Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:37

continuity Jo, tvarohem jsem myslela takové ty malé, co mají 120 g. Ty teda většinou sní celé, ale třeba 200 g jogurt ani náhodou. Snažím se, no, ráno má mléčnou kaši, denně jogurt nebo ten tvaroh, k večeři pečivo s Lučinou a plátkem sýra. Pro víc mléka už ale není prostor, když ho pít nechce 

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:37

Pinot Noir simtě nečti to!

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:39

DruI Jasny, jako takhle, ja si nechci nic odvazovat a tak, jen jsem se chtela velice jednoduse dozvedet nejake extreny, typu co vubec nejist, protoze ja tak matne tusila o syrovym masu a hermelinu:-). S tou cukrovkou me to mrzi, ta dieta musi byt fakt hruza....

49310 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:40

Karja co je špatnýho na hermelinu?!? já ho jedla namísto rohlíků:D

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:42

viktorka_od splavu Ja nevim, vzdyt pisu, ze jen matne tusim:-)))). Vadi asi ta plisen? Nebo je to na jiny plisnovy syry nevim:-)))

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:45

Pinot Noir tak bud v pohode, mleko bych prubezne zkousela, ono se to dost meni, ale nehrot to zadnym smerem, podstatne je, co rekne doktorka. pokud mas nekde jeste vigantol, tak mu ho muzes davat. 

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:45

Karja

Ta cukrovková dieta zas tak hrozná není. Jediné, co mě na ní opravdu štvalo bylo, že jsem nemohla jíst chleba k snídani :o)

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:45

Karja To se týká nepasterizovaných sýrů, to Hermelín rozhodně není 

49310 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:46

Karja já se někde doslechla že prej vadí sýry z nepasterizovanýho mlíka. to se u nás myslím vůbec neprodává. a hermelín může být až "jedovatej" pokud je skladovanej v teple tak ta plíseň produkuje nějaký fujfuj toxiny, to si pamatuju z MP od Grossularie:-) (nakládaný hermelíny ve flašce skladovaný na lince pod oknem JED!)

klasika čerstvej z obchodu no problem:-)

49310 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:47

a imho syrový maso žerou jen křováci tak to snad není nutný upozorňovat nastávající matky že to nemůžou - normální je to nežrat

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:50

viktorka_od splavu no ale ked ma prenasledovala chut na tatarak cely cas... som krovak

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:51

continuity Vigantol dávám, moje doktorka doporučuje až do dvou let. On to má chudáček asi v genech, já jsem prý přestala pít mléko v okamžiku, kdy jsem zjistila, že lze pít i z něčeho jiného než s flašky s dudlíkem. Z hrnku už jsem mléko nepila. A dodnes je to vlastně jediná potravina, kterou nedokážu pozřít (jen kysané).

49310 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:52

eless odhalení!

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:55

Pinot Noir me teta  lekarka rikala, ze podle novych vyzkumu, muzou deti dostavat vigantol cele detstvi. v lete je porad mazeme 50 faktorama a to je zas jiny extrem, pak muzou mit Dcka malo a to muze mit vliv na vzrust (ja jim ho teda nedavam, jedi hodne ryb a v lete je mazu az kolem 11, tak jsem si to pro sebe takto prelozila). 

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:57

continuity Aha, díky za info. Budu mu ho do těch dvou dávat a pak to proberu s tou naší doktorkou.

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:58

Karja v tech plisnovych syrech vadi listerie. teda nevadi, ale na to se narazi. fakt doporucuji poradnu na www.porodnice.cz MUDr Koucky, je fakt normalni, hlavne ma v peci extremne rizikove tehotne, takze nedela z komara velblouda. v zivote jsem mu dotaz nepolozila, ale vzdy me jeho dotazy uklidnili. listerie treba tady

http://www.porodnice.cz/poradny/antibiotika-a-listerie

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:59

Pinot Noir jo prosim te, zpresneni, staci pak v zime

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 06:22

Pinot Noir Nestresuj, zvlášť pokud je v pohodě jeho doktorka. Moje děti taky jako malé moc nejedly, syn dokonce nárazově, jeden den se přecpal k prasknutí a pak jakoby mu stačilo na zbytek týdne :-) Pokud vím, obecně se říká, že by měly v půl roce vážit jednou tolik jako při narození a v roce trojnásobek. 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 07:00

Pinot Noir  Presne, radsej to necitaj. Aj tak to donho nebudes lievikom nalievat. Len skus obcas mlieko ponuknut.

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 15. prosince 2017 07:15

Garfie Díky, na ten trojnásobek to přesně vychází, tak aspoň v něčem je tabulkovej :) A to kolísání taky pozoruju, někdy jí pěkně a pak jsou dny, kdy zobe fakt jak vrabeček.

letfenixa Já vím, že je lepší nic nečíst a hlavně nesrovnávat. Znáš to, komu není rady, tomu není pomoci