Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 10:05

DrowRanger Já tě obdivuju, já bych na běžky nemohla, paradoxně je to jeden ze sportů, kdy si pravidelně  rozbiju několikrát hubu. Vůbec nechápu, že se to propaguje jako sport pro seniory:-D.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 10:34

Karja tak ono momentálne praktizujem klasické bežkovanie na šupinových bežkách (čiže doslova pre seniorov) a suniem sa rýchlosťou chôdze, dole kopcom brzdím aj keď nemusím, čiže je to ozaj ten seniorský spôsob bežkovania. Príde mi to ale príjemnejšie a bezpečnejšie ako prechádzať sa po zľadovatelých chodníckoch v okolí ( zároveň super spôsob ako vybehať psa). Bežky striedam s cvičením v gyme, momentálne cvičím viac s vlastnou váhou tela a občas do toho zapojím činky, drepy, výpady a pod., podľa chute a pocitov. Ale hýbať sa musím, bez toho som veľmi, veľmi mrzutá a nepríjemná.

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 11:51

DrowRanger No já věřím, že jsi šikovná. Já nechápu, že za jeden den na běžkách se dokážu rozšvihat víckrát než na sjezdovkách za týden:-D. A to i do kopce pomalu. Taky jsem sportovala, teď to nejde, jen procházky, ale doufám, že budu moct jít brzo plavat:-). Já se přiznám, že ode dneška se těšim na mateřskou, každej nevyprdnutej bobek má asi tak tisíckrát větší důležitost než můj pracovní den:-D.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 12:54

Karja Taky DrowRanger obdivuju, já jsem na běžkách schopná upadnout i ze stoje na rovině. A jako těhotná jsem neměla sílu skoro ani na prosté přežití, takže ji obdivuju dvojnásob. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 14:59

DrowRanger najlepsi bol doktor ze mam jest vela bielkovin napr. tvaroh. ked kukol jak sa tvarim tak sa pytal ze co sa deje a ja som sa rozrehotala ze to je jedina potravina ktorou som sa pred otehotnenim ladovala furt a v tehotenstve mi to proste nechuti a je to hnusne   par dni od porodu som opat nabehla na tvaroh a vsetko ok. myslela som si ze dieta mi nebude chciet jest mliecne vyrobky ale za bielym jogurtom a kyslou smotanou sa ide zadusit

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 18:44

eless Tak to mas stejne dobryho doktora. Mne nerekl nikdo nic, ja furt cekala, ze aspon nejakej zaklad v 5 minutach toho, jak se chovat nechovat, jist nejist, aspon nejakej pitomej letacek. Ne, misto toho vitaminy za 1500 mesic a velky nadeje jsem si davala od ,,startovaciho" balicku, ze tam by nejaka brozurka mohla byt. Jo houby houby, dudlik, x reklamnich letaku, slevenky do obchodu a reklamni bryndak xxxlutz. Tak to je start jak svina!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 19:17

Mohučanka mám celkom šťastie, že okrem toho hladu a prípadného nechutenstva ak nestíham jedlo mi nič nie je. Ja som vlastne aj prvý mesiac tehotenstva fungovala tak, že som cvičila 5-6x do týždňa a vlastne som ani nevedela, že som tehotná, momentálne som teda opatrnejšia, vynechala som vzpieranie, ale zatiaľ zvládam cvičiť a pracovať takmer tak ako pred tým (aj keď niektoré cviky mi nie sú príjemné a tak ich už nerobím), bola som unavená, ale aj to nejak momentálne prešlo, tak dpfam, že sa to žiadnym spôsobom nezhorší.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 19:19

eless áno, ja si takto myslím, že to moje bude vegetarián, chvalabohu, že zvládam raz za čas vajíčka, trochu šunky alebo tvarohu, ale mäso absolútne nie. Jeden čas som sa išla zabiť za kyslou kapustou, jedla som ju úplne ku všetkému, teraz mi chutí kyslé mlieko a ovocie v akomkoľvek množstve + teda nealkoholické radlery...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 19:21

Inak môj muž konštatoval, že ako som tehtoná, som dáka kľudnejšia, vyrovnanejšia, nmám výkyvy nálad, že vlastne by mu ani nevadilo, ekby som bola tehotná stále 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 20:02

Karja 

Tak to je na figu doktor. Mna moj poucil pekne, je to stary praktik a vseobecne na akukolvek lekarsku starostlivost pocas tehotenstva sa nemozem stazovat.

