taky každý rok pomůže. Přitom je to opravdu kluk, vyloženě holčičí hry ho taky nikdy nebraly.
tzaziki bohužel, u nás je to to samé jako s tím nočníkem, tak holt zase dáme pár týdnů pauzu a zkusíme později. Snad to stihnem než nastoupí do školky :-)
Já mám dvě holky a mazlivé jsou obě, ta mladší teda až moc, tu kdybych měla celý den u sebe na klíně tak je nejspokojenější, ta starší taky ale ta nevydrží chvilku sedět, takže se mazlí ale přitom je člověku schopná vlézt až na hlavu a celého okopat...A panenky u nás teda moc nefrčí. Sice jsou to pečlivky, zajímají je písmenka, čísla, krásně malují, básničky, ale třeba hra s panenkama u nich nehrozí, to je spíš potěší auta na dálkové ovládání, vláčky, kuše :-)
@rasaNori nebojte se ono se to může zase ze dne na den změnit, aspoň co já mám zkušenost. Období k zbláznění střídala období celkem klidná. Akorát člověk nkdy předem netušil, kdy ten obrat nastane. A spurt ve dvou týdnech klidně podle mě být může. Jak říká moje tchýně, lidi nejsou roboti, každej to máme trochu jinak...
Pherenike Ja vas muzu povzbudit ohledne plen. Syn je odlozil pred par tydny presne ve trech letech. Jeden tyden rval, ze na zachod ani na nocnik nepujde, utikal, schovaval se, brecel, kdyz jsem mu sundala plinu. Tyden nato zacal sam chodit na malou na nocnik a na velkou na zachod s redukci. Je fakt, ze ho tesne predtim zacalo vylucovaci tema zajimat, porad resil, kam kakaji psi a honil ptaky z bazenu, at jdou kakat domu
...
ja teda mam dve holky a kazda je jina. ta mladsi je tady papirove vic holcici, ale znam i kluky, kteri jsou mnohem klidnejsi nez ona. starsi je docela diva, ale kdyz ma prostor vybit tu energii, tak je ted uz zlaticko (tak do 18 mesicu to bylo spis na baby box, nespala, furt visela nekde tak, ze nohy nad hlavou, v pul roce lezla - jakoze mi fakt zdrhala a nestastnejsi je tak dva-tri metry nad zemi - do ji teda zustalo dodnes).
Mne je jasné, že by som sa mala momentálne vykašľať na zabehnutý režim a jednoducho zjesť to, z čoho mi nie je zle a vtedy, keď mi ešte nie je zle, snažím sa to praktizovať, ale nie vždy sa to dá (mám prácu, v ktorej napr. 3-4 hodiny skutočne nemôžem jesť ani piť nič) a keď ten nával hladu a nechutenstva príde, je to pre mňa niečo úplne nové a fakt hnusné :) To bola ozaj len sťažnosť na prírodu, hormóny, že to so mnou takto máva, ale mala by som byť rada, že zatiaľ som všetko jedlo schopná udržať v sebe. Je to pre mňa momentálne všetko nové kamarátky sú zatiaľ všetky bezdetné, mama tieto stavy nikdy nemala, tak to nemám s kým prebrať.
Inak dnes som si varila hovädzí vývar s vidinou, aké to bude skvelé, mala som naň chuť už dlhšie, robila som ho silnejší, ench si ho užijem, keď som naň mala chuť poslednú dva dni a hádajte čo, ako som ho jedla bolo mi z neho zle a ešte mi aj je... Tak večeriam kukuričné chrumky a zázvorový čaj, to mi ide k duhu lepšie ![]()
Mám dva kluky, oba péra z gauče, chytří jak opice, ale nikdy se třeba nenaučili ani "paci paci", natož "kutálí se brambora". Takové ty cvičení s basničkami, apod. byly absolutně naprd. Mazlit by se i mazlili, ale člověk je u toho dost okopaný a obouchaný. Mladší je takový medvídek říkající komplimenty typu "Ty jsi tak krásná! Ty máš tak velký zadek a prsa!" , atd. A teda dost času jsou na zabití.
DrowRanger Dnes jsem si na tebe vzpomněla, když jsem se vzbudila v půl 5 a musela jsem stláskat tři nějaké medové sušenky:-D. A to jsem normálně večeřela:-D. Taky je to pro mě novinka, tohle noční žraní.
Karja ja som zas včera pracovala z domu, tak som jedla od návratu z bežiek nonstop, proste som do seba stále niečo tlačila po malých množstvách a tesne pred spaním som ešte vypila pohár acidofilného mlieka, ale aj tak som sa ráno zobudila miesto na budík na hlad... ![]()
ja si pamatam ako som bezne jedavala salaty ako hlavne jedlo a stacilo mi to. nie kazdy den samozrejme ale proste som mala chut najma v lete na nevarene veci. no a ked som bola tehotna tak som po salatovom obede v praci strieskala este keksy (nudzove zasoby v sufliku) a po ceste domov som pri prestupovani na elektricku vbehla do mekacu a kupila si cheeseburger. zastavka je oproti vstupu do fastfoodu a nez som na nu dosla tak bol burger doslova zozrany
odvtedy som si musela dalat vzdy maso inak by som s hladom nevydrzala. a na nevolnosti mi tiez pomahalo jedlo. vkuse som mala v praci na stole ovocie z ktoreho som ujedala cely den. horsie bolo ked sa mi spotena obezna kolegyna pristavila pri stole. som myslela ze sa dogrcam na mieste (viem ze ona za to nemohla ale vyrazne pachy najma v jedalnach a mhd boli katastrofa) a tabu prveho trimestra bude v praci prezradene. v praci som to oznamila az ked som mala za sebou asi 4,5 mesiaca kvoli vysetreniam ze je vsetko v ramci moznosti ok.
eless ja som zas bola zvyknutá na cca 3, max. 4 jedlá denne, kde obed bol vždy polievka + mäso s prílohou a zeleninou. Teraz nielenže nemôžem mäso ani cítiť, ale nezvládam jesť ani syry, vajcia, tvaroh a surovú zeleninu...a teda bielkovín mám len minimum (aj preto predpokladám, že je ten hlad častejší). Tak sa snažím jesť aspoň dostatok celozrnný potravín, nech mi tak nekolíše hladina cukru. Ovocie mi teda chutí, to áno, mndariniek padlo za 4 dni asi pol kila...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články