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 21:13

letfenixa No ja vlastne taky ne, chodim na super pracoviste, kdyz jsem byla nachlazena hned ultrazvuk navic, screening mi delal primar, uvedl kazdou vec, co kontroluji, jak to ma byt a svym pristupem a slovama nam doslova vyrazil dech. A to jednani a povzbuzeni je od prvni navstevy vcetne ujisteni, ze si nemusim delat starosti s neschopenkou. Jen jsem cekala I nejake informace jak pro debily a ty se nedostavily, asi predpokladaji, ze jsem inteligentni nebo chodim na emimino:-)))). U praktika jsem jeste nebyla.

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 21:39

Karja www.porodnice.cz

jinak dnes mam pocit, ze ti lekari vsichni trochu hresi na to, ze vice mene vsechny tyto bezne informace dohledas na netu. to same nase pediatricka, co se tyka stravovani deti. maximalne utrousila, uz muse i jogurt. a to jsem mela deti podmerecne, takze jsme tu stravu jeste oproti jinym matkam docela resily.

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:11

ad doporučení na stravu atd. - já už jsem docela "stará" matka, a nic takovýho nepamatuju vubec nikdy, ani "před internetem". těhotných no to ani nevím co by mohlo být, to se neřešilo myslím vůbec až teď v poslední době se z toho dělá věda, a dětí - no jediný co mi kdysi pediatrička - tak seřvala, že su blbá, že jsem dítě odstavila. tehdy byl sunar na předpis. a já ji neodstavila, ona jak si sosnula z flašky tak už se prostě odmítla namáhat.

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:17

Já vím, že bych ty maminovské weby neměla sledovat, ale občas mi to nedá a pak mě to rozhodí  Aktuálně zjišťuju, že děti ve věku mého syna (13 měsíců) podle něj opravdu hodně jedí. Podle toho, co tak mámy píšou, jsou porce dvojnásobné až trojnásobné, navíc proložené litry umělého mléka nebo kojením. Moje mládě jí miniporcičky (teda dosud mi to nepřišlo, dokud jsem si nepřečetla jídelníčky jiných) - masa k obědu tak maximálně dvě kávové lžičky + tak lžíci zeleniny a lžíci přílohy, jogurtu nebo tvarohu nikdy nesní celé balení, většinou tak třetinu kelímku nechá, kaše sní tak polovinu běžné kompotové misky. Umělé mléko nepije, od kojení se sám odstavil začátkem 11. měsíce. Zdá se mi, že roste normálně, není hubený. Pravda, není to žádný macek, v roce měl 8,9 kg, ale doktorka chválila, že jako dobrý. Jinak jí všechno, zdá se mi, že mu chutná, ale sní prostě malé množství. Máte taky někdo takového vrabečka? Mám se tím trápit? 

Online DruI
5577 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:21

Karja Tak já nevím v jaké jste fázi, ale taky jsem si trochu stýskala na nedostatek jednoduchých informací co jíst a dělat a pak na mě padla těhotenská cukrovka a v poradně jsem najednou dostala víc informací, než mi bylo milo :)

Ale abych si nestěžovala, tak jsem díky cukrovkové dietě nepřibrala  v těhotenství ani kilo.

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:26

DruI To lze, nepřibrat ani kilo?  Vždyť to musí být až nebezpečné, ne? 

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:29

Pinot Noir ja jsem mela dva zajice. u prvni nas lekarka i trochu prudila, ze uz se jako docela propada. sice devcata, ale jedna mela v roce 8100g a druha 8300. drobne jsou teda porad, snad jeste poporostou, ale oba nejsme extra vysoci. 

jedine, co ja bych hlidala je prijem mlecnych vyrobku, protoze pokud neni kojeny a ani nepije mleko, tak potrebuje vapnik z jinych zdroju. myslim, ze se rika, ze potrebuji pul litru na den. a s tvarohem opatrne, po roce se muze, ale celou vanicku bych do nej netlacila, ma to hodne bilkovin a to jim zatezuje ledviny.

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:30

Pinot Noir je to uplne jedno. muze se to stat, ale pokud plod roste, je to fuk. taky trochu zavisi na vychozi vaze matky.

Online DruI
5577 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:32

Pinot Noir No jo. jde. Ale přiznávám, že jsem začínala s nadváhou a z porodnice jsem šla o 14 kilo lehčí. Takže jsem si pak dělala srandu, že těhotenství je výborná redukční dieta :)

Offline tina
6315 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 22:35

Pinot Noir Syn měl v roce taky 9 kg. Od té předchozí do roční prohlídky přibral asi 200g a to jedl ale pěkně. Sestra mě hned uklidňovala, že nemusí vždycky hodně přibrat, tak jsme v klidu. A vyhublej mi taky nepřijde